Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Cornucopia

Cornucopia on paitsi Black Sabbathin kappale kaukaiselta 70-luvulta, niin myös tarujen runsaudensarvi, joka pursuaa kaikkea maallista hyvää eikä koskaan ehdy. Väliilä näytti siltä, että Keskustan puoletoimistoon oli hyvä haltija sellaisen toimittanut. Jossain toimiston nurkassa oli rahapeelari, jossa oli aina rahaa ja josta jokainen otti tarpeensa mukaan. Kukaan ei koskaan kysellyt, mistä rahat ilmestyivät, koska kyseleminen olisi saattanut aiheuttaa sarven ehtymisen. Pääasia oli, että sitä riitti. Keskustalainen pääministeri maksoi siitä jopa lemmenleikkinsä toisen puolueen kansanedustajan kanssa vaalituen muodossa.

Sadut ovat satuja ja totuus paljon rumempi. Hyväksi haltijaksi on jo kauan siten paljastunut ruma menninkäinen, moneen kertaan talousrikoksista tuomittu liikemies, joka olemuksensa perusteella vaikuttaa psykopaatilta tai ainakin sosiopaatilta.