Elintasosurffarit meritaksissa

– Neljä viidestä laittomista maahan pyrkijöistä on 18-50 vuotiaita terveitä ja hyväkuntoisia miehiä. Tämän ikäiset ja kuntoiset suomalaiset miehet puolustaisivat isänmaataan. Siksi tulijat eivät näyttäisi täyttävän pakolaisstatusta, Slunga-Poutsalo napauttaa.

Näin reippaasti nimeää Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo sisällisotaa pakenevat miehet elintasosurffareiksi ja käytännössä sotilaskarkureiksi Suomen Uutisissa.

Voisin tietysti kysyä kenen joukoissa Syyrian sisällissotaa pakenevien pitäisi puoluesihteerin mielestä taistella, ISISin, al-Assadin, Hizbollahin vai al-Nusran, mutta jätän kysymättä. Voisin myös kysyä puolustaisivatko vaikkapa siviilipalvelusmies Jussi Halla-aho ja varusmiespalvelunsa kesken jättänyt Olli Immonen asein isänmaata, mutta jätän senkin kysymättä.

Sen sijaan kerron kuvotuksesta, jota tunnen seuratessani tätä häikäilemätöntä leimaamista ja oman suosion kasvattamista sen avulla. Joillekin poliitikoille inhimillisyys ei merkitse mitään, vaan he näyttävät haluavan sysätä kaikki pakolaiset takaisin Välimereen. Hukkukoot, kuolkoot, ei kuulu meille.

Tämä vahingoniloisen häijy piittaamattomuus leviää kuin tauti. Joku keksii jotain ilkeää ja toiset toistelevat sitä ihastuneina. Jussi Halla-aho keksi nimetä pakolaiset meritaksilla saaapuviksi iphone-miehiksi.

jha iphonemiehet

Tähän meritaksiin ihastui Kokoomuksen kansanedustaja Wille Rydman ja päätti napsaista itselleenkin pari irtopistettä. Vielä pahemmaksi pistää nettimöläytyksistään tunnettu Perussuomalaisten varavaltuutettu Olli Sademies.

sademies 20.8.15

Minä en ymmärrä tällaista epäinhimillisyyttä. Varteenotettavien poliitikkojen puheet eivät enää millään tavalla poikkea nettipersoona Sakarias Lehtomäen jutuista. Käänteisestä piruilustaan tunnettu Lehtomäksi voisi ihan hyvin olla näillä näytöillä varteenotettava poliitikko, jonka syvällisä viisauksia lehdet toistelisivat.

sakarias

Se on tosiasia, että pakolaisia tulee nyt paljon myös Suomeen. Ratkaisu ei ole heidän hukuttamisensa Välimereen eikä ampuminen Suomen rajalle. Heidät on kansainvälisten sopimusten nojalla otettava maahan ainakin siksi aikaa, että heidän asemansa selvitetään. Iso osa heistä tullaan palauttamaan, mutta sen asian hoitavat viranomaiset. Siihen ei tarvita agitaattorien raivoon piiskaamia kansanjoukkoja.

Netin raivopäiden tulisi esittää itselleen Helsingin Sanomien Pekka Mykkäsen esittämät kysymykset:

Tuleeko mieleen pilkata suomalaisen bussi- tai junaturman uhreja tai heidän omaisiaan? Tuleeko mieleen kiistää kouluampumisista selvinneiden ja niissä kuolleiden omaisten hädän aitous? Mennä porukalla nälvimään yhä eläviä Karjalan evakkoja, Aasian tsunamin tai Estonian lauttaturman uhrien omaisia?

Ja tässäkö on se elintasosurffausta harrastava iphone-mies, joka on jättänyt perheensä etsiäkseen leveämpää leipää sen sijaan että taistelisi isänmaansa puolesta naapuriaan vastaan joissain sisällissodan asemiesten joukoissa?

 

10984129_895487130517719_4737502962889045887_n

Pisteitä keräävät inhopopulistit aiheuttavat jokaisessa inhimillisyyden rippeet säilyttäneessä suunnilleen tällaisen reaktion:

yöök

Päivitys 21.8. klo 22.50

Kaikille kommentoijille tiedoksi, että tämä blogi ei ole mikään  MV tai muu rasistinen roskasivu. Kaikki rasistiset kommentit tullaan poistamaan välittömästi.

Kommentit (22)
 1. ”Sotien aikana Suomesta lähetettiin myös 70 000 sotalasta yksin Ruotsiin ja Tanskaan sotaa pakoon.

  Kymmenien tuhansien sotalasten lisäksi Ruotsiin lähti Suomesta myös yli 56 000 aikuista sotaa pakoon.”

  Onneksi nuivat eivät olleet tuolloin Ruotsissa päättävissä asemissa. Nämä ”ankkurilapset” ja ”rintamakarkurit” olisivat muuten jääneet rajan tälle puolen sodan jalkoihin.

  1. Joni Pelkonen
   21.8.2015, 14:38

   Kyllähän evakkoja pilkattiin länsirannikolla ryssiksi. Halla-aholaisilla on pitkät perinteet omien rajojensa puolustamisessa.

  2. Tuon saman kuvan olen nähnyt monessa paikassa, jossa selvästi hieman vanhempi mies kantaa pientä lasta. Ilmeisesti näitä kuvia ei paljoa löydy, koska tuo sama kuva on joka paikassa. Kuten sanottu 4/5 on nuoria asepalvelusikäisiä nuoria miehiä. Jos porukkaa on satoja tuhansa, niin kyllä sinne joukkoon mahtuu myös naisia ja lapsia sen 1/5 verran.

   Sitten vedotaan siihen, että Suomesta on miehiä lähtenyt muualle tienaamaan. Kyllä, ensin suomalainen mies taisteli perheelleen turvallisen paikan elää ja lähti sitten muualle töitä tekemään, ei elämään toisten kustannuksella.

   Eniten ihmetyttää, että miksi muslimit eivät hakeudu eikä heitä juuri vastaanoteta muihin muslimimaihin. Miksi Somaliaan voivat meidän somalit tehdä turistimatkoja, mutta muiden täytyy sieltä paeta?

   Joku kirjoittaa, kuinka Suomesta lähti 56.000 aikuista Ruotsiin pakoon. Jos mukana oli palveluskuntoisia miehiä, niin he olivatkin rintamakarkureita (pääosin muuten suomenruotsalaisia), eikä heitä ihan hyvällä katsota eikä arvosteta. Suomenruotsalaiset eivät myöskään asuttaneet evakoita, vaan antoivat sen(kin) muiden hoidettavaksi.

   1. sakutimonen
    22.8.2015, 10:09

    Kommenttisi kertoo halusta uskoa kaikkien sotaa pekenevien olevan sosiaalituken perässä tulevia elintasosurffaajia. Mieleesi ei sitten tullut, että ehkäpä juuri tuo kuva on poikkeuksellisen koskettava ja kertoo inhimillisestä hädästä, jossa pakolaiset ovat.

    Jatka elämmäsi ennakkoluulojen ja luutuneiden asenteiden vallassa, mutta älä tule enää tänne jakamaan nitä kanssamme.

   2. ”Miksi muslimit eivät hakeudu eikä heitä vastaanoteta muslimimaihin?”

    Juuri niinhän tapahtuu. Valtaenemmistö pakolaisista kaikkialla on kriisien naapurimaissa. He pakenevat sinne ihan niin kuin suomalaiset taannoin Ruotsiin.
    Tästä kartasta voi tarkastella, mihin esimerkiksi syyrialaiset ovat paenneet, ja verrata vähän noita lukuja Suomen vastaanottamiin.
    http://www.mercycorps.org/articles/turkey-iraq-jordan-lebanon-syria/quick-facts-what-you-need-know-about-syria-crisis

   3. PeelsePuupi
    22.8.2015, 15:52

    Huhhuh, mitä rasistista sontaa! Yksin Jordaniassa on miljoona Syyrian-pakolaista, ja joku jaksaa väittää, että pakolaiset eivät hakeudu islamilaisiin maihin… Jos pakolainen poistuu kotimaastaan maitse, ei hän kyllä ensimmäisenä Suomeen saavu. Kannattaisi ”ehkä” lukea muutakin kuin vain Vammafoorumia – suosittelen aloittamaan maailmankartastosta.

    1. Puhumattakaan palestiinalaispakolaisista, joita on Israelin itsenäistymisestä 1948 lähtien kertynyt pelkästään Jordaniaan noin kaksi miljoonaa.

     240 000 palestiinalaispakolaista asuu Saudi-Arabiassa, Libanonissa yli 400 000. Gazan alueen pakolaisleireissä asuu edelleen puoli miljoonaa palestiinalaispakolaista.

   4. ”Tuon saman kuvan olen nähnyt monessa paikassa, jossa selvästi hieman vanhempi mies kantaa pientä lasta. Ilmeisesti näitä kuvia ei paljoa löydy, koska tuo sama kuva on joka paikassa.”
    Mitä tämänkin pitäisi todistaa?
    Minulle tulee esimerkiksi Vietnamin sodan kuvista mieleen lähinnä se, jossa napalmin polttama tyttö juoksee muitten lasten kanssa tiellä. Venepakolaisetkin olivat sitten varmaan elintasosurffareita meritaksissa?

 2. Mitä tuohon I-Phoneen ja evakoihin tulee, niin mitäpä jos iPhoneja olisi ollut 1940-luvulla, niin mitäpä luulette, olisiko ne jätetty hylättyihin pirtteihin venäläisille vai otettu mukaan?

Kommentointi suljettu.