Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Rasistin anatomia

Pääsiäisenä Pohjois-Karjalassa vietettiin oikein kristalliyötä, kun Joensuussa, Lieksassa ja Kontiolahdella rikottiin maahanmuuttajien autoja ja muuta omaisuutta ihan järjestelmällisesti. Autot ja ajokortit ja kaikki muukin kun on tietysti hankittu sossun rahoilla. Lisäksi ulkomaalaiset vievät meiltä työpaikat ja naiset. Äkkiä ajatellen luulisi asialla olleen lauma viinan elähdyttämiä paikallisia tomppeleita, mutta eivät he tietenkään osaa yllyttämättä toimia.

Heidän jälkensä johtavat porukkaan nimeltään Suomen Vastarintaliike. Tämä Ruotsista plagioitu liike vannoo vanhan ajan natsismin, isänmaallisuuden ja rasismin nimeen periaatteella Blut und Erde eli maa ja veri. Maaperämme on niin pyhää, ettei sitä saa vierasrotuisen jalka tallata ja veremme puhtautta on ehdottomasti varjeltava ulkopuolisilta geeneiltä. Minä kyllä epäilen, että tällaisen ideologian kannattajien veri on vuosisataisen sukurutsan tuloksena varjeltunut vähän liiankin hyvin.

Suomen Vastarintaliike kertoo ideologiastaan nettisivuillaan, jotka löytyvät osoitteesta Patriootti.com. Käykää vilkaisemassa, mutta oikeastaan ei tarvitse, koska minä voin lyhyesti kertoa heidän ajatuksensa. He varjelevat suomalaista historiaa, kulttuuria ja identiteettiä vastustamalla integraatiota, kulttuurista rappiota ja kansamme sulautumista muiden rotujen ja kansanryhmien kanssa. Keinoina ovat voima, Suomen kansan suojelu, taistelu monikulttuurisuutta vastaan ja muukalaisten palauttaminen.

Tämä on aika selvää tekstiä, vaikkakin historia on näyttänyt, miten natsit suhtautuvat mainostamaansa historiaan ja kulttuuriin. He määrittelevät molemmat yksinoikeudekseen, jolloin on vain yksi hyväksyttävä tulkinta molemmista. Toisiajattelijat tuhotaan. Useissa maissa näin avoimen natsi-ideologian levittäminen on kriminalisoitu, mutta meillä sitä saa levittää, kunhan vain muistaa muuten pysytellä lain rajojen sisäpuolella. Sivujen perusteella on kuitenkin vain ajan kysymys, milloin rapsahtaa syyte kiihotuksesta kansanryhmää vastaan. Epäilemättä poliisi jo tarkkailee tilannetta. Kaikkein paras keino olisi kuitenkin suhtautua heidän vouhotukseensa huumorilla, koska huumori tunnetusti on kaikkien aatteiden pahin vihollinen. Ikävä kyllä minun huumorintajuni loppuu kohdatessaan näin avointa suvaitsemattomuutta ja vihaa.

Erään määritelmän mukaan rasisti on alemmuudentuntoinen ihminen, joka uskoo heti, kun joku kertoo hänen olevan parempi kuin joku toinen. Tämä pitää varmasti paikkansa, koska kaikki minun tapaamani rasistit ovat olleet jo syntymässä vähän saamapuolelle jääneitä eikä elämä ole muutenkaan näyttänyt parhaita puoliaan. Koulutus ja yleissivistys ovat olemattomia, joten esimerkiksi tietämys historiasta ei ole sellainen, että sitä kannattaisi mainostaa. Kulttuurista puhumattakaan, heidän mielestään suomalaisen kulttuurin korkeimmat saavutukset ovat sauna ja puukkojunkkarit.

Ellei rasismia olisi jo keksitty, niin nämä kaverit keksisivät sen itse vihaamalla homoja, mustalaisia, hippejä, sivareita tai vaikkapa naapurin vääränmerkkistä lippalakkia. Ja niin he tekevätkin, maahanmuuttajien vihaamisen ohella. He ovat aina tarkastelleet maailmaa ja sen ilmiöitä omalta tontiltaan käsin, ja tontiltaan he poistuvat vain samanhenkisessä seurassa samanhenkiseen paikkaan. He ovat kuin luontokappaleita, möhkäleitä, joiden mieleen ei koskaan ole juolahtanut kiertää asian toiselle puolelle ja katsoa, josko se sieltä päin näyttäisi toisenlaiselta. Jos joku heistä sattuisi lukemaan tämän, niin hän itse mielessään pyhästi päättää tehdä yöllisen muilutusretken minun luokseni, koska minähän uskallan olla eri mieltä hänen kanssaan. Tiedoksi sitten vain, että minulla on sänkyni alla kirves, enkä minä epäröi sitä käyttää.

Natsirekvisiittaan ihastuneet fanaatikot puolestaan ovat minun mielestäni piilohomoja, joita komeat univormut ja nahka-asut kiihottavat seksuaalisesti, mutta eivät he sitä myönnä. Ensimmäisessä blogikirjoituksessani pohdiskelin lauman älykkyyttä. Sieltä voittekin lukea lisää ja verrata lukemaanne uusnatsirasistien ajatusmaailmaan.

Onko Suomen Vastarintaliike sitten vaarallinen? Yhteiskuntajärjestykselle ja -rauhalle se ei ole vaarallinen, koska se ei koskaan tule saamaan laajaa kannatuspohjaa. Sen kannattajat pienissä ryhmissä ovat kuitenkin ehdottoman vaarallisia yksilölle ja omaisuudelle. Kyllä heitä varten on laki olemassa, mutta vahinkoa he ehtivät ja ovat jo ehtineet tehdä.