Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Profiloitumista

– Meidän suvaitsevaiset ovat menneessä maailmassa. Me ollaan nyt sitä tulevaa.

– Kansallismielisyys, terve isänmaallisuus on tulossa valtavirtaan. Kiitos siitä, että te pidätte siitä huolen.

Näin hehkutti kansanedustaja Laura Huhtasaari (ps) eilen illalla vieraillesssaan Helsingin keskustassa viikon ajan leiriä pitäneen Suomi ensin -liikkeen luona puhumassa.

Katsokaa koko puhe:

Ei tämä vielä mitään. Heidän luonaan vieraili 15.2. myös sisäministeri Paula Risikko.

Tänä aamuna poliisi hajoitti tämän mielenosoitukseksi sanotun ihmisiä häiriköivän öykkäröinnin, ja liikkeen johtaja Marco de Wit otettiin kiinni virkavallan väkivaltaisesta vastustamisesta.

Suomi ensin-liike on profiloitunut räyhääviä ja rasistisia mielenosoituksia järjestävänä joukkona. He vastustavat turvapaikanhakijoita, maahanmuuttajia, puolueita ja koko järjestäytynyttä yhteiskuntaa. He haluavat törkyjulkaisu MV:n perustajan Ilja Janitskinin presidentiksi. Heidän toimintatapanaan on ollut häiriköidä urheiluseuroja, vastaanottokeskuksia ja jopa yksittäisiä kansalaisia.

Siitä voitte lukea lisää Jussi Korhosen blogista.

Tätä häiriköintiä he itse sanovat kansallismielisyydeksi ja terveeksi isänmaallisuudeksi. Tällaista joukkoa kävivät siis tervehtimässä ja kannustamassa hallituspuolueen kansanedustaja jopa sisäministeri. Kylläpä tulee kansalaiselle turvallinen olo, kun näin korkean tahon edustajat käyvät oikein rintaruokkimassa sakkia, jolla ei ole mitään kunnioitusta lakia, ihmisoikeuksia ja yhteiskuntaa kohtaan.

Touhu alkaa käydä niin paksuksi, että en enää löydä sanoja.

Kommentit (22)

 1. Sami Lappalainen

  Joskus, ihan mielenkiinnosta haluaisin olla kärpäsenä katossa kun Wittiä puhutetaan psykiatrien toimesta? Tämä on oma mielipiteeni, mutta eikö aikuisilla ihmisillä ole muuta tekemistä? Esim kouluttautuisi, tekisi töitä ja Wit voisi käydä intinkin loppuun.

  Noh, vannoin että en enää hommaa vatsahaavaa miettimällä näiden ihmisten sielunmaailmaa ja taidan edelleen jatkaa näiden ihmisten dissaamista, eli en puhu heistä, enkä mieluusti puhu heidän kanssakaan.
  Pitäkööt kuplansa minun puolestani, vituttaapa sitten jälkikäteen kun huomaavat että Ilja ei ole heidän messias.

 2. Mirja Pekkonen

  Kun Sakarilta loppuivat sanat jatkan muutamalla sanalla. Tämä Suomi Ensin -liikkeen johtohahmo Marco de Wit vastustaa kaikkia rekisteröityjä puolueita joukossa myöskin perussuomalaiset, hallitusta, eduskuntaa, poliiseja, armeijaa ja ennenkaikkea Suomen oikeuslaitosta ja paperittomia turvantarvitsijoita.

  Hänen suuriin suunnitelmiinsa kuuluvat kattavat puhdistukset, joita toteutetaan totuuskomission päätösten mukaisesti. Totuuskomission kokoonpanosta hän ei ole vielä aivan varma mutta päitä tulisi putoamaan laajalti, sillä mm eduskunnan toimet syynättäisiin vuosikymmeniä taaksepäin.

  Marco de Wit on ilmoittautunut myöskin kuolemanrangaistuksen kannattajaksi.

  Hänen toimiaan seuranneet ovat laittaneet merkille, että hänellä on suhteita Venäjälle kuten hänen yhteistyökumppanillaan Ilja Janitskinillakin.

  Onneksi Suomen poliisi ja oikeuslaitos toimivat edelleenkin tämän kauheuden keskellä kuten kuuluukin. Poliisi vei Marco de Witin putkaan ja korkein oikeus ei ottanut Janitskinin valitusta vangitsemismääräyksestä käsiteltäväkseen. Toivottavasti Espanjan poliisi ei karkuuta tätä lurjusta toista kertaa.

 3. Mumma

  Marco de Witt ei tunnu miltään ruudinkeksijältä. Oman elämänsä sankari. Laura Huhtasaari on asiansa takana ja sopii hyvin tuhon porukkaan. Paula Risikko puhui juuri poliitikolle sopivia ympäri pyöreitä. Ei sanonut yhtään mitään, mutta piti kuitenkin mennä käymään.

 4. Mirjami

  Marco De Witun ylimielisayys ottaa eniten päähän. Mutta säälin sitä tavallaan, koska tyyppi vaikuttaa aika maaniselta. Maidan 2 siis kokoontuu rähisemään tänään juuri nyt, eli klo 18.00 Kaisaniemen puistoon. Tapahtuman FB-sivulla puhutaan tiedustelijoista, suomalaisten tukikohdasta ja soihtumarssista vihollisen leiriin. Nää kuvittelee ihan oikeasti olevansa talvisodassa. Ja hallituksesta tullaan ymmärtämään näitä puoli- ja täyshulluja! Käsittämätöntä paskaa!

 5. Mirjami Virtanen

  Jollain lailla ymmärrän Risikon käynnin, kävikö hän siellä toisessa leirissäkin, hänellä oli turvamies mukana, oliko Huhtasaari yksin? Mutta hän kuitenkin piti palopuheen kuin olisi osa tätä ryhmää, nk. todisti, kuten uskonnollisissa piireissä puheita sanotaan.

  Hänen innoittamanaan näyttää Kristiina Vainikka Järvenpäästä olevan tänään lähdössä Helsinkiin SE-miekkariin. Jos olisin hänen omaisensa, yrittäisin puhua, että hoitaisi ensin terveytensä kuntoon, ei hajoittaisi itseään sinne ja tänne ja innostuisi kaikesta aina kovasti. Hänhän päivittää terveydentilastaan ahkerasti.

 6. Seppo Laitinen

  Kyllä Marco de Wit on kovasti sairas, kun hänen toimintaansa katsoo, melkein sääliksi käy, hoitoon vaan…..

  • Mirjami Virtanen

   En tiedä, tekikö tuo viikon leiri tuolla teltassa virtsakiville hyvää, terveys niin ennen vallankumousta, vai onko vallankumous tärkeämpi? Kuuntelen heidän miekkariaan nyt, luulin tuon Mari-vaimon olevan mukana vain rakkaudesta, mutta tuntuu olevan kova vallankumouksen tekijä hänkin. Putkan seinään raapustanut poliisille terveiset: maanpetturit.

   • Jartsa Kangas

    Noille maanpettureita ovat suvakit, ja suvakkeja ovat kaikki jotka ovat heidän kanssaan eri mieltä. Viikon sisään on suvakeiksi haukuttu mm. Helsingin poliisi.

 7. Jonna

  Aiheuttipa Laura Huhtasaaren puhe kuvussani epämiellyttävää myllerrystä.

 8. Juha-Pekka Reijonen

  Marco de Witin kaveriporukkaan kuuluva henkilö kommentoi Joensuun vasemmistoliiton kuntavaalien ehdokashakulinkkiä kuvalla kakkaavasta porsaasta. Myötähäpeän tunne on suunnaton, nää on aikuisia ihmisiä joiden toiminta ja kiukuttelu tuo lähinnä mieleen ala-asteen alkupuolen. Todella surkeaa seurata tän porukan toimintaa. Eikö näille saisi jotain ammattiapua?

 9. Jartsa Kangas

  Siellähän nuo sankarit taas osoittavat mieltään Kaisaniemen puistossa. Hirveä itku meneillään siitä että turvapaikanhakijat ovat päässeet jatkamaan mielenilmaustaan parempaan paikkaan kuin Suoli Ensin. On kyllä huvittavuusaste huipussaan. Parhaillaan äänessä mies, joka matkusti Lahdesta Helsinkiin vahtaamaan uimareiden kalsaristatusta.

 10. Arto Alila

  ”Paula Risikko puhui juuri poliitikolle sopivia ympäri pyöreitä. Ei sanonut yhtään mitään, mutta piti kuitenkin mennä käymään”.

  Niinpä. Samalla Risikko antoi näille reppahousuille käsittämättömän lahjan. Nyt he revittelevät pitkin maita ja mantuja, kuinka he eivät olekaan mitään turhaa sakkia – jopa itse sisäministeri kävi heitä tervehtimässä.

  Jos saa arvata: a) tämä ”pohojalaasakka” teki anteeksiantamattoman, poliittisen etikettivirheen, tai b) hän halusi antaa puolueensa kokoomuksen hiljaisen tuen.

  PS. Hallituksen linjan ja toimettomuuden tässä asiassa tuntien Risikon vaihtoehto on b. Seinäjoki varmaan kiittää.

  • Veli-Pekka Saarinen

   Kuntavaalien lähestyessä käsittämättömän kyynistä äänien kalastelua Risikolta ja äärimmäisen lyhytnäköistä toimintaa, jonka seuraukset voivat (jatkumona muulle rasistien ja uusnatsien toiminnan hiljaiselle hyväksynnälle) olla maamme yhteiskuntarauhalle arvaamattomat. Luulisi sisäministerin vähän ajattelevan, mutta ei näytä Kokomuksen oman edun kansakunnan edun edelle laittaville ”kansanedustajille” onnistuvan. Huhtasaarelle en tuhlaa sanaakaan, paitsi yhden: paskasakkia.

 11. Mikael

  On melko hämmentävää, miten Suomi ensin-porukka kutsuu tätä ”mielenosoitustaan” Maidaniksi, viitaten ilmeisesti Ukrainan oranssin vallankumoukseen. Kuitenkin Marco de Wit on hiljattain vieraillut puolisonsa kanssa Donetskin kansantasavallassa Janus Putkosen, tunnetun putinistin, kutsumana.

  Voisi jopa puhua ironiasta, mutta sellaisesta nämä häiriköt tuskin tajuavat mitään

 12. Jarkko

  Jaahas kuulin erään pitkäaikaistyöttömän tuttuni menehtyneen sairaskohtaukseen 40 vuotiaana vaikka virallisen linjan mukaan hänellä ei pitänyt olla mitään sairautta ja mies pidettiin loppuun asti TE-toimiston karenssi kyykytyksessä mukana. Vaikka lain mukaan kuoleman sairailla pitäisi olla oikeus elää ihmisarvoista elämää viimeiset vuotensa minimisosiaaliturvan varassa tässäkään tapauksessa se ei toteutunut.

  Nyt viranomaiset sulkevat silmänsä ja toivovat, että kukaan ei huomaa mitään ja asia unohtuu onhan uhri jo saatu hengiltä. Työttömyys pieneni taas yhdellä numerolla.

 13. Anna Lilja-Aaltonen

  Olen pikkuisen seurannut tuota Marco de Witin poppoon toimintaa, ja sellaisen vaikutelman olen saanut, että melkoisesta pellekoulusta on kysymys. Tuo banneri, jossa kerrotaan komeadiateatteri Suomi-Maidanin lopettaneen toimintansa, osuu mielestäni nappiin. Tuo porukka lietsoo silkkaa vihaa, mutta toisaalta sen toiminta on niin tahattoman koomista, että kovin merkittävää yhteiskunnallista toimijaa siitä ei saa millään. Mielestäni Suomi ensin -poppoo ei ansaitse kovin suurta huomiota, vaikka he itse varmasti itseään merkittävänä voimana pitävätkin.

 14. Karoliina Turkka

  Kirjoitin hyvin helpoin sanakääntein ja vertauskuvin, jotta ihan perus suomalainen ymmärtää, mistä puhun.
  Vaikka kaikki tämä on ihan vain kuvitelmaa…
  Kirjoitin, kuten saduissa, jotta jokainen ymmärtää!
  Tarkoitukseni ei ole pelotella, vaan löytää yhteinen hyvä ratkaisu!

  Tässä oma pieni kuvitelmani, joka alkaa hiekkalaatikolta:
  Kuvitelma 1:
  Kuvitellaanpa, että pohjoisessa on olemassa muutaman omakotitalon muodostama alue, joka on kahden ison ja pahamaineisen lähion välissä.
  Noiden omakotitalon onnellisten, hyväosaisten lasten hiekkalaatikko, on ikävästi keskellä lähiöissä asuvien korstojen mahdollista taistelutannerta.
  Ainakin niin omakotitaloalueen hieman varaukselliset, hyvätuloiset vanhemmat ajattelevat…
  Hiekkalaatikolla leikkivät päivittäin onnelliset, joskus hieman nahistelevat omakotitaloalueen lapset.
  Kuvitellaan, etä tämä hiekkalaatikko on maa nimeltään Suomi.

  Kuvielma 2:
  Lähiön suuriin kerrostaloon muuttaa prätkäjengiä.
  Toisessa, vesemmanpuoleisessa lähiössä, on jo pitkään asustelut prätkäjengin johtaja, joka terrorisoi omaa lähipiiriään. Hän on vallannut omaa moottoripyöräharrastustaan varten yhden autotallin, joka oikeastaan kuului eräälle viattomalle ja kiltille vanhalle ja harmittomalle miehelle.
  Kuvitellaan, että tuo autotallitila on vähän kuin kuin Krimin Niemimaa Ukrainassa.

  Kuvitelma 3.
  Toiseen lähiöön, siihen, joka sijaitsee oikealla puolella, siihen isoon ja moninaiseen, erilaisista kerrostaloista muodostuvalle valtavalle kerrostaloalueelle muuttaa toisenlainen jengi. He ovat sotahulluja sikaniskoja ja valitsevat yhden, sanotaanpa vaikka vanhemman oranssitukkaisen miehen, johtajakseen.
  Kaikki lähistöllä ja jopa samassa kaupungissa asuvat ovat hieman jännittyneessä tilassa, sillä heitä alkaa pelottaa, että nämä kahden lähiön jengit ja heidän johtajansa eivät tule toimeen keskenään.
  Jopa naapurikaupungeissa pelätään, että nuo kaksi jengiä alkavat nahistella keskenään!
  Jos he alkavat tappella, jengisota käydään hyvämaineisen omakotitaloalueen lasten hiekkalaatikolla…

  Kuvitelma 4:
  Vasmmanpuoleisessa isossa lähiössä tehdään putkiremontti kaikissa sen huoneistoissa.
  Oikeanpuoleisessa, joka sijaitsee vähän kauempana omakotitaloalueesta, ei tehdä putkiremonttia vaan siellä jengi ostetaa paljon uusia huonekaluja, autoja, vaatteita, leluja – suoraan sanoen suurin osa oikeanpuoleisen lähiön ihmisistä toteuttaa kerskakulutuksen turhanpäiväistä elämäntapaa.

  Kuvitelmani jatkuu…
  Kuvitellaanpa vaikka, että omakotitaloalueella on kaivo, jossa on maailman puhtain vesi ja kuten me kaikki tiedämme, vesi on ehkä tärkein asia ihmiselon kannalta – ihan sen alkulähtökohdista alkaen.

  Eräänä päivänä kaikista oikeanpuoleisen lähialueen kerrostaloista katkeaa vesi.
  Omakotitaloalue haluaa käyttää vetensä omiin tarkoituksiinsa.
  Omien perunoidensa keittovedeksi ja omaan pyykinpesuunsa.
  Samaan aikaan myös kaikista läheisistä kaupungeista katkeavat vedet.
  Ainoastaan tuolla tuolla vasemmanpuoleisella lähiöalueella, joka on siis suuren suuri sekä tuolla pienellä omakotitaloalueella on puhdasta ja raikasta vettä.
  Vasemmanpuoleisessa lähiösssä on aina ollut hyvät vesiputket ja nehän vasta korjattiinkin. Omakotitaloalueella taas on oma kaivo.
  Kaikki tarvitsevat vettä elääkseen, pestäkseen pyykkiään ja itseään, keittääkseen aamukahvinsa ja perunansa.
  Vasemmanpuoleisessa, prätkäjengiläisten kerrostaloissa, elämä jatkuu tavalliseen tapaansa – samoin pienellä, idyllisessä omakotitalojen täyttämällä aluella.

  Samoihin aikoihin putkiremontti alkaa kaikissa lähikaupungeissa ja kaikki ovat ilman vettä.
  Tilanne on kriittinen!
  Ne, joilla on juokseva vesi taloissaan ja asunnoissaan eivät halua antaa vettä muille kaupungin asukkaille – saatikka sitten toisten kaupunkien asukkaille!

  Loppukuvitelma:
  Koska oikeanpuoleisella jengillä, jossa on se oranssitukkainen mies johtajanaan, on hätä,
  he päättävät mennä ja ottaa veden omakotitaloalueen kaivosta, vaikka väkisin.
  Ja sen he tekevät, sillä heitä on sata kertaa enemmän ja he ovat itse ajattelemattomuudellaan rikkoneet omat vesiputkensa.

  Ja vielä pieni lisäys…
  Koska tuota oranssitukkaisen vanhan miehen jengiä, harmitti joskus muutamia viikoja sitten hyväosaiset omakotitaloissaan asuvat ihmiset, he olivat harkinneet, että menevät kusemaan näiden kaivoon, jotta heidän vetensä maistuisi pahalta.
  He eivät kuitenkaan tehneet sitä. Onneksi!
  Siinä olisi pilkka käynyt omaan nilkkaan!

  Ja vielä lisää…
  Omakotitaloalueelle olisi joitain viikkoja sitten halunnut muuttaa iso porukka eteläisistä kaupungeista, koska heidän talonsa olivat palaneet ison katastrofin vuoksi.
  Omakotitaloalue ei halunnut noita eteläisestä kaupungeista tulevia alueelleen, koska he olivat käytöstavoiltaan erilaisia. Omakotitaloalueen väki halusi pitää oman lintukotonsa juuri sellaisena kuin se oli aina ollut.
  Jos he olisivat antaneet muiden kaupunkien asukkaiden muuttaa laajalle ja kauniille omakotitaloalueelleen, jossa toki olisi ollut tilaa uusille taloille…
  Jos he olisivat sallineet heidän rakentaa omat talonsa sinne, heitä kaikkia olisi ollut enemmän, edes hieman enemmän, jotta he olisivat voineet puolustaa omaa kaivoaan saadakseen myös itse vettä siitä silloin kun oikeanpuoleisen lähiöalueen jengi hyökkäsi ja varasti veden heidän kaivostaan…

  Loppu ei ole hyvin. Kaikki ei ole hyvin!

  Paitsi…
  Jos kaikki yhdessä tuumisivat, että voimmehan me yrittää laskea vedenkulutusta,
  jotta sitä riittäisi kaikille.
  Voisimmehan yrittää elää sovussa ja pienemmällä kulutuksella!
  Jos koko tämä hiekkalaatikko ja sitä ympäröivät asuinalueet sekä kaikki kaupungit lähellä ja vähän kauempana puhaltaisivat yhteen hiileen, he voisivat selvitä yhdessä ongelmastaan!

  Loppukaneettini:
  En tiedä, pitäisikö ajatella Suomi ensin vai kenties ihan koko maailma ensin!

 15. T.K. Lehtinen

  Onhan deWittulla ollut duunia, mutta jos ei pysty edes kuolleita asiakkaita kohtelemaan ilman, että asiakas valittaa, niin loppuuhan se… Hallituksen mielein yrittäjä, kroppaa pinoon pakun peään ja menoksi.
  Olen tyytyväinen poliisin toimintaan, antaa uskoa viranomaisen tilannearvioon, olisin vain toivonut toiminnasta vastaavan ministerin olevan paikalla tukemassa ja kannustamassa sopivin huudoin, esim:”Koppiin vaan!”
  Anteeksi, sairas huumorintajuni alkoi, kun ymmärrys näitä kohtaan meni. Mutta onhan kommenteissani tottakin, toisin se-rk-mv-hv, bastards of Onanin ja mitä niitä onkaan jutuissa.

  • Heli Heikkinen

   ”jos ei pysty edes kuolleita asiakkaita kohtelemaan ilman, että asiakas valittaa, niin loppuuhan se…” – Kiitos! Harvoin nauran ääneen näitä kommentteja lukiessani. Just näin!

   Muutenkin: samat sanat. Ministeri oli joko ihan pihalla tai toimi jonkin agendan mukaisesti (en tiedä, kumpi on pahempi), mutta poliisille plussat ammattimaisesta toiminnasta. Alkaa taas usko ehkä pikkuhiljaa palailla.

  • Sami Lappalainen

   http://yle.fi/aihe/artikkeli/2011/03/14/kilpailutettu-kuolema-kasikirjoitus
   Ei ollut vaikea tuotakaan todistaa oikeaksi 🙂
   Aika huvittavaa luettavaa nuo witin vastaukset.

   • Jarkko

    Sami tollaseksi se menee kun kilpailutetaan jatkuvasti parhaiten siinä kilpailutuksessa pärjää firmat jotka tekevät nopeasti paskaa josta kukaan ei valita. Firmat jotka tekevät liianhyvällä laadulla eivät pärjää kun se tulee liian kalliiksi varsinkin kun homma kilpailutetaan kokoajan uudestaan.

    Lopulta siellä pyörivat kilpailutuksen voittajina firmat jotka laskevat urakkatarjouksistaan pois kaikki ylimääräiset kulut kuten uusien työtekijöiden asianmukaiset perehdyttämiskulut, autojen verhoilukulut ja muut lisävarustelukulut poistetaan ja ajellaan halvimmilla karvalakki versioilla.

    Oma lukunsa on se, että asiaa sotkee vielä se, että palvelun ostajana (julkinen sektori) toimii eri taho kuin asiakkaana (kuolleen omaiset).

    Sitten kun ongelmia alkaa tulla yleensä sieltä lynkataan joku rivityöntekijä kuten tuossa YLEN jutussa tyyliä se kuski nosti mummoa kuin olisi laitettu sikaa vartaalle. Vaikka onko edellytystä edes ollutkaan sille, että kuskilla on mitään osaamista ruumiidenkäsittelystä jos firma on siivonnut kaikki perehdytyskulut pois hinnoittelustaan alunperinkin?

 16. Kun ministeri valehtelee pakkopalautuksista ja poliisi tarjoaa rahaa – MigriLeaks

  […] Lähteet: (FR) Finland and refugees 15.2.2017. Interior minister Paula Risikko visits the demonstration of the Iraqi asylum seekers. https://www.facebook.com/1575633929129069/videos/1753661674659626/ (HS1) Helsingin Sanomat 22.2.2017. Poliisi tarjosi Irakiin pakolla palautettavalle ”400-500” euroa vastineeksi hyvästä käytöksestä lentomatkalla. http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005098981.html (HS2) Helsingin Sanomat 17.2.2017. “Pyrin lisäämään ymmärrystä” – Sisäministeri Risikko kertoo, miksi vieraili turvapaikanhakijoiden ja vastustajien mielenilmauksissa.  http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005093089.html (SE) Suomi Ensin 15.2.2017. Ministeri Paula Risikko. https://youtu.be/INfOC9v_mts (SP) Suomi Poliisi missä ihmisoikeudet #irakilaispakolaisten. https://youtu.be/E7ud8AbBerM (ST) Saku Timonen 17.2.2017. Profiloitumista. http://blogit.image.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2017/02/17/profiloitumista/?_ga=1.23328890.171597… […]

Kommentoi »

Comments are closed