Lauman elämää

Verkkojulkaisu MV:n lukijakunnan ydinjoukosta minulle tulee usein mieleen nälkäisenä liian ahtaassa häkissä pidetty koiralauma. Lauma odottaa koko ajan, että isäntä heittäisi sille lihapalan ja kun se tapahtuu, niin alkaa rähinä. Lihapaloja ovat tietenkin MV:n julkaisemat rasistiset rikosjutut. Niitä lauma odottaa, niistä se elää.

Eilen MV uutisoi laumalleen, että Joutsenossa on raiskattu, murhattu ja poltettu alaikäinen tyttö. Rikoksen uhri sai muodollista myötätuntoa, mutta siitä vei voiton raivoisa kostonhimo ja turvapaikanhakijoiden syyttely. Pidettiin itsestään selvänä, että tekijöitä oli monta ja he kaikki olivat turvapaikanhakijoita. Murhanhimoa lietsottiin avoimesti eikä pelkkä murhaaminen riittänyt, vaan ensin pitäisi päästä vähän kiduttamaan.

mv raisk

12190831_1478643739110562_7132179568639685601_n

12195922_1478643772443892_8399517653816725827_n

Kun  teon kuvaus selvisi vääräksi ja epäiltykin paljastui suomalaiseksi,  niin lauma ei reagoinut mitenkään. Ei nolostumista väärään uutisen uskomisesta, ei katumusta vihan kohdistamisesta viattomiin. Ei enää edes myötätuntoa uhria kohtaan. Ei laumalla ole tällaisia tunteita, sillä on vain nälkä. Kun nälkä on hetkellisesti tyydytetty, niin asia on kunnossa ja sitten jäädään odottamaan uutta lihapalaa.

Sehän tuli. Illan toiseksi herkkupalaksi kelpasi Ylivieskassa tapahtunut polttopulloisku kotouttamiskoulutuksessa olevia alaikäisiä maahanmuuttajia vastaan.

Aiotut uhrit olivat tässäkin tapauksessa alaikäisiä, mutta nyt suhtautuminen olikin ihan toinen. Rikoksen epäonnistumista harmiteltiin joukolla .

polttop

Näin tämä lauma elää omaa elämäänsä ahtaassa henkisessä häkissään isäntänsä armoilla. Nämä ihmiset ovat omaksuneet laumaeläimem roolinsa niin täydellisesti, että he eivät edes huomaa olevansa tahdottomia rukkasia vailla yhtään omaa ajatusta. He luulevat ajattelevansa itse, mutta heissä ajattelee lauma, joka on saanut ajatuksensa ruokaa heittelevältä isännältä.

Tällaisen lauman saa tekemään ihan mitä tahansa vain heiluttelemalla lihapalaa sen edessä. Se, hyvät lukijat, on pelottava ajatus. Kun lauma lopulta riistäytyy hallinnasta, niin vain sen yksilöt joutuvat vastuuseen teoistaan. Lauman kouluttanut isäntä selviää kuivin jaloin. Hänhän on vain tarjonnut vaihtoehdon ajatteleville ihmisille. Minkäpä hän sille mahtaa, että nämä ihmiset eivät ajattele.

 

Kommentit (93)
  1. tari palmroth
    1.11.2015, 15:27

    Oksettaa…

  2. Patterihaan mumma
    1.11.2015, 15:28

    Järkyttävää millaisia kidutuskonsteja ihmiset ovat valmiita tekemään, ainakin puheissaan. Karmeaa luettavaa. Poltopulloiskun epäonnistuminen taas saa ihmiset raivoon. Yhtään ei myötätuntoa heru. Miten näin valtavaa raakuutta voi tavallisista mökin mummoista, kaljabaarien papoista, koulua käyneistä nuorista miehistä ja naisista löytyä. Olen järkyttynyt!

    1. Eihän nämä sen kummempia keskusteluja ole kuin muutkaan some keskustelut – jos poistaa kirosanat. Henkilökohtaisia kannanottoja asiaan sen kummemmin perehtymättä.
      Twitterissä niin sanotuissa “asiallisissa keskusteluissa” on välillä todella vaikeaa myös ymmärtää mitä kukin lyhenteillään tarkoittaa. Melkein aina tulee mieleen, että he oikeasti haluavat mainostaa vain itseään, koska asiateksti jää 1000 merkin osalla aika vähiin.

      MV on syntynyt ja saanut kasvualustaa juuri siitä syystä että valtalehdet ei salli tällaista keskustelua ja niitä pidetään “holhoavina” ja nythän Ylekin (johon vielä jonkin verran luotan) yrittää selvittää syitä siihen. Yle toki toteaa, että siellä on asiallistakin journalismia.

      Sairaudesta ja vaarallisuudesta totean, että sen ratkaisee viranomaiset (+ Sote lääkärit sekä Eu ohjeet jne.) ja siinä ei kait sananvapauden nimissä heillä ole ollut viime vuosina kovinkaan paljoa sanottavaa. Vielä todettakoon, että näitä lehtiä / alustoja / keskustelupalstoja / blogipalstoja voidaan laittaa pystyyn hyvin helposti – some alusta syntyy alle tunnissa ja viranomaiset ei todellakaan pysty niitä kontrolloimaan vaikka otettaisiin mallia Kiinasta tai pohjoiskoreasta.

      1. PeelsePuupi
        1.11.2015, 16:59

        Ihmisiä uhataan kiduttaa, mutta se on mielestäsi normaalia keskustelua??? Entäpä sitten, kun joku tällaisia juttuja luettuaan ottaakin kirveen käteen, ja lähtee toteuttamaan lukemiaan kidutuskonsteja? Onko kirjoittajilla mielestäsi silloin mitään vastuuta asiaan? Minun mielestäni on. Oikein pelottaa, kun tavallisista suomalaisista paljastuu näin paljon kidutuksen asiantuntijoita =O

        1. Valitettavasti somessa tyhmyys tiivistyy todella tiiviiksi, ja kyllä uhkailu kidutuksella on melko lailla normaalia somessa tietyillä aihealueilla.

        2. Toki nämä esitetyt viestit ei ole “miellyttävää” luettavaa. Suomessa ollaan toki kaukana Ruotsin mallista enkä puolustele tekoja mutta niitä tapahtuu. Pelkoihin ei ole Suomessa aihetta.
          Näiden keskustelupalstojen sisältö joskus tuppaa vaaan menemään överiksi. Ja koskaan ei selviä onko kyse yhdestä vai kahdesta henkilöstä, jotka vitsailee keskenään.
          Mutta Image:n blokeista löytyy paljon hyvääkin joissa on ajattalemista esimerkiksi:
          Todella surullinen suomikuva: http://www.image.fi/image-lehti/yksin-kotona-suomalainen-vanhustenhoito-voi-huonosti
          Samoin pelottava Rubenin oiva juttu: http://www.image.fi/image-lehti/someraivon-uhrit
          Kummassakin on oikeaa ja pelottavaa tarinaa niin maailmasta kuin kotosuomesta.

          1. PeelsePuupi
            2.11.2015, 08:39

            Mielestäni vetoaminen siihen, että tällaiset kidutusfantasioiden levittäjät ovat suuria koomikkoja, on lähinnä tyhmää. Missä ovat heidän koomiset juttunsa, joita voisin lukea? Käyvätkö he kenties stand up-keikoilla? Tosiasia on, ettei netti-idioottien meno muutu miksikään, ellei siihen saada lainsäädäntöä. Mielestäni tappofantasioiden kitkeminen nettikeskustelusta ei ole sananvapauden rajoittamista, vaikka tiedän, että moni eri mieltä onkin.

          2. juuhelikkäs
            2.11.2015, 18:37

            Voisitko linkata vaikka niitä joitain muita – siis ei-maahamuuttokriittisiä – keskustelupalstoja joissa tavalliset ihmiset omilla nimillään keskustelevat kidutusmetodeista. Kiitos jo etukäteen!

Kommentointi suljettu.