”Uutinen” ja ”kommentit”

Nykyisin ihan asiallisina pidettyjä lehtiä lukiessa tulee joskus ajatelleeksi, että onkin erehtynyt roskajulkaisu MV:n sivulle. Uutinen tehdään mistä tahansa asiasta, johon liittyvät maahanmuuttajat. Kommenttiosaston täyttää MV:stä tuttu rähinä.

Tänään Karjalainen julkaisi jutun siitä, että Lieksan Somaliperheyhdistys pyysi kaupungilta lisäavustusta 30 000 euroa työvalmentajien palkkaamiseen.

karjal

Kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta ei avustusta myöntänyt, koska kaikki kaupungin avustukset myönnetään ja maksetaan keväällä. Määräraha on siis jo käytetty. Tämä näkyy selkeästi lautakunnan esityslistalta.

ltk

Koko pöytäkirjan pykälä löytyy Lieksan kaupungin verkkosivulta sosiaali- ja terveyslautakunnan 8.12. 2016 pidetyn kokouksen pöytäkirjasta.

Mikä tässä oli se uutinen? Sekö, että joku yhdistys hakee ylimääräistä toiminta-avustusta hakuajan ulkopuolella? Sekö, että hakuajan ulkopuolella ei myönnetä mitään avustuksia, koska talousarvioon otetut tämän vuoden avustukset on jo myönnetty ja määräraha käytetty? Vai se, että hakijoina olivat somalit?

Otsikosta ja lukijoiden kommenteista päätellen se, että hakijoina olivat somalit. Kommenttiosasto on täynnä sellaista kuraa, että Ilja Janitskin olisi siitä ylpeä. Karjalaisen päätoimittajasta en ole varma, mutta ainakaan moderointia ei lehdessä tunnu olevan ollenkaan.

komm

Kyllä minä tiedän vanhastaan, että rasistit eivät osaa lukea kaupungin hallintoelinten esityslistoja ja pöytäkirjoja. Uutta on se, että eivät näytä osaavan lukea toimittajatkaan. Tai ehkä pitää kirjoittaa otsikkoa mukailleen ”toimittajat”.

Itse avustushakemuksen kohde on kuntouttavan työtoiminnan järjestäminen. Kenellekään ei liene epäselvää mitä minä siitä ajattelen. Toimittajakin voisi ottaa selvää sen epäkohdista sen sijaan, että tarjoilee raisisteille herkkupalan avustuksia kärkkyvistä somaleista.

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu. Lieksan tai minkään muunkaan paikkakunnan rasistit menkööt mieluummin kirjoittamaan Karjalaisen kommenttipalstalle. Siellä ei näytä olevan moderointia, mutta täällä on.

 

Kommentit (8)
 1. Heli Heikkinen
  12.12.2016, 12:54

  Erittäin kehnoa ”journalismia” – mutta siihen enempää puuttumatta: sama rähinähän hiukan ehkä moderoituna alkaa nykyään myös vaikkapa Hesarin kommentoinneissa, jos jutussa edes viitataan maahanmuuttajiin tai kolmansiin maihin. Olipa itse juttu sitten positiivinen tai negatiivinen sävyltään.

  Näyttää siltä, että netissä kärkkyy jonkinlainen maahanmuuttovastainen mediakommentaattorien komppania, jolla ei ole muuta tekemistä kuin päästä ensimmäisenä kommentoimaan mitä tahansa uutista, joka koskee em. aihepiirejä, tai vaikkei aina koskekaan. Tärkeintä on syytää sitä omaa agendaansa (mediasta riippuen) vähintään puolen tusinan ensimmäisen kommentin osalta, ennen kuin ensimmäinenkään toisensävyinen mielipide ehtii näkyviin. Vähemmän asiallisissa ”medioissa” puoli tusinaa ei tietenkään riitä, se on suunnilleen se (ymmärtääkseni vielä moderoidun?) Hesarin keskivertosaldo.

  1. Jouko Norvapalo
   12.12.2016, 13:21

   Lisäksi näyttää siltä, että jossakin on joku tyyppi joka selaa uutisvirtaa eri medioissa ja hälyttää trollit paikalle. On keskustelu mikä tahansa, niin tietyillä kommenttipalroilla (kuten IS ja IL) vähintään 10. kommentti saadaan aikaam maahanmuutosta.

 2. Eikö tuo ole ihan heidän julkisesti kertoma propagandataktiikkansa? Muutama ihminen täyttää keskustelut, ainakin siihen asti kunnes heidän ajatusmaailmansa alkaa näyttämään normaalilta.

Kommentointi suljettu.