Kanan muisti

Kanalla sanotaan olevan lyhyt muisti, mutta ns. maahanmuuttokriittiset päihittävät kyllä kanatkin.

Viime maaliskuussa netin roskajulkaisu MV ”paljasti” ”lapun, joka kertoo sen kaiken, että mikä on suomen sosiaalitoimiston mielipide “kohtuu vuokrasta” joita maksetaan maahanmuuttajille. 1345 VIT?N EUROA kuukaudessa!!” (Kirjoitusasu on MV:n omaa korkeaa laatua.)

Nyt MV ”paljasti” saman lapun uudelleen ja se leviää sosiaalisessa mediassa kesäisen metsäpalon tavoin. Taas on suosittu mamua ja tuohtumus on valtavaa. Maineestaan piittaamattomat jakavat suoraan MV:n linkkiä ja häveliäämmät sitten pelkästään tätä sosiaaliviraston päätöstä saatesanoilla, jotka he kuvittelevat keksineensä itse.

Tosiasiassa he vain toistavat ns. maahanmuuttokriittisten kellokkaiden jo vuosia hokemia mantroja. Laitetaanpa nyt se kuuluisa lappu tähänkin:

11742988_743236889132988_5815966421023605423_n

Kuten alareunan käsin tehdyistä merkinnöistä näkyy, niin perheessä on kaksi aikuista ja neljä lasta. Helsingissä 1345 euroa on toimeentulotukea myönnettäessä kohtuulliseksi katsottava kuusihenkisen perheen vuokra. Se otetaan samansuuruisena huomioon kaikille toimeentulotukeen oikeutetuille nimeen ja alkuperään katsomatta. Näin:

hki asum

Asia on helppo tarkistaa Helsingin kaupungin sosiaaliviraston sivulta, mutta sehän on tietysti liikaa vaadittu silloin, kun on kiire päästä raivoamaan sylki roiskuen.

Entäpä sitten tuo asunnonvälittäjän palkkion maksaminen? Siihenkin on hyvin yksinkertainen selitys. Kaupungilla itsellään on pulaa asunnoista, joten tarvittaessa voidaan myöntää toimeentulotukena myös asunnonvälittäjän palkkio.

Nämä ns. maahanmuuttokriittiset etsivät jatkuvasti todisteita maahanmuuttajien saamasta eriarvoisesta kohtelusta. Kun todisteita ei löydy, niin niitä tehdään väittämällä normaalia päätöstä jotenkin maahanmuuttajia suosivaksi. Ihan samanlainen väite voitaisiin esittää kenestä tahansa toimeentulotukea saavasta.

Kyseessä on siis ihan tahallinen valehteleminen ja liian monet sortuvat levittämään valhetta edelleen. Voi kyseessä tietysti olla ymmärtämättömyyskin, koska yleensä ottaen ns. maahanmuuttokriittisillä on luvattoman heikko asiakirjojen lukutaito ja he luottavat siihen, että eivät niitä päätöksiä muutkaan hengenheimolaiset ymmärrä.

Siinä tapauksessa tätä tietämättömyyteen perustuvaa valhetta edellen jakavat munaavat itsensä vielä pahemmin.

Kommentit (47)
 1. Marko Haapanen
  20.7.2015, 17:11

  Enemmän olen huolissani järkevän hintaisten vuokra asuntojen puutteesta kuin että maahanmuuttajille annetaan asumistukea.

  1. Vanha äiti
   21.7.2015, 16:53

   Tästä olen todella samaa mieltä! Opiskelupaikkakunnilta on vaikea löytää asuntoa. Joensuusta olemme nyt urakalla etsineet asuntoa opiskelijalle. Kun ottaa huomioon opintorahan, opintolainan ja asumislisän, ei Joensuun keskustasta löydy asuntoa alle 700 e, elämiseen ja opintokuluihin siis jäisi n. 230 e/kk.

   Kun laajentaa piiriä eli etsii asuntoa kauempaa, voi saada 400 e/kk asunnon, mutta matkoihin joutuu varaamaan 45-60 e/kk sekä tietenkin sitten aikaa 30-40 min tai jopa 60-80 min/päivä.

   Opiskeluasuntojonoon on ilmoittauduttu heti opiskelupaikan varmistuttua, mutta jonoksi on ilmoitettu vuosi! Toiselta puolen Suomea kun hakee asuntoa, niin aika hurjalta tuntuu lähteä viemään elokuussa opiskelijan muuttokuormaa – tyhjän päälle torilleko sen sitten purkaa?

   1. Päivin Pylkkerö
    21.7.2015, 17:07

    Kävin jokunen aika sitten Joensuussa työhaastattelussa ja huvikseni katselin vuokra-asuntojen tarjontaa. Vuokrat ovat todella korkeita, taitaa olla vuokra-asuntopula. Kannattaa laittaa myös paikalliseen lehteen ilmoitus, että etsii vuokra-asuntoa. Itse olen pariin otteeseen saanut ilmoituksen kautta edullisen ja hyvän asunnon, jota ei oltu ilmoitettu missään netissä.

    Niin ja sen työpaikan siellä Joensuussa sai se henkilö, joka oli tehtävään jo etukäteen valittu. Olin häntä pätevämpi, mutten voinut mitään sille, että valitulla oli sama sukunimi kuin yhdellä osaston työntekijällä.

    1. Karo Kankus
     21.7.2015, 18:54

     Asunnon etsijän kannattaa tosiaan laittaa Joensuussa ilmoitus, vaikka Karjalaiseen. Ei maksa kuin parikymmnetä euroa. Niin minä löysin asuntoni , enkä varmasti olisi muuten löytänyt niin täydellistä luukkua!

     Joensuussa tosiaan on pulaa opiskelija-asunnoista. Kun itse hain Ellin kautta asuntoa sellainen löydettiin mulle vasta syyslukukauden lopulla, muistaakseni. Ennen sitä olin jo ehtinyt löytää tuon yllämainitun asunnon. Totesin Ellille että pitäkää tunkkinne!

     1. Opiskelija-asuntojen pulaa edesauttaa seikka, että opiskelija saa jäädä asumaan asuntoon valmistumisen jälkeen 2 vuodeksi. Kuopiossa meidät potkittiin pihalle 6 kk sisään.

 2. Hannu Siivonen
  20.7.2015, 17:13

  Satuin MV:ta lukemaan ja huomasin tapauksen. Pidin summaa aika pienenä kämpästä Helsingissä, perustaen sen stereotyyppiin suuriperheisistä muslimeista. Eli kiitos luonnostaan syntyneen rasismini tajusin että kyseessä on asia jota ei tarvitse edes mainita – ei ainakaan arkaluontoisen materiaalin levityssyytteen uhalla

Kommentointi suljettu.