Sininen kirjahylly
Sininen kirjahylly

Tulossa kiehtovia tarinoita

Näyttökuva 2016-05-20 kello 11.43.59

Kustannusjohtaja Anna Baijars haastattelee esikoiskirjailija Inkeri Markkulaa.

Olin eilen kuulemassa Gummeruksen ensi syksyn kirjoista. Varsinkin esikoiset kuulostivat kiinnostavilta. Inkeri Markkulan Kaksi ihmistä minuutissa kertoo malariatutkijasta, joka päätyy malariaklinikalle Pohjois-Thaimaahan. Romaani käsittelee myös perheen sisäistä adoptiota. Kirjasta lisää täällä.

Näyttökuva 2016-05-20 kello 11.43.29

Minna Rytisalon esikoinen Lempi kertoo Lapin sodasta. Viljami joutuu jättämään vaimon ja lapsen ja lähtemään rintamalle. Rytisalo on syntynyt Sodankylässä ja asuu Kuusamossa. Hauskaa, että saadaan lisää vastavoimaa kirjallisuusmaailman Helsinki-keskeisyydelle! Kirjasta enemmän täällä.

Näyttökuva 2016-05-20 kello 11.43.00

Suomentaja Lotta Toivanen esittelee Muriel Barberyn romaania. Yleisössä pantiin merkille, että kirjailija ja suomentaja ovat samannäköiset!

Melkein inhosin Muriel Barberyn bestselleriä Siilin eleganssi, se jäi minulta kesken. Syksyn uutuus Haltijaelämää sen sijaan vaikuttaa niin kiehtovalta, että olen valmis antamaan kirjailijalle uuden mahdollisuuden. Kuvaus kustantajan sivuilta:

”Pienessä burgundilaiskylässä asuva Maria-tyttö oivaltaa, että hänellä on erityinen lahja: hän osaa puhua puille, kiville ja kannoille; hän ymmärtää, mitä kukat kertovat. Satojen kilometrien päässä Italiassa kymmenvuotias Clara soittaa pianoa ylimaallisen kauniisti, ja hänet lähetetään maaseudun rauhasta ruhtinaitten Roomaan kehittämään taitojaan. Yliluonnolliset lahjat johdattavat nämä kaksi löytölasta yhteyteen elämää suurempien voimien kanssa. Jos he löytävät toisensa, voi maailmankin tulevaisuus olla toinen.”

Lisää syksyn kirjoista täältä.

Näyttökuva 2016-05-20 kello 11.40.48

Kotiin lähtiessä Helsinki kylpi kauniissa kevätvalossa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *