Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Outoja ilmiöitä

Koko tämän pakkas- ja lumitalven olen toistuvasti törmännyt kahteen eri ilmiöön, joille en löydä loogista selitystä. Toinen on aura-auton kulkeminen siten, että se tuuppaa pihatien täyteen lunta heti sen jälkeen, kun olen saanut omat lumityöni valmiiksi. Se ei kulje koskaan ennen minun urakkani valmistumista, vaan aina heti sen jälkeen. Se ei johdu aikatauluista, koska se tapahtuu säännönmukaisesti kellonajasta riippumatta. Joskus epäilen, että aura-auton kuljettaja odottelee mutkan takana päästäksen mitätöimään työni.

Toinen merkillisyys on auton sähkölämmittimen johto. Kun irroitan sen autosta, niin vyyhteän sen kauniisti ja ripustan autotallin naulaan. Kun seuraavan kerran otan sen käyttöön, se on vetänyt itsensä kaksinkertaiseen umpisolmuun. Sen se tekee aina, vaikka kuinka kauniin kiepin laatisin. Se haluaa olla solmussa.