Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Osuipa kipeästi

Aamulla julkistettu netissä tapahtuvia laittomia uhkauksia ja kunnianloukkauksia koskeva selvityspyyntö Poliisihallitukselle osui ainakin joitain toimijoita arkaan paikkaan kipeästi. Vain pari tuntia julkaisun jälkeen paniikkiin joutui juuri uhkauksiin ja kunnianloukkauksiin erikoistuneen fb-sivun Paljastettu 4 ylläpitäjä.

Sama henkilö on ainakin yhden edelliseen juttuuni linkittämäni uhkauksen takana. Hänellä on kummallinen tarve piileskellä nimettömänä, mutta kuitenkin antaa jatkuvasti vihjeitä henkilöllisyydestään. Selvästi hän myöntää olevansa ainakin viime joulukuisen uhkailuvideon takana.

p 4 panic 1

Video tosiaan katosi YouTubesta melko tuoreeltaan, joten ”hallitusti strateginen vetäytyminen” lienee tässä tapauksessa tulkittavissa housujen täyteen sontimiseksi. Tämä video on yksi niitä tapauksia, joita poliisi ei tutkinut. Paljastettu 4:n ylläpitäjä antaa myös ilkkuen ymmärtää toimivansa poliisin ja syyttäjälaitoksen tieten ja jopa näiden suojeluksessa:

p 4 panic 2

Tämä on jo aika hurja väite, jonka paikkansapitävyydestä minulla ei ole tietoa. Väite muistuttaa kovasti viime talvena saamaani yksityisvietiä, jossa herra James Gonzo kertoi olevansa paikallisen nimismiehen kalakaveri:

p 4 panic gonzo

Gonzo ei väittämästään kalakaveruudesta ja vapaamuurariveljeydestä huolimatta ole erityisen hyvin perillä poliisin organisaatiosta. Nimismiehiä ei ole ollut sitten vuoden 1996 organisaatiouudistuksen.

Ylläpitäjä jatkaa myös perättömien väitteiden levittämistä ihan kuin osoittaakseen olevansa lain yläpuolella:

p 4 panic 3

”Kolmospunikeilla” tarkoitetaan tässä rasismin ja äärioikeiston vastaista sivua Paljastettu ja sen kotisivua. Siellä ei ole koskaan julkaistu kenenkään henkilötunnuksia tai osoitteita. Sen sijaan tämä nelosen ylläpitäjä itse yllyttää aiheuttamaan hankaluuksia vihaamilleen ”punikeille” työnantajan kautta. Se on kuulemma turha työ, koska mainitun henkilön nykyinen työpaikka ei selviä googlaamalla.

Ehkäpä Poliisihallitukselta löytyy mielenkiintoa selvittää nämä väitetyt yhteydet poliisiin ja syyttäjälaitokseen. Jos yhtyeyksiä löytyy, niin ikävä juttu poliisin kannalta. Jos ja todennäköisesti kun niitä ei löydy, niin se on paljon ikävämpi juttu tämän Paljastettu 4:n ylläpitäjän kannalta.