Luottamusta ja hölynpölyä

Pääministeri Juha Sipilän mukaan keskustelu maakuntavaalien ajankohdasta on tässä vaiheessa hölynpölyä ja soten kustannusten osalta on vain luotettava siihen, että tulevat maakunnat saavat lakien täyäntöönpanossa aikaan luvatut säästöt. Näin kertoo Ilta-Sanomat tänään.

Yhtä hyvin Sipilä olisi voinut sanoa, että te olette tyhmiä kakkapyllyjä ja me tehdään mitä halutaan, koska meillä on valta.

Pääministerimme on siis sitä mieltä, että kaikki asiantuntijoiden kohdistama kritiikki soten tuleviin kustannuksiin ja hihasta ravistettuihin laskelmiin on turhaa. Hölynpölyä on epäily siitä, että demokratia ei toteudu, jos maakuntavaalit joudutaan järjestämään liian kireällä aikataululla jo lokakuussa. Julkisoikeuden professori Juha Lavapuro ja jopa hallituksen toiminnan laillisuutta valvova oikeuskanslerinvirasto puhuvat siis hölynpölyä epäillessään, että vaaleja ei voida toteuttaa tällä aikataululla.

Meillä ei ole vielä lainsäädäntöä maakuntavaaleista eikä maakunnnista ja niiden tehtävistä. Vaalit on tarkoitus pitää täysin sokkona luottaen siihen, että kyllä ne tulevat maakunnat sitten saavat aikaan säästöjäkin, kunhan sotekin saadaan runnottua samalla kiireellä läpi.

Näin ylimielisellä ja piittaamattomalla asenteella Sipilä ajaa läpi itsenäisyyden ajan historian suurinta hallinnollista ja taloudellista reformia ja julkisten palvelujen avaamista isoille kansainvälisille suuryrityksille. Uudistuksessa valtio itse pitää nyörit tiukasti omissa käsissään ja aikoo saada säästöt aikaan kustannuskatolla eli säännöstelemällä maakunnille antamaansa rahaa. Syntipukisi valitaan maakuntapäättäjät, joiden ainoa tehtävä on leikata palveluja säästötavoitteiden saavuttamiseksi.

Muistatte varmaan, että Sipilä näki Talvivaarassa tapahtuvan kaksi ihmettä. Toinen oli jätevesien äkillinen puhdistuminen ja toinen kaivoksen muuttuminen kannattavaksi kirjanpidollisella tempulla. Ihmeisiin pitää uskoa, jotta ne olisivat totta. Nyt Sipilä käskee meitä uskomaan ja luottamaan siihen, että kyllä kaikki sujuu hyvin myös sote- ja maakuntamullistuksessa.

En tiedä onko Sipilä ylimielinen ja röyhkeä vai pelkästään jääräpäisen tyhmä. Joka tapauksessa hän nyt käskee meitä olemaan hiljaa ja luottamaan hänen hölynpölyynsä. Tehdään nyt tällainen laki ja katsotaan, mitä tapahtuu, kuten hallituksen motto kuuluu.

puheenaiheet politiikka
Kommentit (43)
  1. Sipilän hallitus on aika monta kertaa jäänyt kiinni lupausten pettämisestä, joten ei ihme, ettei siihen luoteta.

    Luottamushan menetetään vain kerran.

    1. Jonis Lusis
      22.5.2018, 17:17

      Suomessa luottamuksen voi menettää useamminkin..

      1. Ilman sen kummempia seurauksia.

  2. Sipilä on huijari, jota olisi ei ikinä saanut päästää päättämään Suomen asioista. Toivon, että joku päivä hän joutuu
    oikeuteen vastaamaan teoistaan toimittuaan päättävässä asemassa Suomen edun vastaisesti. Hän jää historiaan miehenä, joka tuhosi Suomalaisen hyvinvointivaltion ja me muut kansana, joka salli sen tapahtua.

    1. Lestadiolaiset ovat vastuussa vain jumalalleen..

      1. Eivät he oikeastaan voi siihen Jumalaaan kovinkaan uskoa kun synnit voi kaverit anteeksi antaa vaikka joka päivä ja vähät välittävät niitten syntien uhreista, käskevät vain hiljaa olemaan eivätkä pelkää Jumalan tuomiota vaikka miten ihmisiä vastaan rikkoisivat.

        1. Katolilaiset (jotkut) käy tunnustamassa syntinsä jo ennenkuin menevät sen tekemään 😃
          Sillä tavalla synninteko on kivempaa ja helpompaa!

          1. Ja Grigori Rasputin uskoi jotta saisi syntinsä anteeksi, piti ensin tehdä syntiä!

Kommentointi suljettu.