Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Tuherrus sulla on housuissasi

Suunnilleen noin olisivat molemmat isoäitini sanoneet, jos olisivat eläneet riittävän kauan lukeakseen Timo Soinin uusinta plokitekstiä Lässytys lyö takaisin. Ulkoministeri kirjoittaa taas tajunnanvirtaa, jota todennäköisesti kukaan ei ymmärrä. En edes yritä analysoida tekstiä, mutta nostan esille siitä hyvin helpolla nettihaulla löytyviä asioita, jotka todistavat Soinin lässytyksen todellakin lyövän takaisin.

On erilaisia mielipiteitä. Tyhmätkin mielipiteet on saatava esittää. Kaikensortin politiikan alkemia, puidenhalailu ja kiviterapiakommunismi eli niin sanottu NYT-liiteläisyys on kuuluu demokratiaan kuin sika vartaaseen.

Tätä demokratiaan kuuluvaa puidenhalailua ja kiviterapiaa löytyy perussuomalaisten omista riveistä enemmän kuin muista puolueista. Maaliskuussa 2015 Hanna Mäntylä joutui selittelemään rokotekriittisyyttään ja teki sen niin vakuuttavasti, että hänestä tehtiin hallituksen sosiaali- ja terveysministeri.

Viime syksynä kansanedustaja Ari Jalonen vaati kalevalaista jäsenkorjausta ja kuppausta otettavaksi mukaan julkiseen terveydenhoitoon. Jo keväällä 2013 Ari Jalonen jäsesti yhdessä toisen perussuomalaisen kansanedustajan kanssa eduskunnan tiloissa seminaarin homeopatiasta ja kiinalaisesta lääketieteestä.

Vihertuherrus sai täystyrmäysen Sveitsissa. Rahanjako kansalaispalkkaan sai kansaäänestyksessä murskatuomion. Eikö raha kasvakaan puissa, josta sitä voisi poimia suoraan automaattiin. Rahaa ei saakaan seinästä ilmaiseksi. Mikä tappio.

Näin ivallisesti puhuu perustulosta ministeri, jonka hallituksen kärkihankkeisiin kuuluu perustulo.

Soini ei taida tietää onko hän hallituksessa vai oppositiossa. Hallituksen ministeri puhuu omilleen yhtä ja virallisesti toista. Oikeastaan hän ei edes puhu, vaan suoltaa sanoja jostain puppugeneraattorista pitääkseen yllä sutkauttelevan miehen mainettaan. Hänen ikäväkseen äänestäjät ovat kuitenkin jo aikoja sitten huomanneet, että lässytyksellä ei enää pärjää. Se lyö aina takaisin.

Ei kiitos, ei enää tällaisia puheita ulkoministeriltä ja hallituspuolueen puheenjohtajalta. Kansaa rupeaa tympäisemään asian puuttuminen ministerin puheista. Koska aloitin vanhan kansan karkeilla viisauksilla, niin lopetan myös yhden vanhan kansan jäärän eli kirjailija Heikki Turusen viisauteen:

– Yhtä tyhjää lätinää kuin hevosen veteen paskantaminen.

Kommentit (26)

 1. Samppa Haapavaara

  Ei ole vahinko, että soinismit läimivät kommunisteja. Onhan persujen tuleva kannatus aitojen kommunistien luokkaa. Eli STP ja SKP. Eli 0,0%

  Näin hillotolppa sulaa kusitolpaksi.

 2. Teemu Laitinen

  Soinin uusimman plokin luettuani aivot lyö tyhjää. Ei tiedä mistä kohtaa höttöpalloa tarttuisi kiinni, mutta onneksi Saku on taas pystynyt tiivistämään kaiken olennaisen. Kiitos

 3. Tuomas

  Siinä Soini missä muutkin hallituksen ministerit, jonninjoutavaa lätinää tai suoraan valehtelua.

  Hyvin on hallitus kasattu. aateveljiä kaikki.

 4. Eeva Vainio

  ”Räkänokastakin mies tulee, vaan ei tyhjännaurajasta.”
  Lähteet: Esiäitien opetukset, netti
  http://l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fnaurunappula.com%2F855779%2Fjo-lapsena-soini-vain-nauroi.jpg&h=MAQGpF0jV

 5. Mauri Pulkkinen

  Olen oppinut välttämään sellaisia kirjallisia tuotoksia, missä aika kuluu hukkaan. Soini blokit kuuluvat sarjaan alle hanskanpainon.

  Soinille on syntynyt kummallinen kommunismifiksaatio. Nyt hän yhdistää kiviterapian kommunismiin. Mitä mahtaa hänen ajatushautomonsa seuraavaksi tuottaa?

 6. Pekka Forstadius

  Tämän tallennan. Harkimoilla ja soineilla on kova hinku Suomen trumpeiksi mutta eväät riittävät vain tumpuiksi. Hyvä kinnaslapanen kestää kyllä vuosikymmeniä. Terveisiä vain Tuupovaaraan.

 7. Joni Pelkonen

  Demokratiaan kuuluu kyllä sekin, että kun vaalien jälkeen otetaan luottamustehtävä vastaan, tehtävässä toimitaan yhteisen hyvän ajamiseksi. Lällättely ei ole yhteisen hyvän eteen toimimista. Se on yhteisen hyvän solvaamista.

  Mitä ihmettä Soini kuvittelee saavansa aikaan kakaramaisella lällätyksellä? Vastustajat pysyvät vastustajina eikä kukaan varmasti käänny hänen kannattajakseen näin kakaramaisen ulosannin avulla. Hänhän itse myöntää tällä tavalla että hänellä ei ole meille muille mitään annettavaa ja ainoa asia joka häntä kiinnostaa on kaiken mahdollisen ja mahdottoman vastustaminen.

  Mitä sumutusta tämä on, kun kaikki tietävät että kulissien takana puuhataan vaikka mitä, mutta uloministerimme ”tiedotus” ulospäin on tätä tasoa? Onko tarkoitus pitää kaikkein dementeimmät ja yksinkertaisimmat kannattajat iloisina, koska totuuden kertomien käännyttäisi heidätkin pois kannatttajakunnasta?

 8. Heikki

  Soini on oppositiossa oleva ministeri, sillä populisti on aina populisti – silloinkin, kun istuu takiaisena aiemmin parjaamansa ministeri-Audin takapenkillä.

  Eduskunnan kyselytunnilla Soini esittää oppositiohenkisiä kysymyksiä edellisen hallituksen valtiovarainministeri Rinteelle, eikä tajua nykyisen valtiovarainministeri Stubbin istuvan hänen vieressään. Edellistä hallitusta Soini syyttää kaikesta ja unohtaa, että sen hallituksen pääministeri oli Stubb, jonka kanssa Soini nyt veljeilee ja haukkuu edellistä hallitusta.

  Sekään ei ole mennyt vielä Soinille jakeluun, että kyselytunnilla kansanedustajat esittävät kysymyksiä ministereille, eivätkä ministerit kansanedustajille.

 9. Leena Laurila

  Bravo sanon minä tästäkin Timosen kirjoituksesta. Parasta mitä Suomen politiikassa viime vuosina on tapahtunut, oli persujen saaminen hallitusvastuuseen. Siinä se on parhaiten tullut ilmi, mitä porukka oikeasti on. Sivistymättömyyttä, ennakkoluuloja, rasismia ja tietämättömyyttä isolla mölyllä esille tuotuna. Enää ei kansaa petetä. Kansa on liian fiksua.

  • Reijo Huhtakangas

   Joo mutta Timosella ei ole puhevaltaa maan asioissa, Soinillapa on ! Ja se taitaa olla seikka joka kismittää kaikkein eniten, totuus kun on usein raadollinen ja hyvin, hyvin inhimillinen.

   • Erkki Weurlander

    Missähän (todellinen) valta oikein onkaan. Ministerillä? Ministeriön virkamiehillä? Kansalla? Sillä jolle valta on annettu? Sillä joka vallan ottaa.
    Tai siis kuka sitä käyttää ja miten?

   • Pekka Rantamäki

    Puhevaltahan on sananvapauden demokratiassa kaikilla, mutta Soinilla olisi ministerinä ja toiseksi suurimman puolueen puheenjohtajana myös tekovalta. Ja kuinka Soini tekovaltansa käyttää? Ensin hän valitsee helpomman ulkoministerin salkun ohi valtiovarainministerin salkun, koska kyvyt eivät muuhun riitä. Seuraavaksi hän syö sanansa lähes kaikissa ennen vaaleja lupaamissaan asioissa, nähdään siis niin sanottu takinkääntämisen ihme. Kaikeksi hyväksi lopuksi hän jatkaa samanlaista rakin räksytystä kuin oppositiossakin ollessaan, ymmärtämättä että räksytyksen sijaan hänellä olisi nyt myös tekovalta. Soinilta pyydetään nyt siis sananvallan käyttämisen sijaan tekovaltaa, mutta sitä hän on liian raukka käyttämään.

 10. Tuherrus sulla on housuissasi | Suomi Tykkää

  […] Suunnilleen noin olisivat molemmat isoäitini sanoneet, jos olisivat eläneet riittävän kauan lukeakseen Timo Soinin uusinta plokitekstiä Lässytys lyö takaisin. Ulkoministeri kirjoittaa taas tajunnan… …read more […]

 11. Rintsu

  Elämme sinänsä kummallisessa ajassa, että kun oikeusministeri ilmoittaa noin suurinpiirtein ymmärtävänsä mikä on perustuslaki, niin se on Hesarin pääkirjoituksen paikka!
  http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1464930187130

  Mutta on toki lohdullista huomata, että perussuomalaisissa ja hallituksessa on edes yksi jolle asia on valjennut.

  Soini taas on plokissaan oikeassa siinä, että vaaleissa mitataan kannatus eikä sitä kuka on oikeassa tai väärässä. Terävä havainto.

  Mutta sitten mainitsemassaan perustulossa, jota hän mitä ilmeisimmin vastustaa hallitusohjelmasta huolimatta ei sinänsä ole oikeaa/väärää vaan mielipiteitä.
  Faktaa on se, että perustuloon kuluu paljon rahaa tälläkin hetkellä. Sitä vaan kutsutaan esim. nimillä asumistuki, työmarkkinatuki tai toimeentulotuki. Se millä perusteilla niitä maksetaan ja millä nimellä summaa kutsutaan on politiikkaa.

  Mutta koska puolueestaan nyt löytyy ainakin yksi jolle on valjennut perustuslaki, niin hän voisi kiikuttaa Soinin pöydälle luettavaksi sen 19§
  ”19 §
  Oikeus sosiaaliturvaan

  Jokaisella, joka ei kykene hankkimaan ihmisarvoisen elämän edellyttämää turvaa, on oikeus välttämättömään toimeentuloon ja huolenpitoon. ”

  Sen jälkeen Soini voi ihan itse mietiskellä millä nimellä hän haluaa asiaa kutsua.

  • Teemu Laitinen

   Ehkä työttömyysministeri julkaisi vahingossa avustajansa tekemän tiivistelmän siitä mikä perustuslaki on ja miksi sitä ei voi ohittaa poliittisessa päätöksenteossa.
   Mutta, jos hän vasta nyt tajuaa mitä perustuslaki merkitsee, niin hänen työnäyte ei ole kehittynyt viime kuuleman. En palkkaisi vieläkään.

 12. Jari Lummejoki

  Näin postasin tänään, vähän aikaisemmin:”Toivottavasti tapaamisessa Lavrovin kanssa luetaan äneen molemmilla kielillä Soinin viimeisin, ”nerokas” ”Ploki”, niin kv-tasollakin ymmärretään minkä tason ajattelija Suomen ulkopolitikkaa, ikävä kyllä,osaltaan johtaa. Hävettää.”

  Soinia kiinnostaa valta ja helpot,kovapalkkaiset hommat. Kaikki muu on toissijaista. Ja nyt on hätä housussa, kun kannatus laskee kuin lehmän häntä

 13. Erkki Weurlander

  Tyhjät tynnyrit kolisee eniten – Tomma tunnor bulrar mest

  Hulluja (ja herroja) ei tarvitse kyntää ei kylvää. Ne kasvaa itsekseen.

  • Samppa Haapavaara

   Mutta hulluus korjaantuu lääkkeillä. Mitä lääkkeitä on ”herrojen” vallanhimoon?

 14. Jarno Luoma-Nirva

  Soinilta taisi unohtua, että Ylen vaalikoneessa perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokkaista suurin osa kannatti perustuloa, eli mollatessaan perustuloa hän tuli samalla mollanneeksi aika montaa oman puoleensa aktiivia:
  http://www.tyrannyofmajority.net/collective/vaalit2015/q/1696/

  • Jussi Salminen

   Ei pitäisi oll vaikeaa arvata, kumpi puolueessa painaa enemmän, aktiivien enemmistön vai Soinin mielipide.

 15. jore puusa

  Mutta hyvät kommentoijat. Soinihan kirjoittaa fifty-sixty – niinkuin hänen äänestäjänsä haluavat. Hänhän onnistuu täydellisesti raiskaaja Putkosen kanssa tässä. Hän on näyttelijä ja te arvostelette hänen roolihahmoaan ikäänkuin se olisi totta. omituista.
  Hypoteettisesti.
  Jos pidät punaisista autoista, minkä värisen ostat seuraavaksi?
  Ostat punaisen auton.Ostat koska haluat. Miksi? Koska haluata punaisen auton j…ta

  Ne ihmiset jotka äänestävät persuja toimivat Hitlerin kauppaamaan ajatuksen mukaan. ”Mitä suurempi valhe, sen paremmin se uppoaa typeryksiin”.
  Mikään ei muutu soinista mäkättämällä, hänhän tekee työnsä erinomaisesti persujen kannalta.
  Hänen kusipäiseltä kuullostavat sanansa ovat peliä, näytelmä, myyntimiehen puhe, kusetusta johon halutaan kiihkeästi uskoa. Kannattaa katsoa peiliin ja löytää sieltä se -joka tämän kaiken saa aikaan. Siellä tuijottaa se, joka pui rohkeasti nyrkkiä idolinsa selän takaa.
  Tehkää jotain – älkääkä marisko.

  • Virve Valoheimo

   Uuno ulkoministerinä…

   • Samppa Haapavaara

    Spede elokuvissa oli aina onnellinen loppu. Tästä versiosta Erkonsota 2.o en olisi ihan varma.

 16. Tiina Peltonen

  Soinilla taitaa mennä sata ohi, nykytrendit. Eikös tällaiset kiviterapiatkin ole lähinnä menestyvien sinkkunaisgen juttu? Niiden kokoomuslaisten, eikä ”vihervassareiden”. Soinin pitäisi kutsua kiviterapiassa laukkaavia ”persukokoomuslaisiksi”.
  Mitä muuta Soinilla menee ohi? Suomen viennin edistäminen?

  Tapani ei ole kommentoida ihmisten ulkonäköä, koska minut on niin kasvatettu. Seurasin kuitenkin Soinin Moskovan vierailua; takki auki, solmio vinossa, hiukset rasvasta tai hiestä tahmeat, pää punaisena hikeä valuen, vatsa tutisten.

  Venäläiset olivat kuin stylisteiltä tulossa. Kun Soinin puheet eivät vakuuta, niin yrittäisi edes ulkoisella habituksella vakuuttaa.

  Ei ihme, että kannattajansa vastustavat siistejä, puhtaita, hiettömiä, maahanmuuttajia.

 17. Martti Orre

  (15 kesää sävelellä)

  Eilen sen, kun kuulla sain
  Epäilen vielä korviain
  Pois on Timo
  Joku kertoi kusen nousseen hattuun sen
  Joku liukumiinaan taas astuneen
  Mulle sama on kuitenkin
  Pois on Timo

  Viisitoista kautta mä häntä äänestin
  Ja sitten nähtiin kääntymässä musta limousine
  Joka hänet vei pois eikä ajajaa nähnyt kukaan
  Miksi hän mulle tehnyt tämän ois
  Ja kertomatta syytä livahtanut pois?
  Kuka kumma on tuo mies, joka lähtenyt on Audin mukaan?

  Eilen sen, kun kuulla sain
  Epäilen vielä korviain
  Pois on Timo
  Joku kertoi hänen nousseen Brysselin koneeseen
  Joku taas rasistien laivaan astuneen
  Mulle sama on kuitenkin
  Pois on Timo

  Viisitoista prosenttia, ei yhtään vähemmän
  Mä mietin, kuinka kannatusta sais hän enemmän
  Hänet päivittäin kun mä aina näin telkussa silloin ennen
  Lähiön lupsakoin ukko oli hän
  Ja joka hetki tahdoin häntä yhä enemmän
  Minut lumosi tuo persunen ihanin tullen mennen

  Kun mä sain kuulla uutisen tuon
  Niin mä uhkasin, että nyt juon
  Pään heti täyteen
  Vain hetken lohtu se ois
  Kun unohtaa en koskaan kai häntä mä vois
  Miksi luotani lähti hän pois?

  Viisitoista kesää mä salaa rakastin
  Mut tunteitani käsitteli hän kuin pakastin
  Mä kun melkein rakentamaan aloin lemmenpesää
  Mutta kun yksin kulmille mä jäin,
  Niin apeana ajatus on enää mielessäin,
  Että minulle ei koskaan tulla voi uutta kesää

  Ilman häntä ei tulla voi mitenkään uutta kesää

 18. Jarno Kääriäinen

  Soinin ”plokin” tyhjänpäiväisyydestä kertoo hyvin tämä: http://www.vihrealanka.fi/plokinaattori/

  Noita automaattisesti generoituja plokahduksia ei millään pysty erottamaan alkuperäisestä…

Kommentoi »

Comments are closed