Suvaitsevaisuutta ja monikulttuuria

Julkisen palvelun ohjelmatoiminnan tulee erityisesti:

[…]

1) tukea kansanvaltaa ja jokaisen osallistumismahdollisuuksia tarjoamalla monipuolisia tietoja, mielipiteitä ja keskusteluja sekä vuorovaikutusmahdollisuuksia;

[…]

5) tukea suvaitsevaisuutta ja monikulttuurisuutta sekä huolehtia ohjelmatarjonnasta myös vähemmistö- ja erityisryhmille;

Näin määrittelee Yleisradiolain 3 luvun 7 §:n 2 momentti julkisen palvelun ohjelmatoiminnan tehtäviä. Ilmeisesti Ylen aamu-tv:ssä tuettiin tänä aamuna kansanvaltaa, suvaitsevaisuutta ja monikulttuuria tarjoamalla Rajat kiinni -kansanliikkeen Susanna Kaukiselle ja Pekka Kemppaiselle mahdollisuus kertoa omasta tominnastaan ja tavoitteistaan.

He sanoivat Rajat kiinni-liikkeen olevan spontaani kansanliike, joka edustaa Suomen kansaa ja pyrkii Schengen-ulkorajojen täydelliseen sulkemiseen niiltä, jotka eivät kuulu Eurooppaan. He kertoivat käyttävänsä ulkoparlamentaarisia keinoja kaduilla ja netissä. He tukevat avoimesti äärioikeiston katupartiointia. Sanalla sanoen: he edustavat Suomea ja suomalaisuutta puhtaimmillaan.

Saattahan tuonkin joku uskoa. Itsekin he sanoivat, että mielenosoituksiin osallistuu toistuvasti samoja henkilöitä, jotka matkustavat varta vasten paikalle eri puolilta maata. Silti he saivat lauantaina Tamperereen soihtukulkueeseen kokoon vain vaivaiset 80 osallistujaa. He siis lienevät lain tarkoittama vähemmistö- tai erityisryhmä, jolle Yleisradion on tarjottava palvelua.

Toimittaja ei ollut ottanut selvää millainen erityisryhmä tämä Rajat kiinni -porukka oikein on. Aamukahvia hörppivälle yleisölle jäi kertomatta, että Susanna Kaukinen on entinen äärivasemmistolainen anarkisti,  joka vasta reilu vuosi sitten käänsi kelkkansa ja rupesi äärikansallismieliseksi rotukiihkoilijaksi.

suski 2

 

suski 1

Jäi kertomatta, että Facebookin Rajat kiinni-ryhmässä kannatetaan vastaaottokeskusten tuhopolttoja ja pidetään presidentin puolison raiskaamista hekumoinnin arvoisena ajatuksena.

Todellakin, Yle on täyttänyt lain edellyttämän tehtävänsä antamalla ohjelma-aikaa erityisryhmälle. Suvaitsevaisuuden ja monikulttuurin edistyminen unohtuivat, mutta eihän kaikkea voi saada kerralla. Jonain aamuna saamme varmaan nähdä pari pedofiilia juttelemassa leppoisasti omista tavoitteistaan.

***

Jos tunnette sisäistä pakkoa kommentoida, niin sen voitte tehdä vain omalla etu- ja sukunimellänne, ellei kanssani ole muuta sovittu. Nimikään ei takaa kommentin menemistä tiheän seulan läpi.

 

Kommentit (74)
  1. tari palmroth
    25.1.2016, 09:52

    On meitä vielä monenkin moneksi… Mistä noita oikein tulee ja miten ihmeessä joku päätyy noin kielteiseen ajatteluun. Kyllä siinä täytyy ”nuppi tutista” kun melkein kaikki ovat vihollisia…

  2. seppo mahkonen
    25.1.2016, 09:52

    Mistä ne oli sen hammaspeikon kaivanut. En kuunnellut, kun näin ketä siellä hehkuu. Kumpikin oli se oloisia että verokirja on kotona piirongin laatikossa. Tosin aiemmin ohjelmassa olleet klovnit olivat yhtä irti elävästä elämästä. Nyt on tyhjät tynnörit äänessä.

Kommentointi suljettu.