Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Kanan muisti

Kanalla sanotaan olevan lyhyt muisti, mutta ns. maahanmuuttokriittiset päihittävät kyllä kanatkin.

Viime maaliskuussa netin roskajulkaisu MV ”paljasti” ”lapun, joka kertoo sen kaiken, että mikä on suomen sosiaalitoimiston mielipide “kohtuu vuokrasta” joita maksetaan maahanmuuttajille. 1345 VIT?N EUROA kuukaudessa!!” (Kirjoitusasu on MV:n omaa korkeaa laatua.)

Nyt MV ”paljasti” saman lapun uudelleen ja se leviää sosiaalisessa mediassa kesäisen metsäpalon tavoin. Taas on suosittu mamua ja tuohtumus on valtavaa. Maineestaan piittaamattomat jakavat suoraan MV:n linkkiä ja häveliäämmät sitten pelkästään tätä sosiaaliviraston päätöstä saatesanoilla, jotka he kuvittelevat keksineensä itse.

Tosiasiassa he vain toistavat ns. maahanmuuttokriittisten kellokkaiden jo vuosia hokemia mantroja. Laitetaanpa nyt se kuuluisa lappu tähänkin:

11742988_743236889132988_5815966421023605423_n

Kuten alareunan käsin tehdyistä merkinnöistä näkyy, niin perheessä on kaksi aikuista ja neljä lasta. Helsingissä 1345 euroa on toimeentulotukea myönnettäessä kohtuulliseksi katsottava kuusihenkisen perheen vuokra. Se otetaan samansuuruisena huomioon kaikille toimeentulotukeen oikeutetuille nimeen ja alkuperään katsomatta. Näin:

hki asum

Asia on helppo tarkistaa Helsingin kaupungin sosiaaliviraston sivulta, mutta sehän on tietysti liikaa vaadittu silloin, kun on kiire päästä raivoamaan sylki roiskuen.

Entäpä sitten tuo asunnonvälittäjän palkkion maksaminen? Siihenkin on hyvin yksinkertainen selitys. Kaupungilla itsellään on pulaa asunnoista, joten tarvittaessa voidaan myöntää toimeentulotukena myös asunnonvälittäjän palkkio.

Nämä ns. maahanmuuttokriittiset etsivät jatkuvasti todisteita maahanmuuttajien saamasta eriarvoisesta kohtelusta. Kun todisteita ei löydy, niin niitä tehdään väittämällä normaalia päätöstä jotenkin maahanmuuttajia suosivaksi. Ihan samanlainen väite voitaisiin esittää kenestä tahansa toimeentulotukea saavasta.

Kyseessä on siis ihan tahallinen valehteleminen ja liian monet sortuvat levittämään valhetta edelleen. Voi kyseessä tietysti olla ymmärtämättömyyskin, koska yleensä ottaen ns. maahanmuuttokriittisillä on luvattoman heikko asiakirjojen lukutaito ja he luottavat siihen, että eivät niitä päätöksiä muutkaan hengenheimolaiset ymmärrä.

Siinä tapauksessa tätä tietämättömyyteen perustuvaa valhetta edellen jakavat munaavat itsensä vielä pahemmin.