Kaipuu diktatuuriin

Nyt sitten nähtiin sekin päivä, että europarlamentaarikko ehdottaa ihan vakavissaan kansainvälisten sopimusten noudattamatta jättämistä ja hallituspuolueen kansanedustaja jatkaa ehdottamalla lakien rikkomista, koska demokratia estää häntä ja hänen puoluettaan saavuttamasta tavoitteitaan.

Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho ehdottaa erilaisia kansainvälisten sopimusten vastaisia luovia ratkaisuja, kuten Schengen-sopimuksen tilapäisen soveltamisen keskeyttämistä, rajatarkastusten aloittamista Ruotsin-vastaisella rajalla ja maahanpääsyn estämistä niiltä, joilla ei ole siihen vaadittavia dokumentteja. Lisäksi Suomen tulisi kieltäytyä ottamasta turvapaikkahakemuksia vastaan Ruotsista saapuvilta. Hakijat voitaisiin hänen mukaansa majoittaa rajatulle alueelle hakemuksen käsittelyn ajaksi.

Keskitysleiriä siis pukkaa taas kerran ja jos muilla mailla on asioihin jotain sanomista, niin sitten Halla-aho olisi halukas riitelemään kansainvälisessä oikeudessa.

Halla-aho sai voimakasta kannatusta kansanedustaja Laura Huhtasaarelta. Facebookissa Huhtasaari kaipaili Halla-ahoa sisäministeriksi:

lh jha

Huhtasaari jatkaa suoltamalla demokraattisesti valitulle kansanedustajalle täysin sopimatonta tekstiä. Hän pitää demokratiaa esteenä omille ja puolueensa tavoitteille. Nyt pukkaa jo diktatuuriakin:

lh

Eikä tämäkään vielä riitä, vaan Huhtasaaren mielestä pitää voida valita mitä lakeja noudatetaan ja mitä ei.

12208786_10153415398509215_8701103930719965714_n

Ymmärsittekö mitä juuri luitte? Hallituspuolueen kansanedustaja sanoo julkisesti, että pitää voida valita mitä kansainvälisiä sopimuksia ja Suomen lakeja noudatetaan ja mitä ei. Tämä sen lisäksi, että hän pitää demokratiaa esteenä omasta mielestään hyvien asioiden toteuttamiselle. Hän vähät välittää oikeusvaltion periaatteista ja pitää pelkästään omia tavoitteitaan niin hyvinä, että niiden toteuttamiseksi voidaan rikkoa lakeja.

Ihan samaa mieltä lainsäädännöstähän ovat yleensä vain ammatti- ja taparikolliset ja rikoslaissa on toiminnalle ihan oma nimikkeensä. Siellä puhutaan rikokseen yllyttämisestä.

Huhtasaaren ja Halla-ahon tapauksessa ei voida puhua suoranaisesta yllyttämisestä, koska mitään konkreettista rikosta ei ole tapahtunut. Sen sijaan voidaan ruveta puhumaan jo ihan avoimesta demokratian halveksunnasta ja kaipuusta yhden puolueen diktatuuriin. Tällä kertaa puhutaan vain pakolaisia koskevista sopimuksista ja lainsäädännöstä. Seuraavaksi löydettäisiin muita lakeja, jotka eivät satu vallanpitäjiä miellyttämään. Lakeja ei edes haluta muuttaa parlamentaarisesti, vaan niitä halutaan rikkoa täysin avoimesti.

Lainsäädännöstä piittaamaton diktatuuri ei ole mitenkään uusi ja luova ratkaisu, vaan sitä on kokeiltu eri puolella maailmaa monta kertaa ja aina yhtä huonolla menestyksellä.

Me äänestäjät olemme onnistuneet valitsemaan demokraattisesti sellaisia päättäjiä, jotka ovat valmiita lakkauttamaan koko demokratian.

 

 

Kommentit (135)
 1. Joni Pelkonen
  11.11.2015, 16:16

  Mitähän ulkomailla mahdetaan pohtia näistä Halla-ahon ja Huhtasaaren kaltaisista osaajistamme? Pohdin jo vuosia sitten että persut tulevat Suomelle vielä kalliiksi. Kuinka kalliiksi? Kuinka monta miljardia, jos nyt edes selvitään yksinumeroisilla kertoimilla?

  1. Etelä-Euroopassa pystytetään aitoja rajoille, Keski-euroopassa valtiot ilmoittavat ottavansa vain kristittyjä turvapaikanhakijoita ja sinä pelkäät, että mitä muut miettivät nyt meistä kun yksittäiset poliitikot suomesta( yksi ainoista maista joka noudattaa sääntöjä) ehdottavat rajatarkistusten palauttamista ja turvapaikanhakijoiden käännyttämistä täysin turvalliseen maahan.

   1. Täysin turvalliseen maahan? Nytkö perssut jo luulevat, että kaikki turvapaikanhakijat tulevat yhdestä ja samasta maasta?

    1. Ruotsistahan ne kaikki tulevat.

    2. Ruotsia minä tosiaan tarkoitinkin. Onko se ihmisloukkaus, ettei voi hakea turvapaikkaa juuri sieltä mistä itse haluaa? Jos hätä on oikea, niin luulisi melkein minkä tahansa paikan kelpaavan jossa ei tarvitse pelätä tapetuksi joutumista ja josta saa jonkinlaisen aterian/ katon päänsä päälle. Nämä nuoretmiehet ovat vaeltaneet koko turvallisen euroopan läpi ja olisivat voineet jättää hakemuksensa lukuisiin turvallisiin maihin, mutta miksi he tulevat tänne asti? Miksi ei tarjottu ruoka tai asumisjärjestelyt kelpaa maailman turvallisimmissa maissa, vaikka kotona kuulemma eletään nälässä, kranaatteja sataa, perhe on tapettu, terroristit pakkovärävää jne?

     1. Joni Pelkonen
      12.11.2015, 10:58

      Niin, ja miksi he lähtevät pois melkein heti tänne saavuttuaan? Eikö suomalainen sosiaaliturva, 9 euroa/päivä + ateria ja sänky, sallikaan luksuselämää, kuten eräs porukka on meille yrittänyt jo vuosikausia uskotella?

   2. Joni Pelkonen
    12.11.2015, 10:56

    Ei kyse ole pelosta vaan Suomen maineesta. Tosin kommentistasi jo näkee ettet anna mitään arvoa muille kuin ”eurooppalaisille” (lue kristittyenemmistöisille) maille.

    Mistä johtuu tämä suunnaton tarve asetella ihmisiä eriarvoisiksi heidän uskontonsa, synnyinmaansa ja kielensä perusteella?

  2. Halla-aho on EU käytävillä hyvin tunnettu Pelle-punanenä. Onneksi hänet valittiin sinne, jossa hänestä on vähiten haittaa Suomelle ja Suomen maineelle. Huhtasaari on sosiopaatti, jolla ei riitä ymmärrystä edes omien puutteiden tunnistamiseen.

 2. Feisal Thomas
  11.11.2015, 16:20

  Demokratian itsepuolustusjärjestelmäähän kehutaan aina siihen asti riittäväksi kunnes aletaan haikailemaan sellaisen järjestelmän perään. Kyllähän tuo jo jotain kertoo demokratiaksi kutsutun omastakin luonteesta.

  1. Demokratiassa ei ole häviäjiä tai voittajia. Kaikki ovat kuitenkin ihmisiä ja toisten ihmisarvon kunnioitus on jokaisen oikeusvaltion perusta.

   Demokraattisen prosessin käyttäminen enemmistön lyömäaseena vähemmistöjä vastaan on ns enemmistön diktatuuria.

   Ideaalitilanteessahan koko ajan kasvamme ihmisinä, jolloin keskimäärin demokraattinen prosessi tuottaa kaikille parempia ratkaisuja. Jos ihmisenä ei uskalleta kasvaa, ja enemmistö ei sitä halua, niin lopputuloksena kaikki häviävät.

   1. Feisal Thomas
    11.11.2015, 16:55

    Kysymykseen voiko enemmistön diktatuuria pitää ylipäätään demokratiana on vastattu modernisaation aikakaudella jo ties kuinka monta kertaa. Vastaushan tunnetusti oli ettei tietenkään voi, mutta tuo tuppaa jostain syystä aina unohtumaan siinä etnisen puhdistuksen kynnyksellä.

    1. Feisal Thomas
     11.11.2015, 17:03

     YK:n määritelmä etniselle puhdistukselle: “rendering an area ethnically homogenous by using force or intimidation to remove persons of given groups from the area.”

Kommentointi suljettu.