Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Infopaasto

Facebook-yhteisö Kielipoliisi suosittelee pyhien ajaksi infopaastoa mediariippuvaisille. Sen voi toteuttaa vaikkapa rajaamalla sähköpostin lukemisen kertaan päivässä, lopettamalla nettisurffailun kokonaan ja sulkemalla kännykän. Lisäksi uutisvirtaa voisi rajoittaa vaikkapa vain pariin lähetykseen päivässä. Pienen paaston jälkeen osaisimme ehkä valikoida itsellemme tärkeät tiedonlähteet ja vähentää turhaa informaatiokuormitusta.

Tässä on harvinaisen paljon järkeä. Onko tosiaan ihan pakko tietää koko ajan, mitä maailmalla tapahtuu? Onko pakko tietää, mitä naamakirjan kavereille kuuluu juuri tällä hetkellä ja mitä uutislinkkejä tai musiikkia he ovat juuri nyt linkittäneet profiiliinsa? Ei taatusti ole.

Ulkona on aurinkoinen kevätpäivä, joten oma parin päivän infopaastoni alkaa nyt. Taidanpa ensi töikseni lähteä ajelemaan polkupyörällä.

Aika kuvaavaa tietysti on, että tämäkään ajatus ei juolahtanut mieleen ihan omin päin, vaan se piti lukea netistä.