Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Sattuuko kohdalleen?

Näissä jutuissani olen käsitellyt isompia ja pienempiä Juuan kunnan päätöksenteon omituisuuksia sitä mukaa kuin niitä huomaan. Tänään on vuorossa sinänsä mitätön pikkujuttu, mutta se pistää taas kerran miettimään valmistelun tasoa.

Tekninen lautakunta päätti 22.11.2011 kunnanviraston autopistokepaikkojen luovuttamisen uusista periaatteista ja maksuista työntekijöille. Ehdotus oli muuten ihan asiallinen, mutta tekninen johtaja oli unohtanut kirjoittaa esityslistalle uusien hintojen voimaantulon. Hän täydensi kokouksessa esitystään siten, että ne tulevat voimaan 1.11.2011. Lautakunta hyväksyi ehdotuksen.

Kokouksen jälkeen joku huomasi, että asia olisi vaatinut yt-elimen käsittelyn. Se järjestettiin kiireen vilkkaa ja siellä ehdotus todettiin hyväksi. Asia tuotiin yt-käsittelyn jälkeen uudelleen lautakunnalle, mutta jossain vaiheessa oli myös huomattu sen kuuluvan kunnanhallituksen päätösvaltaan. Niinpä tekninen lautakunta päätti 31.1.2012 ehdottaa kunnanhallitukselle, että nämä uudet periaatteet ja hinnat vahvistettaisiin.

Huomaako joku muukin tässä kummallista tanssahtelua? Näyttää siltä, että alkuperäinen ehdotus oli tehty ajattelematta ja oikea menettelytapa löytyi vasta sitten, kun väärät oli kokeiltu. Pakkasta on ollut viime päivinä jopa 35 astetta, joten toivottavasti autoja on voitu lämmittää ilman päätöstä. Se saadaan ehkä ennen kevättä.

Kuten sanottu, niin pikkujuttuhan tämä on. Pelottaa vain, että isommatkin asiat valmistellaan yhtä huolettoman tuntuisesti.