Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Enpä ottaudu

– Eläpä sinä nyt ottauvu tähän asiaan.

Näin tapasi isävainajani sanoa aina, kun joku täysin asioista tietämätön ulkopuolinen pyrki antamaan neuvojaan missä tahansa asiassa.

Minuakin on yritetty suostutella ottamaan kantaa Alppilan yläasteen tapahtumiin ja sitä kautta koulukuriin. Pitäisi olla opettajan ja koulukurin puolella erottamista vastustaen. Pitäisi olla oppilaiden ehdottoman fyysisen koskemattomuuden puolella ja kannattaa opettajan erottamista. Pitäisi jopa vastustaa taas kerran maanhanmuuttoa ja kukkahattuisia hyysäreitä, koska siihenkin tämä tapaus on valjastettu.

Ei tule tapahtumaan. Kieltäydyn ehdottomasti ottamasta mitään kantaa koko asiaan ja nyt olen täysin lopettanut jo asiasta lukemisenkin. Syy siihen on hyvin yksinkertainen: Olen jo 55-vuotias, joten omista kouluajoistani on vierähtänyt aikaa ja muistot haalistuneet. Vaikka muistot olisivat kuinka eläviä, niin ei niitä kuitenkaan voisi millään tavalla verrata nykyisyyteen. Omia lapsia minulla ei ole, joten minulla ei ole minkäänlaista käsitystä tämän hetken arjesta kouluissa. Jos ja kun teillä on, niin älkää nyt missään tapauksessa innostuko kertomaan tietojanne minulle.

Oikeastaan kai juuri täydellinen tietämättömyyteni olisi melkoinen meriitti päätellen yleisestä keskustelun tasosta. Kaikkein eniten tuntuvat olevan äänessä juuri kaltaiseni mistään mitään tietämättömät. Tunteeseen perustuva mielipide on voimakas ja sille haetaan vahvistusta samanhenkisiltä. Vastapuolta ei kuunnelle yhtään. Maltillisesti kurin puolesta puhuvat opettajat vaiennetaan huorittelemalla ja toisaalla oppilaiden koskemattomuuden puolustajat saavat ihan saman kohtelun. Näitä juttuja lukiessa ei enää ihmetytä oppiladen mahdollisten ja paljon parjattujen käytöstapojen puutteen alkulähdettä.

Niin että alkääpä linkittäkö Facebookissa minulle enää yhtään tätä asiaa koskevaa uutista tai addressia. Noudatan isäni neuvoa enkä ottaudu.