Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Kanien ja köyhien loukkupyyntiä

Viime syksynä Helsingissä taivasteltiin citykanien räjähdysmäistä lisääntymistä sekä kerjäläisten määrän kasvua ja leipäjonojen pitenemistä. Citykaneille keksittiin hävittämiskeinoiksi mm. jalkajousimetsästys, myrkytys ja loukkupyynti. Köyhien määrää ei kukaan ole tohtinut ehdottaa rajoitettavaksi näin radikaalein keinoin. Jossain kaupungintalon hämärissä loukoissa istuu kuitenkin köyhyystyöryhmä, joka pohtii näitäkin asioita. Ehkäpä suunnitteilla on jotain seuraavaa:

Köyhien metsästys asein vaarantaa myös hyväosaisten turvallisuutta, joten se on mahdoton ajatus. Myrkyn käyttöä voitaisiin harkita, koska annos olisi helppo sujauttaa ruuanjakopisteissä jaettaviin eväisiin. Haittapuolena olisivat kuitenkin Kurvissa oksentevat köyhät, mutta pelastuslaitos voisi käydä välillä suihkuttamassa kadut puhtaiksi. Oksennellaanhan siellä jo nytkin.

Ehdottomasti paras idea on kuitenkin köyhien loukkupyynti. Ympäri kaupunkia viritetään ns. köyhyysloukkuja, joihin asetaan sopiva syötti, vaikkapa viiden euron seteli. Kun köyhimys sitten kurkottaa kohti syöttiä, pudotetaan hänen niskaansa giljotiiin terä eli köyhyysleikkuri. Tällä tavoin köyhyys ei tosin puolitu, mutta pienenee tai ainakin lyhenee yksilökohtaisesti.

Jos joku ei ihan ymmärtänyt, niin tämä oli sarkasmia ja vieläpä huonoa sellaista. Joskus vain tuntuu siltä, että en ihmetteli tällaisenkaan menetelmän toteuttamista.