Myötävirtaan

Olen reilun puolen vuoden sisällä onnistunut jutuillani suututtelemaan ainakin KT KuntatyönantajatkirkonAttendon ja viimeksi Ilta-Sanomat. Isommista ja pienemmistä poliitikoista en edes viitsi puhua, vielä vähemmän viitsin puhua rasisteista ja muista nettiöyhöttäjistä. Kaikken vähiten olen kiinnostunut niistä, jotka joka päivä tulevat valittamaan faktojeni olevan pielessä, mutta eivät koskaan esitä toisenlaisia faktoja.

Kun tämä nyt on tämmöiseksi mennyt, niin hahmottelen yleiseen ja jopa viralliseen näkemykseen perustuvia mielipiteitä, joista kukaan tärkeä tai sellaiseksi itsensä katsova ei suutu. Köyhät tietysti suuttuvat, samoin suvakkihuorat, mutta he nyt kitisevät ihan kaikesta muutenkin. Kansan syvät rivit tietävät, ja vielä heitäkin paremmin tietävät viralliset instituutiot ja media.

Ensinnäkin työttömät ovat laiskoja. Heitä ei saa sohvanpohjalta millään töihin, koska työttömyyskorvaus on suurempi kuin mikään palkka. Siksi heidän tukiaan pitää alentaa ja heidät on pakotettava palkattomiin töihin. Näin poistuu työttömyys. Vastaavasti palkkatyössä vielä olevien palkkaa pitää alentaa roimasti, sillä vain työvoimakuluja alentamalla kilpailukyky nousee. Tekemätöntä työtä löytyy, sen näkee vaikka vain junan ikkunasta metsään katsomalla. Palkatonta työtä teettävät ovat hyväntekijöitä, jotka haluavat saada työttömän jalan työmarkkinoiden oven väliin. Ei saa sanoa, että sen oven väliin litistetään koko työtön, joka ei tule koskaan pääsemään palkkatyömarkkinoille. Vain hullu maksaa palkkaa, jos saa ilmaisen työntekijän, mutta tästä ei saa puhua.

Yksityinen sektori hoitaa kaikki julkiset tehtävät tehokkaammin ja taloudellisemmin kuin jäykkä ja mammuttimaiseksi paisunut hallintokoneisto. Valtio ja kunnat ovat täynnä joutavia byrokraatteja suojatyöpaikoissaan, joissa laiskottelu on saavutettu etu. Yhtiöittäminen, yksityistäminen ja kilpailuttaminen saisivat asioihin vauhtia, sillä yritykset ovat hyväntekijöitä, jotka haluavat toimia vain veronmaksajien eduksi. Siinä sivussa ne tietenkin laskuttavat tuottamistaan palveluista veronmaksajaa enemmän kuin julkisen sektorin työntekijät tulevat maksamaan, mutta tätä ei saa sanoa. Vielä vähemmän saa puhua voittojen viemisestä veroparatiisiin tai kätkemisestä hallintarekisteriin.

Perustuslaki on aikansa elänyt, ja sen pitää joustaa kulloisenkin hallituksen poliittisten päätösten mukaisesti. Sitä paitsi se on tarkoitettu vain Suomen kansalaisia suojaamaan, ihan samalla tavalla kuin sosiaaliturva on tarkoitettu vain syntyperäisille Suomen kansalaisille. Tämä on fakta, vaikka lukutaitoiset saivartelijat väittävät perustuslain puhuvan ihmisistä.

Viranomaiset ja tuomioistuimet ovat erehtymättömiä vain silloin, kun on kyse turvapaikanhakijoiden saamista kielteisistä päätöksistä. Kaikissa muissa asioissa ne sortavat tavallista kansalaista. Erityisesti kansalaista sortavat Kela ja sosiaaliviranomaiset, jotka jakavat rahaa maahanmuuttajille, mutta eivät köyhille kantasuomalaisille. Ja ne köyhät kantasuomalaisethan ovat työttömiä hirmuisten tukien laiskistuttamina, joten heidän pitää mennä palkattomiin töihin.

Näillä eväillä saa aikaan tekstiä, josta kukaan tärkeä ei suutu. Pitää vain muistaa puhua yhdestä asiasta kerrallaan, jotta logiikan umpisolmu ei paljastu. Tai ehkä olisi sittenkin viisainta herättää kohua somessa vaikkapa vain jonkun kanssaeläjän ruokahalut vieneestä vilkkuvasta persvaosta.

Kommentit (48)
 1. Ihanaa, viimein päästiin persvakoon! Totta joka sana!

  1. Mauri Pulkkinen
   25.7.2017, 11:25

   Jollen väärin muista, Ruotsissa kutsutaan housunkauluksen alta kyykkiessä pilkottavaa vakoa työmiehen hymyksi.

  2. Vanha kansa on aina tiennyt kertoa, että mitä paremmin persvako näkyy, sitä hyväntahtoisemmasta ihmisestä on kysymys.

   Tunnettuahan myös on, että persvaon näkymiseen liittyy ainainen dilemma – koskaan ei tiedä, pitäisikö nostaa housuja vai laskea persettä.

 2. Älä vaan ala masentumaan. Huutavan ääntä korvessa tarvitaan, varsinkin kun sinulla on faktat halussa. Niistä on suvakille suurta hyötyä kun joutuu perustelemaan näkemyksiään puolikriittisten kavereiden kanssa, joiden mielipiteisiin voi vielä hieman vaikuttaa.

  1. Katri Vainio
   28.7.2017, 21:48

   Juuri näin.

Kommentointi suljettu.