Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Kaipuu diktatuuriin

Nyt sitten nähtiin sekin päivä, että europarlamentaarikko ehdottaa ihan vakavissaan kansainvälisten sopimusten noudattamatta jättämistä ja hallituspuolueen kansanedustaja jatkaa ehdottamalla lakien rikkomista, koska demokratia estää häntä ja hänen puoluettaan saavuttamasta tavoitteitaan.

Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho ehdottaa erilaisia kansainvälisten sopimusten vastaisia luovia ratkaisuja, kuten Schengen-sopimuksen tilapäisen soveltamisen keskeyttämistä, rajatarkastusten aloittamista Ruotsin-vastaisella rajalla ja maahanpääsyn estämistä niiltä, joilla ei ole siihen vaadittavia dokumentteja. Lisäksi Suomen tulisi kieltäytyä ottamasta turvapaikkahakemuksia vastaan Ruotsista saapuvilta. Hakijat voitaisiin hänen mukaansa majoittaa rajatulle alueelle hakemuksen käsittelyn ajaksi.

Keskitysleiriä siis pukkaa taas kerran ja jos muilla mailla on asioihin jotain sanomista, niin sitten Halla-aho olisi halukas riitelemään kansainvälisessä oikeudessa.

Halla-aho sai voimakasta kannatusta kansanedustaja Laura Huhtasaarelta. Facebookissa Huhtasaari kaipaili Halla-ahoa sisäministeriksi:

lh jha

Huhtasaari jatkaa suoltamalla demokraattisesti valitulle kansanedustajalle täysin sopimatonta tekstiä. Hän pitää demokratiaa esteenä omille ja puolueensa tavoitteille. Nyt pukkaa jo diktatuuriakin:

lh

Eikä tämäkään vielä riitä, vaan Huhtasaaren mielestä pitää voida valita mitä lakeja noudatetaan ja mitä ei.

12208786_10153415398509215_8701103930719965714_n

Ymmärsittekö mitä juuri luitte? Hallituspuolueen kansanedustaja sanoo julkisesti, että pitää voida valita mitä kansainvälisiä sopimuksia ja Suomen lakeja noudatetaan ja mitä ei. Tämä sen lisäksi, että hän pitää demokratiaa esteenä omasta mielestään hyvien asioiden toteuttamiselle. Hän vähät välittää oikeusvaltion periaatteista ja pitää pelkästään omia tavoitteitaan niin hyvinä, että niiden toteuttamiseksi voidaan rikkoa lakeja.

Ihan samaa mieltä lainsäädännöstähän ovat yleensä vain ammatti- ja taparikolliset ja rikoslaissa on toiminnalle ihan oma nimikkeensä. Siellä puhutaan rikokseen yllyttämisestä.

Huhtasaaren ja Halla-ahon tapauksessa ei voida puhua suoranaisesta yllyttämisestä, koska mitään konkreettista rikosta ei ole tapahtunut. Sen sijaan voidaan ruveta puhumaan jo ihan avoimesta demokratian halveksunnasta ja kaipuusta yhden puolueen diktatuuriin. Tällä kertaa puhutaan vain pakolaisia koskevista sopimuksista ja lainsäädännöstä. Seuraavaksi löydettäisiin muita lakeja, jotka eivät satu vallanpitäjiä miellyttämään. Lakeja ei edes haluta muuttaa parlamentaarisesti, vaan niitä halutaan rikkoa täysin avoimesti.

Lainsäädännöstä piittaamaton diktatuuri ei ole mitenkään uusi ja luova ratkaisu, vaan sitä on kokeiltu eri puolella maailmaa monta kertaa ja aina yhtä huonolla menestyksellä.

Me äänestäjät olemme onnistuneet valitsemaan demokraattisesti sellaisia päättäjiä, jotka ovat valmiita lakkauttamaan koko demokratian.