Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Sama tahti

Minun piti oikeastaan kirjoittaa jotain presidentti Sauli Niinistön uudenvuodenpuheesta, mutta sitä ovat jo minua paremmat asiantuntijat analysoineet. Ei minulle oikeastaan siitä mieleen jäänyt mitään muuta kuin kuin varoitus siitä, että hyvinvointivaltio ei ole mikään varma asia ja että Jumala meitä siunatkoon. Vähän niin kuin Tuntemattoman sotilaan sotamies Rahikainen totesi kenttäjumalanpalveluksen jälkeen: – Jopa piti pappi suarnan. Myö jouvutaan kalamistoihin kaikki. Tuli kuitenkin muita kiireitä ja jätän Niinistön puheen tutkimatta. Tämä vuosi alkoi yhtä ikävissä merkeissä kuin vanha päättyi. Facebookin ”puolueettomassa” Lieksa-ryhmässä kimppuuni kävivät terrierin lailla muutaman samat henkilöt, joiden kommentteja Lieksan mamu-ryhmässä kritisoin joulun aikaan. Jos nämä ihmiset edes osaisivat keskustella järkevästi, niin heidän kanssaan voisi tulla toimeen. He ovat kuitenkin kuin koulunpihan räkyttävä kakaralauma ja kuvista päätellen useimmat ovat jättäneet fyysisesti sen koulunpihan äskettäin. Henkisesti he ovat siellä yhä. Toisaalla sosiaalisessa mediassa hämmästyttävän hävytön ja sivistyssanoilla keikaroiva ”James Gonzo” päätti järjestää vuoden 2013 hyödyllisin idiootti-äänestyksen. Yhtenä ehdokkaana on Paljastettu 3 ja saatamme jopa omilla äänillämme voittaa. Kyllä mekin huumoria ymmärrämme. Se äänestys löytyy täältä. Kuten huumorissa usein käy, niin kommenttiosiossa mentiin yli rajan. Siellä joku ilmiselvästi minuksi tekeytyen esitti näin hävyttömän tarinan: gonzo Tämä ei siis ole minun tekstiäni ja jokainen minua vähänkään tunteva tietää, että en koskaan kirjoittaisi mitään noin alkeellista. Lisäksi minua ei ole koskaan eikä missään kutsuttu Sakeksi, joten jo sekin paljastaa kirjoittajan vilpillisen luonteenlaadun. Jos tällä ”Sakella” olisi selkärankaa, niin hän ilmoittautuisi minulle omalla nimellään. Sitä on kuitenkin turha odotella, joten odottelen sitten ensimmäisen tätä ”totuutta” levittelevän ilmestyvän facebookiin. Hän pääsee sijaiskärsijänä oikeuteen. Kyllä minä näitten tyyppien kanssa pärjään enkä anna heidän häiritä yöuniani. Sanonpahan vain taas kerran, että näille ihmisoikeuskriittisille  jokainen vähänkään eri mieltä oleva on vihollinen, jolla ei ole ihmisarvoa. Niin kauan kuin olette hiljaa ja myöntelette, niin teillä ei ole hätää. Jos sanotte yhden poikittaisen sanan, niin teistä tulee epäihminen, joilla ei ole mitään oikeuksia.