Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Maailmanloppu tulee taas 21.12.2012

Tälläkin kertaa tieto on ihan varma, koska se perustuu mayaintiaanien ikivanhaan kalenteriin. Aiheesta on tehty menestyselokuva, jossa maailmanloppu tuleekin kuulemma komealla rytinällä. Jehovan todistajilla oli aiemmin tapana ennustaa maailmanloppua. Sen piti ylhäältä saadun varman tiedon mukaan tapahtua ainakin vuosina 1881, 1914, 1925 ja 1975. Kun sitä ei kuitenkaan kuulunut, he lopettivat sen ennustamisen kokonaan uskottavuusongelmien takia.

Paavi Sylvester II oli aikoinaan ihan varma, että maailmanloppu tulee 31.12.999. Hänen yllytyksestään kristikansa luopui suurin joukoin maallisesta omaisuudestaan, pukeutui säkkiin ja ripotteli tuhkaa päällensä. Moni kiipesi korkealle vuorelle katsomaan aitiopaikalta, kuinka maa halkeaa ja vesi nousee. Rooman Pietarinkirkko oli vuosituhannen vaihtuessa täynnä itkevää kansaa ja paavi itse piti messua. Että kohta rysähtää. Ei kuitenkaan rysähtänyt, mikä olikin nolompi juttu. Kaikki muistamme viime vuosituhannen vaihteen hädän, jolloin tietokoneiden piti tulla hulluiksi ja pudottaa kaikki lentokoneet, laukaista ydinaseet ja mikä pahinta, nollata kaikki pankkitilit. Apokalyptisiin näkymiin innostuneilla on usein merkillinen päähänpinttymä, jonka mukaan Maailmankaikkeuden Luoja käyttää kymmenjärjestelmää ja on mieltynyt tasalukuihin.

Tämä uusin uskomus perustuu kuulemma mayaintiaanien vanhaan kalenteriin, jonka on tulkittu päättyvän päivämäärään 21.12.2012. Tästä on viisaasti päätelty, että se tarkoittaa tietenkin maailmanloppua. Tuskin sitä kalenteria oikeasti osaa kukaan nykyisin lukea, mutta vaikka osaisikin ja vaikka se päättyisikin vajaan kolmen vuoden päähän, niin minulla on siitä ihan oma teoriani. Se perustuu inhimillisiin tekijöihin ja järkisyihin. Mayat nimittäin laativat kalenterinsa jo kai pari tuhatta vuotta sitten, ja he yksinkertaisesti kyllästyivät hakkaamaan sitä kiveen sen pitemmälle. He tuumasivat, että johan tuossa on päiviä aika pitkälle tulevaisuuteen, tehdään sitten tuonnempana lisää. Kalenterintekijät kuitenkin katosivat historian melskeisiin ja kalenteri jäi jatkamatta.

Tässä kalenterissa kuulemma on kaikki tärkeät tapahtumat Kennedyn murhaa myöten, vai sekoitanko minä nyt mayakalenterin ja Nostradamuksen sekavat ennustukset? Ei se mitään, niin sekoittavat monet muutkin. Jokin aika sitten satuin katsomaan Jim-kanavalta ns. tiededokumenttia, jossa oli aivan uskomaton keitos juuri tästä tulevasta päivämäärästä. Siinä sekoitettiin sujuvasti ainakin mayakalenteri, muinaiset egyptiläiset pyramideineen, astrologia, Nostradamus,temppeliherrat ja vapaamuurarit. Vain Rotarit ja Lions-klubi puuttuivat, mutta kaikki muinainen viisaus yhdessä todisti vedenpitävästi, että loppu tulee että paukahtaa juuri 21.12.2012. Asiaa todistivat hurahtaneet höpsistit ja tärähtäneet tuulimyllynlämmittäjät sekä ennen kaikkea tutkivat kirjailijat, jotka juuri sattumoisin ovat julkaisseet aiheesta kirjan, joka kannattaa ostaa.

Tämähän on viihdettä ihan sieltä parhaasta päästä, mutta valitettavasti jotkut ottavat tämän todesta. Vielä enemmän on niitä, jotka aprikoivat, että asiassa saattaa olla jotain perää. Itse odotan kyseistä päivämäärää mielenkiinnolla. On mukava nähdä, millainen pamaus siitä syntyy. Onpahan mitä vanhana muistella. Älkää kukaan kuitenkaan tehkö mitään peruuttamatonta juuri ennen maailmanloppua, koska se tälläkin kertaa siirtyy myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan.