TASKUKAMERAMIES
TASKUKAMERAMIES

Automatka Lofooteille

Otin viikon lomaa ja lähden itsekkäästi yksin autolla Lofooteille. Kunnon pääntuuletusmatka, johon kuuluu lähinnä valokuvausta, mutta myös muuta laatuaikaa itsensä kanssa: kokkailua luonnossa, kirjan lukemista yms. Lähtökohtaisesti aion kuvata henkilökuvia. Yritän ylipäätään keksiä jotain omaa ja välttää perinteisiä kliseisiä maisemakuvia. Digikamerat jää tälläkin kertaa kotiin ja aion kuvata lähinnä keskikoon filmille, mutta mukaan lähtee myös Graflex tilanteisiin, jotka vaatii hiukan suurempaa filmikokoa.

Skoda Yetin taakse mahtuu juuri ja juuri nukkumaan jalat suorana. Tein vanerista käännettävän laverin jalkatilaan ja muotoilin patjan sopimaan Tsekkiläisen automuotoilijan luomiin kurveihin. (Kuvassa laveri on vasta sovituksessa, eikä viimeistelty.) Aion kyllä nukkua suurimmaksi osaksi ulkoilmassa (teltassa), mutta jos sataa reissun jokaisena päivänä, on autossa yöpyminen helpompaa kun telttaa ei tarvitse päivä toisensa jälkeen pakata märkänä. Seuraavalle reissulle lähtee kyllä riippumatto ja -teline autoon. En sellaista kerennyt tälle reissulle vielä hankkimaan.

En ole koskaan ollut mikään valmiiden retkiruokien suuri ystävä. Jätän Blå Bandit kauppaan tälläkin kertaa ja panostan ruokapuoleen, koska aikaa kokkaamiseen on enemmän kuin tarpeeksi. Olen jo suunnitellut ruokia etukäteen ja tulee mm. fish tacoja jos löydän jostain tuoreita turskan selkäpaloja. Lofooteilta niitä taitaa löytyä aika helposti.

En malta odottaa perjantaita! Silloin siis reissuun heti työpäivän jälkeen ja ensimmäinen yöpyminen jossain Oulun seutuvilla.

yeti-115636 yeti-125344

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *