Uuslukutaidottomuutta

Vuosi vaihtui mutapainin  merkeissä. Tähän sottaiseen touhuun heitti haasteen joku tuntematon vitsiniekka tai tohelo liittämällä minut facebookissa ryhmään Ääri-islamin “monikulttuuri” vaarantaa lastemme tulevaisuuden. Julkaisin ryhmän ns. keskustelusta kaksi räikeintä esimerkkiä kirjoituksessani opiksi-uudelle-vuodelle

Nyt ryhmän jäsenet levittävät sellaista tietoa, että olen ottanut kuvakaappauksia ryhmän jäsenluettelosta ja aion jättää heistä kaikista tutkintapyynnön, koska he ovat rasisteja. Opetelkaa lukemaan. Jos luulette jo osaavanne, niin harjoitelkaa luetun ymmärtämistä. Kirjoitin nimittäin näin:

Jos siis joku vitsiniekka päättäää hyökätä tämän kirjoituksen takia kimppuuni, niin tulen julkaisemaan kaikki loputkin tekemäni kuvakaappaukset. Ne sisältävät mm. lähes täydellisen jäsenluettelon. Ja kuten ilmoitan omalla esittelysivullani, niin laittomat uhkaukset ja kunnianloukkaukset käsitellään käräjäoikeudessa.

Tolloimmankin pitäisi ymmärtää, että tämä on keppi koiraa varten ja sanani pätee edelleen. Ryhdyn siis jatkotoimenpiteisiin vain siinä tapauksessa, että joku ryhmän jäsenistä käy sanallisesti kimppuuni. Jos kimppun kävijä syyllistyy toiminnassaan kunnianloukkaukseen tai laittomaan uhkaukseen, niin sitten mennään käräjille. Pallo on nyt vastapuolella, joten kannattaa miettiä, mitä kirjoittaa.

Jokaisen lainkuuliaisen kansalaisen pitäisi tietysti tehdä rikosilmoitus aina, kun hän havaitsee tekeillä olevan rikoksen. Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiistaton rikos, mutta sen määritteleminen ei ole yksiselitteistä. Sen takia ja silkkaa laiskuuttani en ole koskaan tehnyt yhtään rikosilmoitusta netissä havaitsemastani toiminnasta. En minä ole nettipoliisi, eikä minulle makseta lainvalvonnasta. Muiden mahdollisesti tekemistä rikosilmoituksista en tietenkään ole vastuussa.

Sananvapauden kannattajana en ole koskaan edes tehnyt yhtään ilmiantoa facebookin ylläpitoon kenestäkään henkilöstä tai yhdestäkään ryhmästä. Minun puolestani jokainen saa lasketella miten löysiä tahansa. Minä voin aina jättäää lukematta ja poistaa kavereistani pahimmat viirupäät. Samaa suosittelen muillekin.

Joten kerran vielä, arvoisat kiistakumppanini: On ihan teistä kiinni, lopetetaanko mutapaini vai jatketaanko sitä oikeudessa.

Kommentit (5)
  1. Olen pariin kertaan sattunut Karjalaisen keskustelussa törmäämään näihin ilmiöihin, ja täytyy sanoa, ettei sisälukutaito ole kaikilla suomalaisilla vahva ja vainoharhaakin näyttää ilmenevän. Liittyisikö siihen, että itse herkästi uhkaillaan muita ampumisella, maasta karkoittamisella sms.
    Muukalaiskammon takana on pelko, vähän kaikkea ja kaikkia kohtaan, ja agressio on sen mukainen.
    Jaksamista!

  2. Joni Pelkonen
    3.1.2012, 13:56

    Nämä veijarit ovat harrastaneet touhuaan jo vuosia. Heitä motivoinee ideologinen fanatismi ja ahdistus joka on peräisin omasta sopeutumattomuudesta. He itse elävät denialismissa näiden varsin primitiivisten motiiviensa suhteen ja väittävät ahdistuksensa johtuvan yhteiskunnasta. Ikäänkuin yhteiskunnalla – siis meillä kaikilla muilla ihmisillä – olisi velvollisuus ryhtyä elämään muutaman vastenmielisen rasistin tavoin.

    Kuten Saku itsekin kertoo, porukan henkilöllisyydet ovat kaikkien aiheesta kiinnostuneiden tiedossa, ja tällä hetkellä heidän nettipuuhailujaan tarkkaillaankin kuin häkissä räpisteleviä lemmikkiapinoita.

Kommentointi suljettu.