Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Kansa taisteli -miehet kertovat

Summan, Raatteen ja Kollaan taisteluihin verrattavissa oleva sankarillinen yhteenotto käytiin eilen Helsingin Itäkeskuksen Tallinnanaukiolla. Vihollislaumat vyöryivät päälle, mutta uljaat Suomen sankarit eivät väistyneet tuumaakaan. Urheat miehet eivät antautuneet ja aukio jäi Suomen heimon ikiaikaiseen omistukseen ja kulttuuripiiriin. Rohkea yksittäistaistelija ylsi huikeaan suoritukseen näyttämällä kukkia ojentavalle viholliselle suuntaa.

Näin se meni ainakin Suomi Ensin-tapahtuman järjestäjien mielestä. Tästä taistelusta kerrotaan varmasti legendoja vielä lapsenlapsillekin.

13606680_1039623999425697_1505111395731593206_n

Tosiasiassa nämä parikymmentä urhoa olivat poliisimuurin takana piilossa naisilta ja lapsilta, joita vastaan he huusivat iskulauseitaan megafoniin. Ramadanin päättymistä juhliva yleisö vaikuttaa enemmän hämmästyneeltä kuin pelästyneeltä ja muu maa nauraa vatsaansa pidellen soturien ällistyttävälle ajatuksenjuoksulle, jonka mukaan Suomeen pitää saada kristinuskoa korostava juhlakuukausi.

13620019_10153977090513778_497256214173202906_n

Tämmöinen touhu on tavattoman noloa. Aikuiset miehet tuntuvat ihan oikeasti näkevän itsensä isänmaallisina sotasankareina, jotka taistelevat ylivoimaista vihollista vastaan.

Lisäksi tämä vihaa lietsova aktivismi on vähän huolestuttavaa. Suomi Ensin-liike on suora kopio Britain First-liikkeestä, jonka innoittama mies murhasi naispoliitikon. Meidän omat rasistimme eivät koskaan ole keksineet mitään omaperäistä, vaan kaikki on jo vuosien ajan ollut tuontitavaraa. Tuontitavaraa olivat Jussi Halla-ahon islamofobiaa lietsovat ja Eurabialla pelottelevat suorat käännöstekstit, tuontitavaraa oli jo hiipumassa oleva FDL.

Kovasti isämaallisia nämä omasta mielestään ovat, mutta tosiasiassa he toteuttavat erittäin kansainvälistä ilmiötä nimeltä rasismin värittämä nationalismi. He ovat varsinaisia globalisteja suuremmassa määrin kuin kukaan muu. Ajatukset ovat yhteisiä yli rajojen, vain isänmaa vaihtelee. Nationalismin tunkkaisin mahdollinen henki löyhkää yli rajojen. Kun se saavuttaa riittävän suuret mittasuhteet, niin historian opetusten mukaan tarvitaan niitä oikeita sotasankareita puolustamaan kukin omaa maataan.

Katsoin kymmenisen minuttia tätä hurmahenkien huutoa ja se riitti minulle. Muutaman ensimmäisen minuutin aikana käy selvästi ilmi, että nämä ovat pukeneet rasismin isänmaallisuuden univormuun. Puheissa toistuvat kaikki tutut kliseet rajojen sulkemisesta, kaapuniekoista sekä Suomen itsenäisyydestä, jonka turvapaikanhakijat vaarantavat.

Kymmenen minuuttia riitti minulle. Näillä tyypeillä ei ole mitään tekemistä vapaan ja itsenäisen isänmaan kanssa, vaan he ratsastavat Suomen leijonalla kohti omia, tunkkaisia päämääriään. He aikovat perustaa puolueen, jonka ohjelmaan mitä ilmeisimmin tulee sisältymään rasismi ja kaikkien vähemmistöjen vaino. Sitä he eivät tietenkään puolueen perustamisasiakrjoissa sano, koska puolueen perustaminen tyssäisi siihen.

Kuka on valmis antamaan ísänmaansa tällaisten käsiin? Kuka on valmis tastelemaan tällaisten omasta sankaruudestaan jo nyt liikuttuneiden puolesta? En ainakaan minä. Perustakoot mieluummin takavuosien Kansa taisteli-lehteä mukailevan lehden, jossa kertovat sankaritarinoita toisilleen. Pukeutukoot vaikka mustaan univormuun ja jakakoot mitaleja toisilleen, kun eivät näköjään osaa hävetä mitään.

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu.

Kommentit (61)

 1. Mirjami Virtanen

  Kyllä on niin nolo tuo Wit. Onko hän Suomeen aikuisena muuttanut vai lapsena? Huuhtanen on taas säälittävä jotenkin. Heikkilä on aika avuton, taisi kysellä jossain, mistäs sitä nyt Tallinan matkan löytäisi. Lukisi lehtiä, meiltä pääsee alle 50 euroa henki yömatkalle Tallinnaan. Olisin sen Heinolan rouvan puheen katsellut, työtön rouva (tiedän keinot, miten ei tarvitse töitä ottaa vastaan) , ilmeisesti seurailee mamumiehiä päivät. Tottakai lastenjuhlista pitää alkaa tuollainen mölykampanja.

 2. Janne Tuomi

  Sinulla menee termit sekaisin. Maahanmuuttokriittisyys on täysin eri asia kuin rasismi. Otahan faktat haltuun ennen näitä surullisia postauksiasi.

  • Saku Timonen

   Katsohan itse tuo video ja mieti kuka niitä termejä pyrkii sekoittamaan. Rasismi on rasismia, vaikka sitä kuinka yrittäisi kaunistella.

   • Petri Sakkinen

    Jos ns. maahanmuuttokriittisillä olisi mitattavissa olevaa älyä, he olisivat älyllisesti epärehellisiä.

   • Riina Semmeljärvi

    Kapitalismi on suvaitsevuutta ja tasa-arvoa. Hyvää Ramadanin jälkeistä aikaa kaikille säädyille ja itikselle.

  • Joni Pelkonen

   Ikuisuusaihe: ”maahanmuuttokriittisyys” vs. rasismi. Kummassakin inhotaan ihmisiä heidän syntyperänsä vuoksi, kummassakin halutaan puhdistaa ”oma maa” vääränlaisista ihmisistä, kummassakin esitellään inhonkohteesta pelkästään negatiivisia ominaisuuksia, mistä syystä ”maahanmuuttokriittisyys” ei oikeasti ole kritiikkiä lainkaan, vaan pelkkää vikojen etsimistä. Pistää tosiaan miettimään mikä on ”maahanmuuttokritiikin” ja rasismin ero?

   • Marko Manninen

    Vastaan omalta osaltani kysymykseen ”mikä on maahanmuuttokritiikin ja rasismin ero”. En pidä itseäni rasistina, mutta suhtaudun nykyisenlaiseen maahanmuuttoon kriittisesti.

    Ymmärtääkseni rasisti suhtautuu ennakkoluuloisesti ja vihaten johonkin ihmisryhmään, tässä tapauksessa maahanmuuttajiin. Hänelle on aivan sama millaisia nämä ihmiset ovat, jos he ovat ”väärän värisiä”. Rasisti ei anna näille ihmisille minkäänlaista arvoa ja haluaa heidät kaikki pois ”omasta maastaan”

    Itse suhtaudun nimenomaan maahanmuuttopolitiikkaan kriittisesti. Minulla ei ole mitään yhtäkään maahanmuuttajaa vastaan henkilökohtaisesti, enkä siis vihaa ihmistä heidän syntyperänsä vuoksi, kuten Pelkonen edellä esitti. Olen hämmästynyt siitä, että samaan aikaan kun otamme vastaan sadoittain terveitä nuoria miehiä, karsimme avusta jota lähetämme pakolaisleireille. Karsimme apua juuri niiltä, jotka sitä apua eniten tarvitsevat. Niiltä, jotka ovat liian heikkoja lähteäkseen pois. Tarjoamme ”täyden ylläpidon” ihmisille, jotka peruvat hakemuksensa muutaman kuukauden jälkeen ja palaavat vapaaehtoisesti lähtömaahansa, kun samalla rahalla voisimme tarjota apua sinne, missä apua eniten tarvitaan. Ja ehkä rankimpana mielipiteenäni, olen sitä mieltä, että Suomessa tehty henkeen tai terveyteen kohdistuva rikos pitäisi olla aina esteenä turvapaikan saamiselle ja karkotuksen peruste.

    Ymmärrän täysin sen, miksi Suomi on pakolaiselle (joko oikealle tai teeskennellylle) loistava kohdemaa. Jos itsekin tietäisin, että menemällä esim. Ranskaan saisin rahaa viisinkertaisesti nykyisen kuukausituloni verran ”tekemättä mitään”, miksen lähtisi muutamaksi kuukaudeksi ”pakolaiseksi”? Tämän vain ei pitäisi olla mahdollista. Ja se, että näin voi tehdä ei todellakaan ole pakolaisten vika.

    On totta, että myös rasistit pukeutuvat ”maahanmuuttokriittisyyden kaapuun” ja sitä kautta pilaavat koko sanan. Voi olla, että minuakin pidetään edellämainitsemieni mielipiteiden vuoksi rasistina. En kuitenkaan vihaa yhtäkään ihmistä ihonvärin perusteella, enkä todellakaan kutsu ihmisiä halventavilla nimityksillä saati osallistu näihin ”rajat kiinni-mielenosoituksiin” (vaikka puolustankin heidän oikeuttaan sellaisia järjestää, kuten myös pride-kulkueita yms.) Se mitä vastustan, on kaikkien maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuvien leimaaminen rasisteiksi/natseiksi ja kaikkien toista mieltä olevien leimaaminen ”suvakeiksi” (ym. kovempia nimityksiä)

    • Johannes Keränen

     Maahanmuuttokritiikki on tärkeää, kuten kaikki muukin politiikan kritiikki. Onkin ironista että nämä ”maahanmuuttokriitikot” ovat toiminnallaan myrkyttäneet kaivon: Moni ei halua esittää asiallistakaan kritiikkiä maahanmuuttopolitiikkaa kohtaan koska ei halua joko tulla leimatuksi näiden muiden sekoilujen vuoksi tai sitten ei halua tukea näiden toimintaa.

     Tässä tapauksessa kyse oli puhtaasta rasismista, ei politiikan kritiikistä. Suomi ensin -ryhmä koostuu suurelta osin uusnatsin johtaman Rajat kiinni -ryhmän jäsenistä, kävipä siellä Soldiers of Odinkin näyttäytymässä. Ryhmä halusi häiritä muslimien paaston loppumisen juhlintaa, mielenosoituksen osallistujien paidoissa vilisi ”fuck islam” -tekstit ja piirretyt kuvat missä huntuun pukeutunutta musliminaista potkitaan pois Euroopasta, kuva mikä esiintyy monen äärioikeistoryhmän nettisivuilla. Yhdellä järjestäjistä oli päässään pehmolelupossu ja huuteli ohikulkijoille asiasta. Megafoniin huudettiin ”kaapunaisista” ja kerrottiin että te ette ole tervetulleita Suomeen. Osoiteltiin lapsia ja huudettiin kuinka he ovat ääri-islamisteja.

     Olisi niin mukavaa jos näistä roskaperformansseista päästäisiin eroon ja voitaisiin taas oikeasti puhua politiikasta, koski se sitten maahanmuuttoa, euroa, työttömyyttä tai vaikkapa paikallispolitiikkaa.

    • Petri Sakkinen

     ”Olen hämmästynyt siitä, että samaan aikaan kun otamme vastaan sadoittain terveitä nuoria miehiä, karsimme avusta jota lähetämme pakolaisleireille. Karsimme apua juuri niiltä, jotka sitä apua eniten tarvitsevat. ”

     Mikähän porukka ja puolue se onkaan erityisesti ollut vaatimassa tämän avun vähentämistä? Helpotan arvaamista kertomalla, että ei vihreät, ei vasemmisto.

     • Marko Manninen

      Miten tämä liittyy maahanmuuttokritiikin ja rasismin eroihin, johon otin kantaa?

      • Petri Sakkinen

       Siten, että se osoittaa niiden olevan yksi ja sama asia.

      • Jari Kähkönen

       Vaikkapa siten, että lainattu pätkä on stereotypianomainen ihmiskäsityksen ja maailmankuvan vääristymä, joka puolestaan rasistista ajattelumallia kuvaavasta markkerista. Yrität vain selitelmin peitellä kelvotonta lähtökohtaa. Puoluekanta oli kaiketi täysi huti, mistä kukaan sen tietää minkä puolueen miehiä olet, jos olet minkään. Vaikka toisaalta, ihmekö tuo jos sekin sanotaan, koska onhan erään tietyn puolueen leipälaji ollut juurin se kielletty, selitelty ja hienotilakelpoistettu rasismi. Näin minä järkeilisin puolestani keskusteluanne lukeneena ihmisenä.

    • Pekka Rantamäki

     Ahaa, olet siis saman kaltainen maahanmuuttokriitikko kuin Timo Soini! ”En nyt varsinaisesti tuomitse viharyhmien muita kulttuureja ja uskontoja kohtaan osoittamaa pilkkaa ja inhoa.” ”En nyt varsinaisesti ala tuomisemaan ihmisten henkeen ja terveyteen kohdistamaa uhkailua, tämähän kuuluu sananvapauden piikkiin.” ”En nyt suoranaisesti osoita myötätuntoa pakolaisia ja heidän tilannettaan kohtaan, eihän se minun asiani ole.” ”Olenhan vain maahanmuuttokriitikko, en siis rasisti.” Hei camoon, sama kuin jättäisit sairauskohtauksen saaneen ihmisen tien viereen kuolemaan sillä perusteella, että et ole ensihoitaja!

     • Marko Manninen

      Taas on vedetty aika pitkät yhtäläisyysviivat. Suhtaudun kriittisesti maahanmuuttoon = hyväksyn ihmisryhmiin kohdistuvat pilkan ja inhon sekä uhkailun? Missä kohtaa näin lukee?

      Uhkailun yms. olen useamman blogin kommenteissa tuominnut. En kenenkään niitä oleta muistavan, mutta en millään jaksaisi listata jokaiseen kommenttiini kaikkia asioita, joita en hyväksy. Tuo vertaus siitä, että jättäisin sairaskohtauksen saaneen ihmisen tien viereen on jo mauttomuudessaan uusi huippu omalle kohdalleni.

      Tässäkö on oikeasti teidän mielestänne terve keskusteluilmapiiri? Tulkitaan toisen sanat väärin, vedetään näistä yhtäläisyysviivat johonkin aivan käsittämättömään ja näiden perusteella tuomitaan toinen ihminen?

      Toivon jokaisen pohtivan seuraavaa (huonoa) esimerkkiä.
      1. Mies näkee arabin. Mies alkaa huudella tälle törkeyksiä ja nimittää terroristiksi. On ihan varma, että pian arabi tekee jossain pommi-iskun ja alkaa julistaa tätä ennakkoluuloaan totena. Hän on idiootti ja rasisti.

      2. Mies näkee toisen miehen, joka kertoo että hänen mielestään ihmisiä pitäisi pyrkiä auttamaan lähtömaassaan, eikä kaikkien hädänalaisten tuominen Suomeen ole mitenkään vaihtoehto. Ensinmainittu mies sättii jälkimmäistä rasistiksi , kertoo ettei tällä ole mitään myötätuntoa ja kertoo tämän hyväksyvän uhkailun yms. Hän on suvaitsevainen antirasisti?

      Mikä tekee kohdasta 2 hyväksyttävämpää kuin kohdasta 1? Tarkoitukseni ei ole esittää tässä nyt uhria, mutta kuten sanoin aiemmin: ”Se mitä vastustan, on kaikkien maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuvien leimaaminen rasisteiksi/natseiksi”

      • Petri Sakkinen

       Parahin uhri,

       3. Mies keksii, että joku on esittänyt että kaikkien hädänalaisten tuominen Suomeen on vaihtoehto.

      • Marko Manninen

       Syyllistyimme siis vääriin tulkintoihin molemmat. Olkoonkin, että totesin esimerkkini olevan huono.

       Tästä päästäisiinkin uuteen aiheeseen. Mihin vedetään siis raja? Milloin Suomi on ”täynnä” eikä uusia pakolaisia otettaisi vastaan? 10000? 100000? Miljoona? Milloin on saavutettu yleisesti hyväksyttävä raja, ilman että asian esiin nostaminen tulkitaan rasismiksi? Jos siis se on rasismia, että toteaa asioiden korjaamisen lähtömaassa olevan tärkeämpää ja siihen pitäisi panostaa. Hoidettaisiin syitä ei seurauksia. (vertauskuvana hoidetaan sairautta, ei oireita)

       Koska Timosen blogi ei kuitenkaan ole keskustelupalsta, niin jätettäköön asian pohtiminen tähän.

      • Marko

       Todettakoon vielä kommentini olleen vastine ”kaikkien hädänalaisten tuominen Suomeen on vaihtoehto”-lauseeseen ilman pidempiä tulkintoja. Töitä tekeville/yrittäjille/investoinneille maassa lienee aina tilaa.

      • Jari Kähkönen

       Kohdat yksi ja kaksi ovat keskenään verrannollisia tarkoituksen vuoksi. Kummallakin oli loukkaamistarkoitus vaikka toisen kohdan esimerkkihahmo esitti asiansa miedommin sananmuodoin. Loukkaamistarkoitus perustuu maailmankuvalliseen vääristymään, jossa esiinnytään omistajana asettaen hyväksyttävyyden oletusarvoja, mitkä perustuvat sokeuteen omasta etuoikeutetusta asemasta. On samantekevää haukkuuko suoraan vai sanooko kauttarantain toisten ihmisten olevan vähempiarvoisempia kuin yksien sen kautta etteivät yhdet oikeasti saisi olla maassamme. On todella väsynyttä leikkiä uhria, jos ei todellisuudessa olla muusta hädässä kuin oman etuoikeutensa säilymisestä muuttuvassa maailmassa.

      • Pekka Rantamäki

       Niin, eli maahanmuuttokriitikkona olet siis auttanut pakolaisia heidän lähtömaassaan? Miten?

    • jore puusa

     En kuitenkaan vihaa yhtäkään ihmistä ihonvärin perusteella
     —————-
     sarjassamme:
     ”On mulla pari homokaveriakin”
     tai
     ”kyllä mulla on monta somalituttua”
     tai
     ”meijän makella on koulussa paras kaveri syyriasta, käynykki monta kertaa”
     tai
     ” en itse henkilökohtaisesti suhtaudu kehenkään vihamielisesti mutta muut” jne.
     heheheh 😉

  • Tommi Nummelin

   Niin onkin eri asia. Tämä toiminta oli ihan perinteistä rasistista paskaa eikä mitään maahanmuuttokritiikkiä. Vai haluaako jokin asiallinen poliittinen taho ottaa nimiinsä nämä pässit, jotka huutelevat lapsille jossain kauppakeskuksen pihalla?

  • Helena A

   Maahanmuuttokriittisessä FB-ryhmässä on kuva, jossa pieni afrikkalaislapsi istuu saavissa. Kuvatekstinä on ”saavillinen paskaa”.
   Miten afrikkalaisen (siis Afrikassa olevan) lapsen rinnastaminen paskaan liittyy mitenkään maahanmuuttoon ja siihen esitettävään (aiheelliseenkin) kritiikkiin? Kyseinen afrikkalaislapsi ei ole rajoillamme kolkuttamassa, viemässä työpaikkojamme, raiskaamassa naisiamme tai vaatimassa turvapaikkaa.
   Hänen halventamisensa on puhdasta rasismia. Eli hyvä Janne, rasisimi on rasisimia, vaikka miten ryhmässä kyseistä kuvaa hurranneet ja kehuneet haluaisivat muuta väittää.

  • Sami Tammioja

   No juu, sana maahanmuuttokriittinenhän on nykyään valitettavan usein eufemismi (kiertoilmaus) sanalle rasisti. Eli kun halutaan olla poliittisesti korrekteja eikä pahoittaa kenenkään mieltä esim. FB -keskustelussa kutsutaan ihmistä maahanmuuttokriittiseksi, vaikka hän todellisuudessa olisikin raivorasisti. Ei ihme että menevät ns. puurot ja vellit sekaisin.

   Sitä jäin ihmettelemään, että Saku jaksoi katsoa videota yhtäjaksoisesti kymmenenkin minuuttia. Minulle riitti kahdeksan – sen verran sekavaa ja jäsentelemätöntä oli de Wittin jaarittelu siinä alussa. Itse asiahan oli sitä itseään (raivorasismia), mutta ulosanti luvattoman huonoa. Hankkisi edes jonkun kirjoittamaan puheensa, jos haluaisi lisää kuulijoita. Vähään tuntuvat tyytyvän kannattajansa.

   • Kati Härkönen

    Saman huomannut, esim. kun joku jossain kommentoi rasistispainotteista Rajat kiinni tapahtumaa rasistiseksi älämölöksi niin usein paikalle tulee joku Muutos11-puolueen vakisaivartelija joka loukkaantuu kun heitä maahanmuuttokriitikoita sanotaan taas rasisteiksi vaikka eihän maahanmuuton kritisoinnilla alias nekkereiden pääsyn estämisellä eurooppaan nyt ole MITÄÄN TEKOA rasismin kanssa. Sitten taas jos samassa tilanteessa olisi sanonut että taas nuo maahanmuuttokriitikot mölisemässä niin jostain olisi tullut taas loukattu maahanmuuttokriitikko Muutoksesta tms. sanomaan tuolla rasistisella älämölöllä ole mitään yhteyttä maahanmuuttokritiikkiin.
    Tommosella vääntämisellä on tarkoitus vaan vaikeuttaa rasismin tuomitsemista ja siitä keskustelemista yhteiskunnallisena ongelmanaja siirtää painopiste niihin rasistiksi sanomisesta loukkaantuneen maahanmuuttokriittisen uhriutumisen tunteisiin ja pahaan mieleen.

 3. Sirkkis

  Mä sit rakastuin, heti ja suunnattomasti. Jussi Saarelma <3

 4. Sami Suhonen

  Itähelsinkiläisenä Itä-Helsingin monikulttuurisuutta rakastavana ottaa kyllä tuommoinen päähän – minua ilmeisesti enemmän kuin paikallisia muslimeja. Tuo meuhkaajaporukka voisi pysyä omissa nurkissaan, jos muut ihmiset noin pelottavat. Kristinuskosta he eivät myskään näytä mitään tietävän.

 5. Ilpo Haarala

  Kyllä, Janne Tuomi. Kritiikki tosiaan on eri asia kuin rasismi. Kritiikki tarkoittaa sitä että osoitetaan selkeästi ongelma joka on siten muidenkin havaittavissa. Ongelmaa analysoidaan ja tarkastellaan osana kokonaisuutta ja se asetetaan oikeaan suhteeseen muiden ongelmien kanssa. Jos näidenkin tarkasteluissa jälkeen asia edelleen vaikuttaa ongelmalta, siihen parhaassa tapauksessa tarjotaan toteuttamiskelpoisia ja ongelman kokoon suhteutettuja ratkaisuja.
  Rasismi taas on jotain ihan muuta. Se on stereotypioiden ja omien pelkojen muuttamista ongelmiksi jotka nostetaan valtaviin mittasuhteisiin. Ratkaisut ovat taas käytännössä toteuttamiskelvottomia ja ihmisoikeuksia ja voimassa olevia lakeja rikkovia. Siis mallia:”kaikki saman tien maasta pois” tai ”saunan taakse ja…”

  Minun on ollut hankala ymmärtää, miten niin monet tuntuvat jatkuvasti kipuilevat tämän kritiikki-rasismi asian kanssa. Onneksi aika isolla osalla ihmisistä ei tuota vaikeuksia ymmärtää kritiikin ja rasismin eroa.

  • Jari-pekka Siltla

   ”Rasismi taas on jotain ihan muuta. Se on stereotypioiden ja omien pelkojen muuttamista ongelmiksi jotka nostetaan valtaviin mittasuhteisiin.”

   Jos nyt kuunnellaan ihan mitä Panu Huuhtanen sanoi mielenosoituksessa (https://www.youtube.com/watch?v=4B5IpEVw2Jk) ajassa 26.05:
   ”..vihervasemmistolaiset piirit ovat kiihkeästi toivomassa islamilaista maahanmuuttoa, massamaahanmuuttoa, kymmenien tuhansien laittomien maahantulijoiden tulo, jotka haluavat tap.. kuitenkin langettaa homoseksuaalisuudesta kuolemantuomion..”

   Eli hänen mielestään kaikki Suomeen tulevat muslimit kannattavat sharia-lakia ja haluavat homoille kuolemantuomion. Edes muslimimaissa kaikki muslimit eivät kannata sharia-lakia tai halua tappaa homoja, joten eikö tämä Panun puhe ole täsmälleen stereotypioiden ja omien pelkojen muuttamista valtaviksi ongelmiksi?

   • liisa hirvonen

    Tuota Huuhtasen käyttämää näennäistä homomyönteisyyttä islamofobian lietsomiseen kutsutaan pinkwashing-termillä. Naapurimaassamme Ruotsissa nämä islamofobiset nationalistiryhmät ovat jopa marssineet Tukholman Pridessä. Uhka- ja pelkomielikuvat tarttuvat herkästi, myös hlbtg-ihmisiin. Ei pidä ajatella, että sateenkaarikansa olisi täysin yhtenäinen ja täysin samanmielinen ihmisryhmä, kuten usein annetaan ymmärtää. Muslimitkaan eivät kaikki vanno sharialakiin tai ole homofobisia.

    Maahanmuuton vastustaminen on suomiensin-porukalta puhdasta rasismia. Vaatiessaan maahanmuuton rajoittamista, he estävät myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia pakolaisia saamasta kansainvälistä suojelua Suomesta.

    • liisa hirvonen

     Täytyy vielä lisätä: mikä tahansa (äärimmäinen) uskonnollinen fundamentalismi on vaarallista, koska näihin ”uskontoperustaisiin” ryhmiin ja liikkeisiin voi liittyä myös väkivalta.

 6. Sisko Korrensalo

  Kävin katsomassa Tornion kesäteatterissa Kimmo Hirvenmäen kirjoittaman ja ohjaaman Katupartio nimisen näytelmän. Suosittelen kaikille, sillä Hirvenmäen lempeä huumori puree mukavasti näitten omastamielestään isänmaan asialla olevien miesten sielunmaisemaan.

 7. Jori Nieminen

  Wau, en tiedä mitä kamaa tuo Huhtanen vetää. Mutta tuhtia tuntuu olevan kuin noin hallusinoi.

 8. Paula Lehtimäki

  Kristittyjen juhlaa ja suomalaista kulttuuria haluavat, mutta itse kuitenkin sotivat vierasmaalaista alkuperää olevan pakanajumalan joukoissa…

 9. Mark Andersson

  Huolestuttavinta on se, että EU-kriittisyys, siis EU:n nykyisen eliitin toiminnan ja myös yhteisvaluutan arvostelu valuu näiden änkyrärasistien ja umpioituneiden oikeistopopulistien asiaksi. Väitän, että valtamedia käyttää tätä hyväkseen EU-kritiikin vaimentamisessa, mikä on tuhon tie.

  Hesarin kommenttipalstalla näin juuri mielenkiintoisen keskustelun EU:n nykytilasta ja EU-eliitistä. Kun joku nimimerkki kysyi, ”tekisitkö putkiremontin mieluummin ”kansan” ohjeiden perusteella vai putkimies-eliitin?”, toisen nimimerkin vastaus oli (suoraan Hesarista kopioituna):

  ”Mielenkiintoinen kysymys, mutta vastaus ei ole ollenkaan yksiselitteinen kuten PataN antaa ymmärtää.

  Nyt EU-kansalaisilla ei ole itsensä lisäksi valittavissa lainkaan putkimiestä, vaan nimenomaan ”putkimes-eliitti”, eli putkifirman osakkeenomistajat, joista suurin osa ei edes tiedä, mitä firma tekee, koska heitä ei kiinnosta muu kuin se, että raha virtaa omiin taskuihin.

  Putkimiehet eivät näet kuulu tuohon eliittiin, vaikka juuri heidän asiantuntemustaan tarvittaisiin. Kun vaihtoehdot ovat joko kansan tai tuollaisen eliitin ohjeet, ei todellakaan ole ihme että putkiremontti valitaan tehtäväksi kansan ohjeiden pohjalta.”

  Tuossa kiteytyy mielestäni olennainen siitä, mitä mm. Brexit on pulpauttanut pinnalle. Ja tuollaista keskustelua me kaipaamme, emmekä uhoa ja änkyröintiä Tallinnanaukiolla.

 10. Antero Pönni

  Varmaan Pasi Huuhtanen on helvetin ylpeä itsestään, kun sai eilen peloitella lapsia ja naisia sydämensä kyllyydestä Itiksessä!
  Kaiken huipuksi tämä henkilö joka luokitellaan ihmiskuntaan kuuluvaksi, asuu samalla paikkakunnalla kun allekirjoitanut!

 11. Erkki Weurlander

  Kyllä sisäsiittoisuutta kannattaa puolustaa. Meinaan jotta kun samaan ”ryhmään” kuuluvat keskenään lisääntyvät, niin ”omituisuus” senkun kasvaa. Näin on todisteettu(kin).
  Nyt näyttää huonolta – joukko on niin pienenpieni, joskin äänekäs (ja uskossaan? onnellinen).
  —-
  Sukututkimus (traditionaalinen) on kivaa, joskin kovasti ”paljastavaa”. Geneettinen tutkinta taitaa olla vielä uskaliaampaa. Ei ennalta tiedä mitä löytyy, josvaikka arvailla voikin 😉

  • Pekka Rantamäki

   Onneksi lisääntyminen on kovin hidasta – siitä pitää huolen ryhmän vinoutunut sukupuolijakauma.

 12. Tom Pesch

  Onneksi tuo on niin marginaalinen ja vaikeasti käsitettävä ilmiö, että tämän maan maahanmuuttajat eivät ymmärrä asiasta mitään. Tämä on ihan meidän kantasuomalaisten omaa hupia/häpeää.

  • Virve Valoheimo

   No, oli tosiaan kuin jostain marginaalisesta uskon yhteisöstä yksinkertainen herätyspuhe. Kyllä minua nauratti se, miten tietämätön tuo puhuja on. Noita ramadan -juhlia on ympäri Suomea järjestetty jo ainakin 15 vuotta. Ilman mitään tuommoista öyhötystä.

 13. Heikki

  Että oikein Tallinnanaukion taistelu ja sen sankarit. Mitähän vastaan nuo ”anttirokat” kuvittelivat taistelleensa?
  Itis on kauppakeskus ja sen liikkeet olivat päättäneet satsata muslimien paastokauden päättävään juhlaan, johon Itiksen liikkeet halusivat tulla mukaan. Muslimien kertoman mukaan kyse on samanlaisesta juhlasta, kuin kristittyjen joulu. Silloin ostetaan lapsille lahjoja ja juhlitaan.
  Poliisi saattoi olla paikalla suojaamassa näitä ”isäm maallisia taistelijoita”, mutta yhtä hyvin pitämässä huolen siitä, että ”taistelijat” eivät häiritse kauppojen liiketoimintaa.

 14. Johannes Keränen

  Sellaisen pienen lisäyksen tekisin tuohon mainintaan kuinka Suomi ensin on suora kopio Britain First -liikkestä että Britain Firs ottaa nimensä 1940-luvun jenkkiläisestä America First -järjestöstä mikä tuki Natsi-Saksaa ja valkoisen ylivallan kannattajina. Samaa puuhaa Britain First ja rasismihan tätä suomalaista versiotakin motivoi.

 15. Jan Soppela

  Hyvä että urheiden jermujen linjat pitivät tällä kertaa, se vähän seivaa viimekertaista manööveriä eli Kannaksen läpijuoksua jatkosodan loppuvaiheessa. Jätkissä on selvästi kaukopartioainesta.

 16. Petri Hirvonen

  Pääaihion sivusta: eikös noiden hölmöilijöiden haaveilemaa kristillistä tingeli-tangeli-juhlaa vietetä kokonainen joulukuu vuodesta toiseen? Itse asiassa se joulunkellojen ränkätys alkaa jo viimeistään lokakuussa, eikä meinaa laantua vielä tammikuussakaan. Mitä kummallisempia kristillisperäisiä liputuspäiviä on välillä niin tiuhaan ettei siniristiriepua tointaisi välillä riipiä salosta. Kyllä minulla pakanana on tuota isänmaalliskristillistä tuubaa kurkku poskionteloita myöten täynnä.

  • Petri Sakkinen

   Isänmaalliskristillisyys on oikeastaan ns. oksymoroni, koska kristinusko, jos jokin on globalisaatioilmiö ja mitätöi kansallisuudet.

  • Kaarina Paavilainen

   Kristillisperäisiä liputuspäiviä, Petri Hirvonen? Vinkkaisitko muutaman. Minä en keksi muita kuin juhannuksen, eikä silloinkaan liputeta Johannes Kastajan kunniaksi vaan Suomen lipulle.

 17. Minna Ylitalo

  Lehdistötiedotteen mukaan ”Suomeen on julistettava hätätila”. Anna mun kaikki kestää.

  Tapahtumassa jaettiin kuulemma myös ilmaista kahvia ja pullaa. Missä poni? Entä kukas nyt on syypää yleisökatoon?

 18. Jaakko Nevanperä

  Vaati kyllä hermoja ja tupakkaa, mutta katsoin urhoollisesti koko videon. Tällaisten asioiden tarkkailu on muuten taitaa vaatia melkoisen siedätyksen, että pystyy syrjäyttämään mielen syövereistä kumpuavat tunnetilat ja keskittymään varsinaiseen asiaan…

 19. Jussi Pelkonen

  Katsoin KOKO tallenteen. Jonkinlainen katharsis sekin lienee…

  Ensimmäiset mieleeni tulleet asiat ovat seuraavat:

  1. ”Suomi ensin” pyrkii ilmeisesti puoluerekisteriin. – Muistan hämärästi tv-keskustelun jostain 1990-luvun lopusta. Siinä keskusteltiin oikeistodiktatuurisen puolueen syntymisestä Suomeen. Asiantuntija totesi, että sellainen mahdollisuuskin vaatisi karismaattista johtajaa, ja esimerkkeinä näytettiin Olavi Mäenpäätä ja Väinö Kuismaa.

  Ei todellakaan onnistu videossa nähtävän ”puheenjohtajan” avullakaan.

  2. ”Voittoa” somessa tuulettanut Panu Huuhtanen hyökkäsi sillä väitteellä, että muslimit langettavat kuolemantuomion kaikille homoseksuaaleille.

  Laitoin hänelle jo yksityisviestin, jossa tiedustelin hänen omaa kantaansa homoseksuaalisuuteen ja siihen suhtautumiseen.

  3. Panu Huuhtasen käsitys ”voitosta” ei videon perusteella ole ainakaan prenikoittenjakamisen arvoinen, koska poliisirintaman takaa kuulemme kyllä huutoja, jotka on suunnattu joitakin puheenvuoroja tai mielipiteitä vastaan, mutta jossakin kohdassa videota poliisi kehottaa myös Huuhtasta itseään siirtymään sivummalle. Ja pahempia huutoja kuulemme, kun katsomme vaikkapa brittien alahuoneen istuntoja…

  4. Videossa on yli kymmenen minuuttia ns, häntää: kukaan ei käy kenenkään kimppuun, ei synny sananvaihtoa vakavampia riitoja – ja viimeinen asia, jota kameramies kuvaa, on pois ajava punkkibussi!

 20. Petri Sakkinen

  ”Suomeen pitää saada kristinuskoa korostava juhlakuukausi.”

  Ruutukaappauksessa nimim. Jussi Saarelma jo vastaakin tähän eräältä osin, mutta haluan sukutaustani vuoksi lisätä, että on myös toinen juhlajakso, 40 päivän mittainen paaston aika, joka päättyy kristikunnan suurimpaan juhlaan, Pääsiäiseen. Paasto alkaa Laskiaisesta, joka ei siis tarkoita pulkkamäenlaskua vaan laskeutumista paastoon, jolloin lihaa (ml. mukinakit) ei syödä ja ruoka on muutenkin yksinkertaista ja sitä syödään niukasti. Laskiaisena monissa kulttuureissa järjestetään karnevaali (carne vale eli hyvästi liha.)

  En tiedä, ovatko maahanmuuttokriitikkomme oikeasti tietämättömiä vai esittävätkö he sellaisia hyvin uskottavasti, mutta oli niin tai näin, lähin kristillinen kirkko, varsinkin ortodoksinen tai katolinen, tarjoaa varmasti hengellistä apua ja johdatusta paastojuhlakuukauden ajalle. Lähimmäisenrakkaudestakin saattaa tulla puhetta ja ehkä näille innokkaille kristityille tekisi hyvää pieni virkistyskurssi Raamatun Jeesuksen opetuksista yleensäkin. Jopa tällainen paatunut ateistikin tietää, että mitään Jeesuksen seuraajia he eivät ole.

  • Jussi Pelkonen

   Kyllä.

   Raamatun olen lukenut läpi (tai pikemminkin kuunnellut sen äänikirjana nukkumaan mennessäni, mikä taas on johtanut siihen, että vaimo herää hihitykseeni vähän väliä), ja Koraanin lukemisen olen juuri aloittanut. (Kirjoitan siitä referaatin heti kun opettaja käskee.)

   Ongelmana tuntuu tosiaan olevan se, että kaikkein suurinta ääntä pitävät, puhdasta verta, kansallisuutta ja uskontoa perään kuuluttavat ihmiset eivät oikeasti tiedä, minkä puolesta ja mitä vastaan he taistelevat.

   En minäkään halua muslimien valtaavan Suomea. En minä halua myöskään päiviräsästen valtaavan Suomea.

   Minusta yksinkertaisempaa olisi vastata uskonnosta riippumatta koko keskusteluun, kuten eräs perämetsän mies vastasi, kun pari saarnaajaa ilmestyi hänen ovelleen.

   Saarnaaja kysyi: ”Saako Jeesus tulla luoksenne asumaan…?”

   Ikänsä muusta maailmasta mahdollisimman kaukana ollut mies oli höveli: ”No, mikäs siinä – jos siivosti on!”

 21. Jari Ikävalko

  Mjaa-a…. eipä ole tullut oikein tuumailtua, mitä tuo maahanmuuttokritiikki pitää sisällään. Sisältyykö siihen koko maahanmuuttopolitiikan kritiikki? Jäänyt vähän epäselväksi termi.

  Oikeastaan taidanpa itsekin lukeutua maahanmuuttokriittikoihin. Minusta maahanmuuttoa ja myönnettyjen turvapaikkojen määrää tulisi planeetan turvallisimmilla ja vauraimmilla alueilla (kuten Suomi) edistää tuntuvasti ja pitkäjänteisesti, sekä perheiden yhdistämistä helpottaa huomattavasti nykyisestä tiukasta linjasta poiketen.

  Tässä mielessä lukeutunen siis maahanmuuttokriitikoiden kirjavaan joukkoon. Mutta jotenkin vaan sellainen kutina, etten taida sopia kovin osuvasti kyseiseen viiteryhmään, mitä nyt pinnallisesti näkyvimmän kriitikko-osion agendaa olen otsikkotasolla seurannut.

 22. Kansa taisteli -miehet kertovat | Suomi Tykkää

  […] Summan, Raatteen ja Kollaan taisteluihin verrattavissa oleva sankarillinen yhteenotto käytiin eilen Helsingin Itäkeskuksen Tallinnanaukiolla. Vihollislaumat vyöryivät päälle, mutta uljaat Suomen sa… …read more […]

 23. Rintsu

  ”Emme ole luovuttaneet yhtään aukiota vieraalle kulttuurille”

  Hassua. Tietääkseni kyseisen kauppakeskuksen omistaa hollantilainen kiinteistösijoitusyhtiö.

  Mutta eipä kovaa huutaminen ole ennenkään tietoa tuekseen vaatinut.

 24. Tea Snellman

  Täytyy sanoa, että parhaiten tunnettu ” vientituotteemme ” peruskoulu on pahasti epäonnistunut uskonnonopetuksessa näille sankareille tai ainakn yhdelle sankarille joka peräänkuuluuttaa kuukauden kestävää kristillistä juhlaa. Meillähän laskeudutaan paastoaikaan n. 6 viikkoa ennen pääsiäistä vai ovatko nämä olleet ET- opetuksessa.
  Arvotyhjiö on Suomessa niin valtava ja kaikki on uhrattu kaupallisuuden alttarilla.

 25. Erkki Posti

  Eikö nuo ”kristityt” pellet ole koskaan kuulleet joulusta tai pääsiäisestä?

 26. Niko Mikkanen

  Pieni voi myös olla vaarallista: Aina, kun esimerkiksi Irlannissa saatiin rauha aikaiseksi, IRA:sta ja sen perillisistä irtosi aina vain pienempi ja vihaisempi ryhmä. Samaa saattaa tapahtua näiden isäm maallisten tahojen piirissä: Kun Persuja lakkaavat kannattamasta ne, jotka pitävät heitä liian liberaaleina, siirtyvät eroajat yhä pienempiin ja radikaalimpiin ryhmiin, kunnes lopulta jää se yksi, josta uutiset tulevat käyttämään termiä ”yksinäinen susi.”

 27. PH

  Jotenkin on tuskallista seurata näiden rasistien saamaa huomiota julkisuudessa. Tunnen suomalaisena historiaa tuntevana myötähäpeää toiminnastaan. Jäisivät kotiin katsomaan uusintoja Turhapuroista!

 28. Heidi Reponen

  Kymmenen minuuttia jaksoi Saku katsoa tuota meuhkaamista..? Minulla kohosi verenpaine vaarallisiin lukemiin jo puolen minuutin kohdalla.

  Vaan kylläpä nauratti tuo blogipostauksen alku: hykertelin jo loistavalle satiirille, että oikein taistelua siellä on käyty. Mutta sehän olikin suora lainaus tapahtumanjärjestäjän facebook-viestistä! Nauratti niin että putosin tuolilta. Tosiaan; näitä uunoja ei tarvitse nolata, ne tekee sen ihan itse.

 29. Markku Tamminen

  Kyllä nyt jalkapallon EM-kisoissakin tapahtui hyvin vaarallista kulttuurien sekoittumista kun Ranskan jalkapallon kannattajat omaksuivat Islannin ”Hu”-huudon. Mietin, että tällaista ei saisi tapahtua persu-Suomessa. 🙂

 30. Jukka Ketonen

  Hyvä Saku
  Mihin perustuu käsityksesi, että FDL on hiipumassa?

 31. Murkku

  Tämä nyt tulee nimettömänä mutta minulla on syyni siihen. Olen kyllä FB:ssa omalla nimelläni ryhmässäsi.

  Mitä mahtaa Suomen laki sanoa noiden kekkuleiden Suomen lipun selkeästä väärinkäytöstä ja häpäisemisestä?

Kommentoi »

Comments are closed