Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Sivuvaikutuksia

Tunnottomuus sormissa ja varpaissa, pistely, tasapainovaikeudet, lihasten voimattomuus, lihas- ja nivelkivut, lihasheikkous, krampit, ihottumat, päänsärky, muistihäiriöt ja sekavuus. Nämä ovat pahan kuuloisia oireita, joten taudin luulisi olevan vakava. Nämä eivät kuitenkaan ole taudin oireita, vaan tavallisimpia kolesterolilääkityksen sivuvaikutuksia, ikään kuin kaupan kylkiäisiä. Kohonnut kolesteroli ei kuitenkaan ole varsinaisesti mikään sairaus, vaan ainoastaan riskitekijä, joka voi altistaa sydän- ja verisuonisairauksille.

Yli 50-vuotiaista suomalaisista 90 %:lla on suositukset ylittävät verenpaine- ja kolesteroliarvot.Tilanne myös pysyy tällaisena, koska suositusarvoja hilataan alaspäin sitä mukaa kuin väki alkaa saavuttaa entiset tavoitteet. Tämä tehtiin viime syksynä. Näin varmistetaan se, että perusterveet ihmiset rikastuttavat kansainvälisiä lääkejättejä entisestään. Miettikääpä tätä, kun teidät seuraavan kerran säikäytetään kuralle verikokeen tuloksia kerrottaessa.