Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Myötävirtaan

Olen reilun puolen vuoden sisällä onnistunut jutuillani suututtelemaan ainakin KT KuntatyönantajatkirkonAttendon ja viimeksi Ilta-Sanomat. Isommista ja pienemmistä poliitikoista en edes viitsi puhua, vielä vähemmän viitsin puhua rasisteista ja muista nettiöyhöttäjistä. Kaikken vähiten olen kiinnostunut niistä, jotka joka päivä tulevat valittamaan faktojeni olevan pielessä, mutta eivät koskaan esitä toisenlaisia faktoja.

Kun tämä nyt on tämmöiseksi mennyt, niin hahmottelen yleiseen ja jopa viralliseen näkemykseen perustuvia mielipiteitä, joista kukaan tärkeä tai sellaiseksi itsensä katsova ei suutu. Köyhät tietysti suuttuvat, samoin suvakkihuorat, mutta he nyt kitisevät ihan kaikesta muutenkin. Kansan syvät rivit tietävät, ja vielä heitäkin paremmin tietävät viralliset instituutiot ja media.

Ensinnäkin työttömät ovat laiskoja. Heitä ei saa sohvanpohjalta millään töihin, koska työttömyyskorvaus on suurempi kuin mikään palkka. Siksi heidän tukiaan pitää alentaa ja heidät on pakotettava palkattomiin töihin. Näin poistuu työttömyys. Vastaavasti palkkatyössä vielä olevien palkkaa pitää alentaa roimasti, sillä vain työvoimakuluja alentamalla kilpailukyky nousee. Tekemätöntä työtä löytyy, sen näkee vaikka vain junan ikkunasta metsään katsomalla. Palkatonta työtä teettävät ovat hyväntekijöitä, jotka haluavat saada työttömän jalan työmarkkinoiden oven väliin. Ei saa sanoa, että sen oven väliin litistetään koko työtön, joka ei tule koskaan pääsemään palkkatyömarkkinoille. Vain hullu maksaa palkkaa, jos saa ilmaisen työntekijän, mutta tästä ei saa puhua.

Yksityinen sektori hoitaa kaikki julkiset tehtävät tehokkaammin ja taloudellisemmin kuin jäykkä ja mammuttimaiseksi paisunut hallintokoneisto. Valtio ja kunnat ovat täynnä joutavia byrokraatteja suojatyöpaikoissaan, joissa laiskottelu on saavutettu etu. Yhtiöittäminen, yksityistäminen ja kilpailuttaminen saisivat asioihin vauhtia, sillä yritykset ovat hyväntekijöitä, jotka haluavat toimia vain veronmaksajien eduksi. Siinä sivussa ne tietenkin laskuttavat tuottamistaan palveluista veronmaksajaa enemmän kuin julkisen sektorin työntekijät tulevat maksamaan, mutta tätä ei saa sanoa. Vielä vähemmän saa puhua voittojen viemisestä veroparatiisiin tai kätkemisestä hallintarekisteriin.

Perustuslaki on aikansa elänyt, ja sen pitää joustaa kulloisenkin hallituksen poliittisten päätösten mukaisesti. Sitä paitsi se on tarkoitettu vain Suomen kansalaisia suojaamaan, ihan samalla tavalla kuin sosiaaliturva on tarkoitettu vain syntyperäisille Suomen kansalaisille. Tämä on fakta, vaikka lukutaitoiset saivartelijat väittävät perustuslain puhuvan ihmisistä.

Viranomaiset ja tuomioistuimet ovat erehtymättömiä vain silloin, kun on kyse turvapaikanhakijoiden saamista kielteisistä päätöksistä. Kaikissa muissa asioissa ne sortavat tavallista kansalaista. Erityisesti kansalaista sortavat Kela ja sosiaaliviranomaiset, jotka jakavat rahaa maahanmuuttajille, mutta eivät köyhille kantasuomalaisille. Ja ne köyhät kantasuomalaisethan ovat työttömiä hirmuisten tukien laiskistuttamina, joten heidän pitää mennä palkattomiin töihin.

Näillä eväillä saa aikaan tekstiä, josta kukaan tärkeä ei suutu. Pitää vain muistaa puhua yhdestä asiasta kerrallaan, jotta logiikan umpisolmu ei paljastu. Tai ehkä olisi sittenkin viisainta herättää kohua somessa vaikkapa vain jonkun kanssaeläjän ruokahalut vieneestä vilkkuvasta persvaosta.

Kommentit (48)

 1. Viima

  Ihanaa, viimein päästiin persvakoon! Totta joka sana!

 2. Seppo

  Älä vaan ala masentumaan. Huutavan ääntä korvessa tarvitaan, varsinkin kun sinulla on faktat halussa. Niistä on suvakille suurta hyötyä kun joutuu perustelemaan näkemyksiään puolikriittisten kavereiden kanssa, joiden mielipiteisiin voi vielä hieman vaikuttaa.

  • Katri Vainio

   Juuri näin.

 3. Virva Itäranta

  Juuri siksi on sanottava kun siitä suututaan. Silloin tietää olevansa oikealla tiellä. Se koira nimittäin vieläkin älähtää, johon kalikka kalahtaa.

  • Jore Puusa

   Suuttumisen seuraus on nettiraivo.
   Se tarkoittaa suurta määrää solvauksia.
   Solvaukset ovat näkyvissä www:ssä ikuisesti.
   Kun 50 vuoden päästä esimerkiksi omassa tapauksessani lapsenlapseni lapset lukevat että: ”isosisä ottaa sompulta anaaliin” niin minkä kuvan he saavat varhemmista sukulaisistaan.?
   Tässä kontekstissa ymmärrään miksi niin harva uskaltaa nousta vastaan.
   Sosiaalinen media on armoton ja silppuaa ihmisen.
   Sen kestäminen ei ole helppoa.
   Jos tuhannet nousisivat vastaan – roskaväen öyhötystä olisi helpompi kestää ja ohjata.
   Nyt muutama kirjoittaa ja valtava lauma kyyristelee heidän selkänsä takana ja kehuu jos uskaltaa. Tästä syystä kaikki jatkuu ja viha eskaloituu.
   Pelkureita ne – jotka eivät uskalla nousta vastaan tuholaisia ja jättävät alttiiksi paneutumisen muutamille rohkeille.

 4. olavi moilanen

  Hyvä Saku!
  Jatka vain samalla tyylillä, kyllä mielensäpahottajia Suomessa riittää näin juhlavuonnakin.
  On todella hyvä, kun sinä jaksat vääntää rautalangasta esimerkkejä pikkupolitikoille.
  Hyvää kesän jatkoa.
  Olli

 5. Mauri Pulkkinen

  Siinäpä oli koottuna koko nyky-Suomen virallinen, hyväksytty kuva. Jos se vaikuttaa hölmöltä ja absurdilta, ei se ole koosteen tekijän vika.

  Pelkistettynä, paljastettuna ja tiivistettynä siinä koosteessa ollaan alasti kuin saunan lauteilla, eikä miehuus ole sen suurempi kuin se oikeasti on, kun apuna ei ole nuoleskelijoita.

  Totuus ei pala tulessakaan!

  • Merja granlund

   Totuus ei pala tulessakaa! Vanhan kansan tietämys!

 6. Kyösti Hyttinen

  ”Me nukumme, ihmiset ympärillämme kulkevat unessa ja toistelevat heille annettuja lauseita.” Yrjö Kallinen

 7. Joni Heikkinen

  Pidän sinusta, Saku Timonen.

  • Eino

   Blogisi kappaleissa 3 -5 tiivistetysti kuvasit globaalisti vallitsevan ja siis meilläkin hallituksen ja muun valtaeliitin suosiman – oikeaoppisen, neo/uusklassisen, uusliberaalin, reaganilais-thatcherilaisen jne (”hyvällä lapsella” on monta nimeä) – talousteorian joitakin perusoletuksia.

 8. Sofia

  Lomaillessani (suomalaisten veronmaksajien ylläpitämässä) Kreikassa tuntuu ettei tuo kaikki typeryys voi olla totta. Ettei totuus kuitenkaan unohtuisi luen aina Sakun blogit. Kiitos niistä.

 9. Eeva Koiranen

  Oikeastaan tuossa tekstissä ei ole mitään nauramisen aihetta, hyvin vakavia asioita nostetaan pintaan, silti, anteeksi nyt vaan, minua naurattaa ja isosti, kyllä Sakun kynänterä on terävääkin terävämpi. Harmillista, taitaa noilta kohderyhmiltä se piikki jäädä huomaamatta.

  Tuo suuttujien lista on tuossa ylhäällä aika lyhyt, koska sieltä puuttuu monia ”tärkeitä” nimiä ja yrityksiä, joita nyt harmitta, kun et heitä mainitse.

  Saku, röyhistä nyt rintaasi ja ole ylpeä tällaisista ”kunnianosoituksista” siis tahoista, jotka julkisesti ovat sinulle suuttumuksensa/loukkaantumisensa julki tuoneet. Yksityishenkilönä olet tuon tehnyt ja se on aikamoinen saavutus. Kyll me ollaan susta ylpeitä…. ainakin minä olen 🙂

 10. Jyrki

  Yleensä kun näitä Sakun blogeja lukee alkaa verenpaine nousemaan ja päiväkin saattaa mennä pilalle. Kun voi lukea vaikkapa jostain median kehittämästä sossu tatusta ja epäloogisuuksista tarinoiden taustalla jne.

  Tai vaikka uudesta hallituksen keksimästä orjatyö innovaatiosta uudella hienolla nimikkeellä. Tai jotain siihen liittyvää. Ja sen jälkeen Sakun perustelut siihen miksi koko idea on järjetön ja ei todennäköisesti toimi ja kaikkein vähiten poistaa ongelmaa palkanmaksu haluttomuus tehdystä työstä. Ja tähän päälle voi lukea vielä useita kommentteja, joissa monet kertoo esimerkkejä oikeasta elämästä asian suhteen. Se ei paljoa naurata.

  Mutta nyt tämän blokkauksen totuudet jo nauratti, koska jälleen kerran oli hyvät perustelut mukana. Ehkä asian voi tiivistää valtaa pitävien ja sitä omasta mielestään omaavien puolesta myös näin: Tästä asiasta ei sitten keskustella tämän enempää eikä asiaa tarvitse perustella miksi näin on. Koska me päätämme asioista ja olemme automaattisesti oikeassa missä tahansa asiassa. Ja kaikki muut eriävät mielipiteet perusteluineenkin on vääriä automaattisesti. Terveisin valtaa pitävät ja heidän valitut seuralaisensa ketä ovatkaan.

  Ehkä tästä päivästä tuleekin hyvä päivä 🙂

 11. Ilkka Pasanen

  ”Ihmiset eivät voi koskaan olla sortajilleen niin raakoja kuin niille joita sortavat.” Samuli Paronen yli neljäkymmentä vuotta sitten.

 12. Atte Pulli

  Nyt koen aiheelliseksi siteerata Jiddu Khrisnamurtia: ”Siinä ei ole mitään terveellistä, että on sopeutunut perusteellisen sairaaseen yhteiskuntaan.”

 13. lisääpökköäpesään

  Ilta-sanomat kirjoitti ensin puolitotuuden, ja jostain syystä tuli perään vähän lisää totuutta, jonka jälkeen koko tarinan työttömiä syyllistävä pohja putosi pois.
  Laiska media tarvitsisi enemmänkin faktojen tarkistajia, että taso hieman paranisi.

  • Miika T. Meijer

   Mitäpä tuohon enää lisäämään. Hyvin menee ja vielä kauan tulevaisuudessa. Onnea ja hyvää jatkoa, Suomi!

 14. Heikki Alanen

  ”Kaikken vähiten olen kiinnostunut niistä, jotka joka päivä tulevat valittamaan faktojeni olevan pielessä, mutta eivät koskaan esitä toisenlaisia faktoja.”

  Ei tietenkään esitä, koska sinä moderoit kaikki sellaiset viestit pois, joissa oikaistaan sinun vääriä tietojasi. Ei uskoisi aikuista miestä niin herkkähipiäiseksi, ettei kestä sitä että omia virheitään joku oikaisee.

  • Saku Timonen

   Tunnistit siis itsesi. Sinähän se jatkuvasti väität faktojeni olevan väärin, mutta et koskaan kerro niitä ”oikeita” faktoja.

   • työtöntyötön

    Ja jos ne moderoidaan pois niin mikään ei estä pitämästä omaa blogia jossa voi esittää omat faktansa ja oikeat tietonsa.

 15. Siru Pola

  Surkuhupaisan totta. Lisäys tuohon luetteloon somekohun nostaneista ihmisosan määrittelyistä on se kuuluisa ”putkimiehen pyöräteline”.

 16. stunned

  Saku unohti mainita vaipat. Vanhukset viruvat eritteissään. Ilman hallitsematonta maahanmuuttoa, ilman paperittomia, ilman laittomia vanhuksista olisi varaa pitää huolta. Ilman vanhuksia veteraaneista. Ilman veteraaneja opiskelijoista. Ilman opiskelijoita…

  Kilpailutettu ateriapalvelu jätti vanhukset ilman ruokaa. Sitäkään ei olisi tapahtunut, jos valtio olisi pienempi ja byrokratia vähemmän pöhöttynyttä.

  • Alli Kaihovaara

   Äläs nyt, kyllä vanhuksen pitää olla kiitollinen jos joku edes kerran viikkoon viitsii tuoda vähän murua rinnan alle! Ja kukas aikuinen ihminen nyt tarvitsisi vaipan vaihtoa, pitää vain reippasti itse tarttua toimeen! Hehän selvisivät pula-ajastakin niin mallikkaasti, ettei nyt pitäisi olla mitään ongelmia ottaa vanhoja konsteja käyttöön.

   Toki kaikki olisi paljon mukavampaa, jos ei olisi näitä laiskoja ja suorastaan tyhmiä kansalaisia huolehdittavana, mutta kukahan reppana sitten maksaisi hallituksen palkat?

 17. Eero Leino

  Komppaan joitakin edellisiä kommentoijia.
  Vaikuttaa että alat turhautumaan. Toivottavasti et.
  Jatka samaa linjaa ja koita jaksaa.

 18. elm

  Vallan vahtikoiraksi ei käykoira, jolla on uniapnea tai narkolepsia, tai joka muuten vain ummistelee silmiään kun siltä tuntuu.

  Sitähän me Ihmiset tässä vaan paikkaillaan.

 19. Anssi Keskiväli

  Sun olisi, Sakari, pitänyt vielä varmistaa tekstin luettavuus tietylle kohderyhmälle.

  Teksti pitää olla jaettu selkeästi. Ei liikaa luettavaa kerralla. Tyhmempikin ymmärtää. Näin se jää parhaiten mieleen. Ei kierrellen kuin kissa kuumaa puuroa. Kerralla perille kuin Postin toimesta. Sutkautuksella ryyditettynä.

 20. AikaMies

  Voisko tuon paremmin sanoa?
  Meinaan jotta oletettavasti noita lauseita tullaan vielä näkemään irrallisina lainauksina malliin: Saku sanoit…

  Avainsanat: iva, sarkasmi, satiiri, ironia, parodia – tulkitsinko oikein?

  • ahti r

   Vastaavasti palkkatyössä vielä olevien palkkaa pitää alentaa roimasti, sillä vain työvoimakuluja alentamalla kilpailukyky nousee.

   Kerrankin samaa mieltä Toivosen kanssa.

  • Marko Kiviniemi

   Tuota tuota… Älä nyt ainakaan anna periksi tuon hölmöyden edessä. Isoin asia minkä takia luen blogiasi on se solidaarisuus mikä sieltä aina paistaa läpi. Se on semmoinen asia, mikä tästä maailmasta tuntuu katoavan pikkasen kerrallaan. Se on älyttömän hieno juttu, että omalla tavallasi pystyt pitämään sen framilla.

   Ps. Unohdit tuosta KiKy-touhusta sen, että se otetaan ainoastaan niiltä, jotka tienaavat valmiiksi liian vähän.

 21. rr jtt

  Miten saadaan työllistettyä 300000 työtöntä jos työpaikkoja on 30000 ja mikä olisi realistinen työttömien määrä ellei tilastoja kaunisteltaisi kuntouttavalla tmv ilmaisorjatyöllä.

 22. Rosa Warski

  Muistakaamme myös, että Kokoomus on yrittäjien puolue ja Kepu kansanpuolue. Sipilä on mies oikealla paikalla ja nostaa Suomen nousuun, koska onhan itsekin miljonääri. Orpo on rehti jätkä, Soini taas kansan tunteiden tulkki. Stubb vain muisti väärin, ja Lepomäki kannattaa hyvinvointia kaikille, vaikka pullat kärähtivätkin. Halla-Ahon suurin tavoite on Suomen kansan hyvinvointi. Atte Jääskeläinen pelkästään hoiti pomon tehtäviä, ja Appelsin on rehellinen tiedottaja. Hiilamo on köyhien asialla, samoin visionääri Aaltonen, joka rohkeasti käy tulevaisuuteen ’on the edge’.

  Yliopiston lukukausimaksut ovat opiskelijoiden etu, samoin SOTE sairaiden. Yrityksiä kuuluu houkutella maahan antamalla veronkevennyksiä, koska näin rikkaudet tihkuvat alas kansalle. Nämä muutokset eivät haittaa ketään, sillä nykyään olemme kaikki keskiluokkaa.

 23. rr jtt

  Ehdotuksena heitän olisiko seuraava aihe se että eduskunta kaavailee lakiehdotusta suomalaisten potilastietojen antamista lääkeyhtiölle kaupalliseen tarkoitukseen.

 24. Rintsu

  Mitä pankkopoika kirjoittaa satiirina sitä Halla- aho kirjoittaa tosissaan.

  Tuossapa tuoretta.
  https://www.kansalainen.fi/jussi-halla-aho-suomella-baltian-mailta-paljon-opittavaa/

  Suomella on siis baltian mailta paljon opittavaa, koska eu, schengen ja euro.

  Olettaisin hänen kuitenkin tietävän, että viro, latvia ja liettua ovat nimen omaan tahtoneet eeuuhun, euroon ja schengeniin, joten noissa asioissa suomella ei ole mitään opittavaa.
  Kaikki kolme ovat eeuun ns. nettosaajia, joten pitäisikö suomen talous tosiaankin ajaa niin kuralle, että suomikin liittyisi nettosaajien joukkoon? EKP:n ja maailmanpankin holhouksessa olisi varmasti todella itsenäinen olo?

  Ei, vaan hän vakavalla naamalla esittää, että suomen sosiaaliturva on romutettava baltian maiden tasolle. Mutta sitä hän ei kerro miten palkat ja hinnat saataisiin samalle tasolle.
  Mamuistahan hän puhuu, koskas hän puhuisi mistään muusta?

  Vetovoimatekijät on poistettava = suomi on kurjistettava tilaan jossa kenenkään ei tee mieli hakea täältä turvapaikkaa. Ja olemassa olevat ymmärtävät häipyä täältä muualle.
  Tässä varmasti voidaan ottaa mallia virosta, jossa on lähes satatuhatta ihmistä vailla minkään maan kansalaisuutta ja äänioikeutta. Viro kuitenkin tietääkseni pyrkii tilanteesta eroon siinä missä Halla-aho pitää asiaa tavoittelemisen arvoisena?

  Eli siinä missä baltian maat parhaansa mukaan pyrkivät pohjoismaisten hyvinvointivaltioiden kaltaisiksi niin suomen pitäisikin ottaa oppia kaikissa niissä asioissa missä ne eivät ole vielä onnistuneet?

  Ja mestarin kannattajat hurraavat koska mamuille on luvassa kylmää kyytiä.

  • ”persulainen”

   Minusta tämän mestarin ja opetuslastensa juna on mennyt ohi jo -70 luvulla ja näkymättömiin se kiihdytti viimeistään 80 ja 90-luvuilla, eli tuolloin, kun rahoitusmarkkinat ja tuotanto alkoivat tosissaan paisua globaaleiksi ylikansallisten jättitoimijoiden pelikentiksi. Tähän kun vielä joukkoon heitetään lisääntymään päin olevat planetaariset ympäristöongelmat ja lukuisat em tekijöistä sekä sodista johtuvat humanitääriset kriisit, niin on vähän vaikea ymmärtää, että joku ihan tosissaan esittää ongelmien ratkaisuksi pään työntämistä kotimaiseen katajaan. Globaalien markkinoiden vastapooliksi kun tarvitaan nimenomaan ylikansallista oikeudellista-, verotuksellista- ym hallinnointia. Muuten miksi tuon lehden nimi on tuollainen ihmisten yleisominaisuuden – tässä tapauksessa kansalaisuuden – omiva vähän niin kuin myös ”perussuomalaiset” puoluenimi.

  • Jukka Laine

   Halla-aholaisista tulee mieleen Lucky Luke, jossa toisiaan vihaavat suvut räjäyttivät sillan ja meijerin ettei toinen suku pääse hyötymään niistä. Sillä ei niin väliä, että räjäyttäjä olisi itsekin hyötynyt niistä.

 25. Aki Palojoki

  Oon ikäni miettinyt ja pohtinut tätä vääristymää sivistys tasossa. En ole kirjallisesti lahjakas, mutta en myöskään typerys ja Saku saa aina itku naurun aikaan. Kapina alkaa olla jopa pakko. Saataisiinko se vietyä ilman verta läpi? T. Aki Palojoki

 26. Jyrki

  Hauska vastakarva mielide aiheeseen liittyen:

  http://www.hs.fi/mielipide/art-2000005301613.html

  Kirjoittaja mielipiteelle muuten filosofian maisteri. Eli kuuluu varmaan samaan kastiin Sipilän kaiken maailman dosenttien kanssa. Joten ei varmasti mitään merkitystä tälläkään vastakarva mielipiteellä.

  • Sivusta seuraaja

   Hyvä teksti, kannattaa lukea. Minua on näissä asioissa aina kummastuttanut tosin tämän poimitun kaltaiset kommentit:

   ”Valtio maksaa työttömille palkkaa. Palkkaa vastaan on aina hyvä tehdä työtä. Työttömän näkökulmasta tärkeämpää on toiminta ja sisältö, jonka työ tuo elämään. Niinpä jotain työtä olisi järjestettävä työttömyyskorvausta vastaan. Ehkä kyseeseen tulisivat jonkinlaiset valtion tai kuntien järjestämät työttömyystyöt. ”

   Mikä oletus monilla on, että kaikki työttömät eivät ole koskaan olleet töissä? Itse olen tällä hetkellä työtön, edelliset 11 vuotta olin työelämässä, toivon mukaan myös tulevaisuudessa ja minusta minä maksoin joka kuukausi työttömyysvakuutuksia (iltapäivä-lehtien mustalla listalla tuo sana) tämän nykyisen tilanteen varalle, joten olisiko tämä sitten tupla-vastikkeellisuutta? Oikein ylemmän luokan kansalainen siinä tapauksessa. Eheii se nyt ihan reilulta kuullosta. Kummallista puhua asioita toisten näkökulmasta, joista ei ole mitään käsitystä. Tosin tuossa työttömyystyö-kohdassa purskahti kahvit näytölle.

   Meni ehkä hieman aiheen ohi, mutta jospa tuokin oli sarkasmia?

 27. Martin Glantz

  Yleensä blogiesi yhteydessä on kuva, joka liittyy viimeisiin lauseisiin. Kiitos, että nyt ei ollut! 😀

 28. Pertti Ikonen

  Nykyisin kun lukee eri lähteistä kansanedustajien ja ministerien kannanottoja kulloiseenkin asiaan, että ovatko he varmasti itse olleet paikalla antamassa toimittajalle tietoa. Vai ollaanko nykyjään jo sellaisessa tilanteessa, että em. avustajat voivat antaa työnantajansa nimissä lausuntoja julkisuuteen tai toimittajille omatuntonsa mukaisesti. Kenties näin on ollut jo iät ja ajat, mutta tuota en vaan ole aiemmin tiedostanut.

  • AikaMies

   Aikain alusta kai noin on menetelty. Olematta senenempää avustaja kuin julkkispoliitikkokaan olen aikain kuluessa ainakin kahdelle ministerille tekstiä kirjoitellut. Tosin hyväksymisen saattelemana nuo julkisuuteen ovat tulleet…
   Meinaan jotta sitävartenhan avustajia palkataan, että avustavat.

 29. Negatiivi-Pera

  Siinähän nuo tärkeimmät aika hyvin kiteytettyinä.
  T. Negatiivi-Pera

 30. Puhuja71

  Työmiehillä on hyvät palkat. Ehkä heillä on hymy herkässä. Se lienee ainoa kansanosa, jolla menee hyvin. Blogissa e ollut kertaakaan sanoja osinkojuhlat, raippavero, kyykyttäminen ja tussahdus. Hienoa! Mutta se ei vastannut vieläkään, miksi oikeistopolitiikka onnistui Saksassa, Tanskassa ja Ruotsissa? Palkat nousivat takaisin, työttömyys väheni, valtionvelkaa maksettiin taksisin, rahat alkoivat riittää sekä sote-kuluihin että työttömyyskorvauksiin. Ja tärkein: Halpatyömarkkinoits ei tullut eikä pätkätyömarkkinoita ja hyvinvointiyhteiskunta toteutuu. Vinkki: Maissa ei ay-ehtojen yleissitovuutta ja ay-maksut on veronalaisia. Eduskunta ja hallitus ohjaavat ratkaisuja eikä ay-liikkeet. Eikös se ole ahneutta ja itsekkyyttä, kun miesvaltaiset alat haluavat liittokierroksilla lisää palkkaa ja etuja itselleen.Miksi siitä ei saa puhua? Ruotsissa vientialat määrittävät katon yleiskorotuksille. SAK irtisanoutui siitä koska EK lopetti sopimukset. Eikös se ollut SAK:lta aika vahingollista kiukuttelua. Miksi siitä ei puhuta? Ja v. 2011 raamisopimuksessa oli SAK ja SDP:ltä aiheuttivat pätkätyömarkkinat ja leikkaukset. Jospa puhuttaisiin siitä enemmän.

 31. Kalle*

  Olenko aistivinani hienoisen häivähdyksen sarkasmia?

Kommentoi »

Comments are closed