Uuslukutaidottomuutta

Vuosi vaihtui mutapainin  merkeissä. Tähän sottaiseen touhuun heitti haasteen joku tuntematon vitsiniekka tai tohelo liittämällä minut facebookissa ryhmään Ääri-islamin ”monikulttuuri” vaarantaa lastemme tulevaisuuden. Julkaisin ryhmän ns. keskustelusta kaksi räikeintä esimerkkiä kirjoituksessani opiksi-uudelle-vuodelle

Nyt ryhmän jäsenet levittävät sellaista tietoa, että olen ottanut kuvakaappauksia ryhmän jäsenluettelosta ja aion jättää heistä kaikista tutkintapyynnön, koska he ovat rasisteja. Opetelkaa lukemaan. Jos luulette jo osaavanne, niin harjoitelkaa luetun ymmärtämistä. Kirjoitin nimittäin näin:

Jos siis joku vitsiniekka päättäää hyökätä tämän kirjoituksen takia kimppuuni, niin tulen julkaisemaan kaikki loputkin tekemäni kuvakaappaukset. Ne sisältävät mm. lähes täydellisen jäsenluettelon. Ja kuten ilmoitan omalla esittelysivullani, niin laittomat uhkaukset ja kunnianloukkaukset käsitellään käräjäoikeudessa.

Tolloimmankin pitäisi ymmärtää, että tämä on keppi koiraa varten ja sanani pätee edelleen. Ryhdyn siis jatkotoimenpiteisiin vain siinä tapauksessa, että joku ryhmän jäsenistä käy sanallisesti kimppuuni. Jos kimppun kävijä syyllistyy toiminnassaan kunnianloukkaukseen tai laittomaan uhkaukseen, niin sitten mennään käräjille. Pallo on nyt vastapuolella, joten kannattaa miettiä, mitä kirjoittaa.

Jokaisen lainkuuliaisen kansalaisen pitäisi tietysti tehdä rikosilmoitus aina, kun hän havaitsee tekeillä olevan rikoksen. Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiistaton rikos, mutta sen määritteleminen ei ole yksiselitteistä. Sen takia ja silkkaa laiskuuttani en ole koskaan tehnyt yhtään rikosilmoitusta netissä havaitsemastani toiminnasta. En minä ole nettipoliisi, eikä minulle makseta lainvalvonnasta. Muiden mahdollisesti tekemistä rikosilmoituksista en tietenkään ole vastuussa.

Sananvapauden kannattajana en ole koskaan edes tehnyt yhtään ilmiantoa facebookin ylläpitoon kenestäkään henkilöstä tai yhdestäkään ryhmästä. Minun puolestani jokainen saa lasketella miten löysiä tahansa. Minä voin aina jättäää lukematta ja poistaa kavereistani pahimmat viirupäät. Samaa suosittelen muillekin.

Joten kerran vielä, arvoisat kiistakumppanini: On ihan teistä kiinni, lopetetaanko mutapaini vai jatketaanko sitä oikeudessa.

Kommentit
 1. 1

  kirsti era sanoo

  Olen pariin kertaan sattunut Karjalaisen keskustelussa törmäämään näihin ilmiöihin, ja täytyy sanoa, ettei sisälukutaito ole kaikilla suomalaisilla vahva ja vainoharhaakin näyttää ilmenevän. Liittyisikö siihen, että itse herkästi uhkaillaan muita ampumisella, maasta karkoittamisella sms.
  Muukalaiskammon takana on pelko, vähän kaikkea ja kaikkia kohtaan, ja agressio on sen mukainen.
  Jaksamista!

 2. 2

  Joni Pelkonen sanoo

  Nämä veijarit ovat harrastaneet touhuaan jo vuosia. Heitä motivoinee ideologinen fanatismi ja ahdistus joka on peräisin omasta sopeutumattomuudesta. He itse elävät denialismissa näiden varsin primitiivisten motiiviensa suhteen ja väittävät ahdistuksensa johtuvan yhteiskunnasta. Ikäänkuin yhteiskunnalla – siis meillä kaikilla muilla ihmisillä – olisi velvollisuus ryhtyä elämään muutaman vastenmielisen rasistin tavoin.

  Kuten Saku itsekin kertoo, porukan henkilöllisyydet ovat kaikkien aiheesta kiinnostuneiden tiedossa, ja tällä hetkellä heidän nettipuuhailujaan tarkkaillaankin kuin häkissä räpisteleviä lemmikkiapinoita.

 3. 3

  Hannu Ahonen sanoo

  Olen vuosien mittaan törmännyt usein samaan: sisälukutaidon ja luetun ymmärtämisen heikkenemisen myötä on kaiken maailman hörhöjen määrä lisääntynyt. Vähänkin vaikeampi lauserakenne tyyliin subjekti, predikaatti ja objetti on tulkintavaikeudeltaan lähes hieroglyfien tasoa. Kohta, pelkään, ollaan tilanteessa, jossa keskustelua käydään tasolla: minä pekka sinä hanna anna panna.

 4. 4

  Heikki Karhu sanoo

  ILieneekö tässä kyseessä sama ryhmä joka levitteli tänne Kangasalan Ruutanaan tarrjoja Monikulttuurisuus vaarantaa lapsesi ja lapsenlapsesi. Revimme niitä puolison kanssa valotolpista ja liikennemerkeistä kymmenittäin pois.

  Tälläseen toimintaan on varmasti monia syitä, mutta kyllä yksi on varmasti turhautuneisuus ja tunne siitä, että yhteiskunta on sysännyt sivuraiteille. Onhan siellä varmasti mielen tasapainottomuuttakin johtuen mikä mistäkin. Jottei viha ja katkeruus enempää lisääntyisi syrjäytmisen vuoksi tulisi syrjäytyminen estää takaamalla ihmiselle elämisen arvoinen elämä. Kaikki eivät siihen itse kykene, joten osa jää väkisinkin meidän muiden eli yhteiskunnan harteille.

  Täytyy sanoa, että ymmäärään katkeruuden kun itseltä hylätään toimeentulotuen harkinnanvatrainen osa ja maahanmuuttaja sen saa. Siihen on monasti hyvät syyt mutta sitä ei kyllä siinä tilanteessa ajattele kun se omalle kohdalle sattu, sen kokee vain epäoikeudenmukaisuutena.

  Maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuvia kommentteja tulisi kuunnella herkemmällä korvalla. Aika helposti ne leimataan joksikin peloksi tai kammoksi. Naahamuutto – tai muuttajat ei kuitenkaan ole mikään yksiselitteinen asia. Siihen liittyy paljon ongelmia mm. kotouttamisessa. Ei ole helppo ymmärtää miksi joku on Suomessa vaikka kymmenen vuotta oppimatta ollenkaan suomea ja tämän takia jatkuvasti työttömänä. Teen töitä maahanmuuttajien kanssa ja tunnen paljon tällaisia ihmisiä. Sen verran meidän pitäisi edellyttää tänne tulevilta, että maan kielen opettelisivat. Eikä ole hyvä sekään, että tänne tuodaan ihan laillisestikin halpatyövoimaa, joka sitten hylätään suomalaisen yhteiskunnan vaswtuulle. Voij olla, että näissä on syitä mistä rasistiset sivustot ja kommentit saavat kannattajansa ja tekijänsä. Jos snewmmällä osalla olisi hyvä olla vähenisivat tuollaiset sivustot ja puheetkin.