Höyrypää

Fb-kaverini Mikael Lönnroth kirjoitti tänään blogissaan analyysin kansanedustaja Olli Immosen (PerusS) tekemän kirjallisen kysymyksen perusteista. Immosen kysymys koskee ulkomaalaisten runsasta syyllistymistä raiskausrikoksiin ja hän sanoo syyn löytyvän tiettyjen ulkomaalaisryhmien kulttuurieroista.

Lönnroth osoittaa omassa kirjoituksessaan Immosen kysymyksenasettelun heikkoudet. Suurin osa seksuaali-, kuten muistakin väkivaltarikoksista jää piilorikollisuudeksi, joten ilmi tulleista rikoksista ei voi koskaan päätellä tekojen ja tekijöiden todellista määrää.

Immosen käyttämien vuoden 2009 tilastojen mukaan törkeisiin raiskauksiin syyllistyneiden kansalaisuus jakaantui seuraavasti: Suomi 8, Irak 2, tuntematon 2, Italia 1, Viro 1 ja USA 1. Näistä luvuista ei voi hirveästi päätellä mitään, ei ainakaan ”tiettyjen ryhmien kulttuurieroja”. Lisäksi on huomattava, että Lönnroth ei millään tavalla yritäkään puolustella syyllisiä, vaan ainoastaan syyttömiä. Koko ryhmän tuomitseminen yksittäisten tekojen perusteella on kohtuutonta leimaamista. Lönnrothin analyysi kannattaa lukea täältä:900311256

Tästäpä tuohtui omassa blogissaan nimimerkin suojissa joku Steamheads. Kirosanoja ja henkilökohtaisia solvauksia ryöppyävässä kirjoituksessaan hän hyökkää pelkästään Lönnrothin henkilöä vastaan. Lopussa tulee ilmeisesti hänen mielestään aukoton perustelu siitä, miksi Lönnroth ja muut tilastojen lukemisen hallitsevat ovat väärässä: On varma fakta, että neekerit ja arabit raiskaavat paljon enemmän kuin suomalaiset.

Jossain toisessa yhteydessä näin höyrypäinen äyskähtely voisi olla huvittavaa, mutta henkilökohtaisuuksiin menevänä se ei sitä ole. Koko revittely löytyy täältä:saatanan-paskahousut

Tunnen paljon sellaisia ihmisiä, joiden mielestä tämä on ihailtavan suoraa puhetta. Minun mielestäni se kertoo vain käytöstapojen puutteesta. Luku- ja kirjoitustaito eivät ole verrannollisia kypsään ajatteluun, kuten joku jossain asiaan liittyvässä keskustelussa mainitsikin.

Kommentit
 1. 1

  kirsti era sanoo

  Huhhuh mikä teksti olikin tällä höyrypäällä! Seksuaalinen ahdistelu – ”ja mitä sitten?” Plus dildouhkailua vastauksena itseä miellyttämättömään kirjoitukseen.
  Ja entäs se linkki: jos vaivautui lukemaan siitä enemmän kuin ekan kappaleen, havaitsi että raiskauskeskuksen ruuhkaa selittää taannoinen sisällissota, ei ”afrikkalaisuus”. Niissä, kuten tiedämme, on pohjoisen suurfirmoilla, esim. ”meidän” Nokialla näppinsä pelissä. Vaikkapa Kongon sisällissodassa: kyse on kännyköissä käytettävän tantaalin ja muiden kalliiden raaka-aineiden hallinnasta ja kaupasta.

 2. 3

  Petri sanoo

  Lönnroth on julkaissut analyysinsä myös Uuden Suomen puheenvuoroissa. Vastaukset ovat suurimmalta osaltaan ”mielenkiintoisia”, puhumattakaan ns. pisteistä: mitä vähemmän kirjoittaja ymmärtää kriminologisesta tutkimuksesta tai mitä kritiikittömämmin hän uskoo Immosen (ja sekalaisten konstaapelien) mutuväitteisiin, sitä enemmän pisteitä.

  Mutta US:n puheenvuoro onkin tunnetusti yksi perussuomalaisten propagandakanavista: siellä kun saa kirjoittaa ihan mitä vain.

  Kommentaaria täällä
  http://mikael.puheenvuoro.uusisuomi.fi/85657-olli-immonen-ulkomaalaisten-raiskaukset-suomessa
  voi suositella vain vahvahermoisille.