Sininen kirjahylly
Sininen kirjahylly

Vintagea Berliinissä

Näyttökuva 2016-04-15 kello 11.13.14

Berliinissä on paljon vintagevaatekauppoja. Jos tähtäimessä on tehdä löytöjä, kannattaa varata rutkasti aikaa, kaupat ovat nimittäin vähän eri mittakaavaa kuin Suomessa. Vaatetta on todella paljon. En ole ehtinyt reseidenssijakson aikana kunnolla koluta vintagepuoteja, joten tässä vain pintaraapaisu.

Näyttökuva 2016-04-15 kello 11.12.52

Alexanderplatzilla on Humanan (eli Uffin) kierrätystavaratalo. Nykyvaatettakin on paljon, mutta vintagea vasta onkin. Esimerkiksi vintagemekkoja on valtavasti, tosin ainakin nyt ne keskittyivät 80- ja 90-lukuun, suosikkiaikakauttani 60-lukua ei juuri ollut. DDR-vaatteita olisi löytynyt, ja armeijaosasto oli aika iso. Toisesta Humanasta Mittessä löysin sattumalta 60-luvun pitkän villakankaisen (!!) iltapuvun, joka oli alennuksessa ja maksoi vain 20 €. Berliinin Humana-liikkeisiin tulee uutta tavaraa päivittäin.

Näyttökuva 2016-04-15 kello 11.13.26

Mittessä, Alte Schonhauser Straßella (nro 30), on hauska käytettyjen vaatteiden kauppa PicknWeight, josta vaatteet ostetaan kilohintaan. Pieneen tilaan on saatu mahtumaan uskomaton määrä vaatteita, laukkuja, kenkiä, hattuja ja jopa kimonovalikoima.

Näyttökuva 2016-04-15 kello 11.27.17Näyttökuva 2016-04-15 kello 11.29.20

ReSales Schönhauser Alleella (127) näyttää ulospäin nykyvaatekirppikseltä, mutta kaupassa on iso osasto vintagea. Hinnat eivät olleet kovia ja alennuksia oli paljon.

vintage

Berliinissä liikkeissä saattaa olla sekaisin uusia ja vanhoja vaatteita. Who Killed Bambi -nuorisovaateliikkeessä oli tuunattuja vintagemekkoja. Myös sisustusliikkeissä saattaa olla uutta ja vanhaa. Mittessä satuin liikkeeseen nimeltä 10119, jossa oli sikinsokin retrotavaraa, taidetta ja uusia sisustusjuttuja. DDR:n aikaiset tuolit olivat mielestäni huikeat! (Linienstraße 106).

Näyttökuva 2016-04-15 kello 11.34.49

Vanhan ja uuden sekoittaminen on hauska idea, joka saisi tulla myös Helsinkiin!

Vastaan ei tullut Fidan tai Emmauksen tapaisia ketjuja, joissa myytäisiin myös tavaraa. Kirppiksilläkin oli myyjinä enimmäkseen ammattikauppiaita. En tiedä, myyvätkö berliiniläiset jossain itse omia kamojaan, tai voiko vanhoja tavaroita ostaa muualtakin kuin antiikkikaupoista.

Kommentit (1)

  1. Lauri Leinonen

    Tarjonta on hieman kaventunut. Vielä 20 vuotta sitten Berliinistä löytyi kosolti hienoja vaatteita 60 – 70 -luvuilta. Joukossa todella upeita löytöjä Amerikasta, josta oli hankittu suuria eriä. Silti, ainakin nämä kannattaa yhä tsekata: Colors, Bergmannstrasse (sisäpiha) ja Garage, Einemstrasse (kilohinnat). Ensinmainitun lähellä Mehringdammilla myös hyvä liike, jonka nimen olen unohtanut. – Löytöjen tekeminen vaatii hieman hyvää onnea, mutta käyttökelpoista aistikasta täydennystä garderobiin löytyy yhä helposti.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *