Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Pakkohoitoa kaikille paitsi minulle

Jos Suomen kansa saisi vapaasti päättää, niin kaikki keskivertokansalaisesta poikkeavat olisivat pakkohoidossa. Tämä selvisi eräästä Sunnuntaisuomalaisen teettämästä tutkimuksesta. Ylivoimainen enemmistö haluaa päihdeäidit, narkomaanit ja rattijuopot pakkohoitoon ja seksuaalirikolliset kastroitaviksi. Lähes kaikki kuitenkin vastustavat jyrkästi ylipainoisten pakkoterapiaa.

Tämä nyt ei vaatisi paljon analysointia, mutta tulkitaan nyt vähän. Keskiverto normikansalainen siis haluaa pakkohoitoon kaikki vähänkin hänen omasta normistaan poikkeavat. Ylipaino on kuitenkin niin lähellä omaa napaa, että siihen ei saa pakolla puuttua.

Jos kansanjoukot saisivat päättää, niin julkinen kuolemanrangaistus ja julmat ruumiinrangaistukset olisivat aikoja sitten palanneet, tai oikeammin niitä ei olisi koskaan poistettukaan. Keskivertokansalainen kannattaa pakkotoimia ja ankaria rangaistuksia siihen saakka, kunnes ne ulottuvat häneen itseensä. Kun kelpo työssäkäyvä perheenisä joutuu aamukrapulassa autolla ajettuaan pakkohoitoon, hän parahtaa heti, että nyt meni liian pitkälle. Enhän minä tällaista rangaistusta itselleni tarkoittanut, vaan noille oikeille hulttioille. Kun hyvän perheen lapsen kättä ruvetaan katkaisemaan myymälävarkauden takia, on se epäinhimillistä. Kun golfkaveri syyllistyy raiskaukseen, ei häntä saa kuohita jonkun halvan huoran ilmiannon takia. Pakkokeinot ja ankarat rangaistukset ovat aina tarkoitettu ”noille”, ei koskaan ”meille”.

Tulisipa hintoihinsa toteuttaa kansan enemmistön tahto. Tarvittaisiin paljon köyttä ja koppeja, kylmävesikääreitä ja vartijoita. Mistäs tähän rahat kopattaisiin? Ei ainakaan verotusta kiristämällä, koska kansan suuri enemmistö vastustaa veronkorotuksia. Tällaisen tutkimuksen tekijöiden pitäisi esittää aina yksi lisäkysymys: Olisitko halukas maksamaan lisää veroja, jotta kannattamasi pakkohoito voidaan toteuttaa?