Etnistä rekisteröintiä

Scriptalta, Hommafoorumilta ja muilta internetin roskasivuilta yleissivistyksensä ammentanut perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen ehdottaa kirjallisessa kysymyksessään Suomen asukkaiden etnistä rekisteröintiä. Hän esittää niinkin lennokkaita määritelmiä kuin suomensuomalainen, suomenruotsalainen, suomenvenäläinen, romani, saamelainen ja afrikkalainen. Immonen perustelee esitystään sillä, että samoihin kansanryhmiin kuuluvat ajattelevat ja käyttäytyvät samalla tavalla.

Voin kertoa Immoselle, että vaikka kuulunemme samaan kansanryhmään, niin minua ei koskaan saa ajattelemaan samalla tavalla kuin Immonen. Minä nimittäin pyrin noudattamaan Suomen lakia, ja laki kieltää yksiselitteisesti etniseen taustaan perustuvien tietojen rekisteröimisen. Immosta ei laki tunnu häiritsevän millään tavalla, eikä hän edes esitä sen muuttamista. Hän kysyy, mitä hallitus aikoo tehdä henkilörekisterilain rikkomiseksi.

Immonen haluaa käyttää etnistä rekisteröintiä tulevaisuuden päätöksenteon pohjana eri väestöryhmien osalta. Hän on nimenomaan vaatinut kaikenlaisen positiivisen erityiskohtelun kieltämistä, joten jäljelle jää vain mahdollinen negatiivinen erityiskohtelu.

Ihmisten jakamisesta eri etnisiin ryhmiin seuraisikin mielenkiintoisia ongelmia. Kuka määritellään suomensuomalaiseksi ja kuka suomenruotsalaiseksi? Kuka on romani ja kuka saamelainen? Jos isovanhemmista yksi tai kaksi on venäläisiä, niin onko lastenlapsi venäläinen vai suomalainen? Onko Maria Guzenina-Richardson suomenvenäläinen tai Lola Odusoga suomenafrikkalainen?

Immosen työtä helpottaakseni vilkaisin Nürnbergin rotulakeja, ja sieltähän löytyi ihan selvät pasmat.

Henkilöt, joilla oli neljä saksalaista isovanhempaa, olivat ”saksalaista verta”. Jos isovanhemmista kolme tai neljä oli juutalaisia, henkilö luokiteltiin juutalaiseksi. Yksi juutalainen isovanhempi teki ihmisestä 2. asteen ”sekarotuisen”, kaksi juutalaista isovanhempaa tai toinen täysjuutalainen vanhempi taas 1. asteen sekarotuisen. 1. asteen sekarotuiset määriteltiin kuitenkin täysjuutalaisiksi, mikäli he kuuluivat juutalaiseen seurakuntaan tai he olivat naimisissa täysjuutalaisen kanssa. Isovanhempien juutalaisuus puolestaan määrättiin sen perusteella, kuuluivatko nämä juutalaiseen seurakuntaan. (Wikipedia)

Kun vaihdetaan saksalaisen tilalle suomensuomalainen ja juutalainen korvataan millä tahansa muulla Immosen esittämällä etnisyydellä, niin Immosen lait ovat valmiina. Kaavioita piirrellen voidaan erotella joukosta ne, jotka tulevaisuuden päätöksenteossa tarvitsevat erityiskohtelua. Nurembergracechart

Ihan vakavasti puhuen ihmetyttää kansanedustajan jatkuva touhuaminen epämääräisten etnisten ongelmien parissa. Eikö tämä kansan valitsema edustaja tosiaankaan ole kiinnostunut mistään muusta? Tiedän vetäneeni natsikortin, mutta tein sen tahallani. Jossain vaiheessa asioita pitää ruveta kutsumaan niiden oikealla nimellä.

puheenaiheet yhteiskunta politiikka
Kommentit (3)
  1. seuraavaksi erilaiset hihamerkit joita on pakko pitää näkyvillä mahdollisen asunnon ulkopuolella liikkuessa – ja sitä rataa

  2. Olet harvinaisen oikessa. Mihin etniseen ryhmään minäkin kuuluisin? Vuorisatojen ajan ovat esivanhempanin tulleet ja menneet, olleet ja lähteneet. Kuka niistä selvän ottaa.

    Tuollaiset immoset eivät saa missään vaihessa tukeani noille aatoksille. Lähden maasta, jos tuollaisia edes vakavamielisempi, kuin joku immosen hörhö, ryhtyy esittämään.

Kommentointi suljettu.