Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Mielenkiintoista uutta vuotta

Pääministerimme yrittää kovasti kohentaa imagoaan. Viime päivinä hän on ilmestynyt television ajankohtaisohjelmiin kehumaan hallituksensa saavutuksia ja lehdessä hän jopa ennustaa Suomen tulevaisuutta tinasta.

Talousosaaminen on siis vankalla pohjalla, joten varmaan kahvinporoista on peräisin hänen varmuutensa siitä, että historia tulee osoittamaan Terrafamen rahoituksen oikeaksi ratkaisuksi:

– Sanotaan näin, että minulle on oleellista, että tässä vaiheessa saamme yksityiseltä puolelta arvion siitä, että se raha, jota hallitus on Terrafameen pistänyt, ei ole mennyt hukkaan, vaan yhtiön arvo on siihen pistetty raha. Tämä on minimilähtökohta tässä vaiheessa omassa ajattelussani.

Hetkinen! Sipilä siis lapioi rahaa tuottamattomaan kaivokseen ja kysyy yksityiseltä puolelta arviota siitä, joko kaivos alkaa olla siihen laitetun valtion rahan arvoinen vai laitetaanko vielä muutama sata miljoonaa lisää. Tarkoitus on siis tehdä kaivoksesta valtion rahalla tuottava ja myydä tai lahjoittaa se sen jälkeen jollekin kansainväliselle kaivosjätille.

Keskustan lehti Suomenmaa ylistää pääkirjoituksessaan Sipilää niin estottomasti, että moni diktaattorikin olisi kateellinen. Hakematta tulee mieleen taannoinen YleLeaks ja Kari Hietalahden esittämä keskustalainen kunnanjohtaja, joka aloitti kaikki kommenttinsa sanomalla luottavansa Sipilän Juhaan.

Sipilällä on edessään melkoinen urakka, jos hän aikoo korjata parin vuoden mediamykkyyyden ennen kevään kunnallisvaaleja ja päästä kansan suosioon. Kohta hänet varmaan nähdään television viihdeohjelmissa kekkaloimassa.

Perussuomalaisilla ei ole koskaan ollut vaikeuksia päästä otsikoihin. Asiaahan heillä ei milloinkaan ole, mutta otsikoita saa jo siitäkin, kun halla-aholaisia nuivia haastetaan vuorotellen oikeuteen kansanryhmää vastaan kiihottamisesta.

Vielä mehevämpiä uutisia saadaan alkamassa olevasta valtataistelusta, jossa nämä nuivat haastavat Timo Soinin puheenjohtajakamppailussa. Vielä ei tiedetä aikooko Soini ilmoittautua ehdolle, mutta ainakin Halla-aho aikoo. Hänen tukijoukkoihinsa ovat jo ilmoittautuneet ainakin Olli Immonen, Sebastian Tynkkynen ja Terhi Kiemunki. Käytännössä myös Laura Huhtasaari ja Juho Eerola ovat jo ilmaisseet myönteisen kantansa Halla-ahon ehdokkuudelle. Halla-ahon taakse ovat siis ryhmittymässä ne, joilla Mestarinsa tapaan ei ole kiinnostusta mihinkään muuhun kuin maahanmuuttajien elämän hankaloittamiseen.

Mitähän mahtaa tapahtua, jos Soini ilmoittaa pyrkivänsä jatkokaudelle? Tunnettua on, että Soini ja Halla-aho eivät koskaan ole olleet ihan sokeriväleissä, joten Halla-ahon kannattajiksi jo ilmoittautuneille saattaa tulla vielä tukalat oltavat. Ainakin tähän asti Soinia uhmanneille on tullut.

kahdet-marjat

Kokoomuksestakin pitäisi tietysti jotain sanoa, mutta nyt alkaa presidentin puhe. Eiköhän siinä rivien välistä tule jotain myös kolmannen hallituspuolueen erinomaisuudesta.

Niin, ei minulla tänään mitään erityistä asiaa ollut. Halusin vain kiittää lukijoitani ja toivottaa kaikille mielenkiintoista vuotta 2017.

Kommentit (31)

 1. Anne Raunio

  Kiitos samoin. Oikein hyvää vuotta 2017! ja kiitos tästä aktiivisuudestasi, jolla avaat vaikeita asioita <3

  1. Matti Meikäläinen

   Kiitos menneestä vuodesta. Itseä kyllä pelottaa suuresti tämä tuleva vuosi. Kuitenkin aina kun kuvittelee, että huonommin ei enää voi mennä, niin kyllä sitä jotain löytyy, joka todistaa sen vääräksi.

   Comments are closed.