Survo hullua huhmaressa…

Eräs fb-kaverini epäili tänään, että suhteessa saatavilla olevaan tietoon nykyihminen on paljon typerämpi kuin ihmiset ennen. Saattaa niinkin olla, mutta itse epäilen ihmisen aina olleen yhtä tyhmä. Nykyisin kaikenlaista informaatiota on niin paljon liikkeellä, että ihmisen on liian helppo paljastaa oma tyhmyytensä ja narrattavuutensa.

Otetaanpa esimerkiksi vaikka Bostonin pommi-isku. Jo eilen aamupäivällä salaliittoteoreetikot tiesivät ilman mitään todisteita, että kyseessä on USA:n hallituksen järjestämä terrotiteko. Sitten rupesi tulemaan todisteiksi valokuvia, joissa aiemmin jalkansa menettänyt sotilas oli menettänyt jalkansa uudelleen tässä iskussa. Samoin näin kuvan, jossa jalka silpoutuneena maassa makaava mies katsoi tyynen keskittyneesti kännykkänsä näyttöä. Tämä oli todiste siitä, että miehellä ei ollut jalkaa ollutkaan, vaan hänet oli maskeerattu loukkaantuneeksi. Oli myös aiemmin kouluampumisessa kuollut rehtori, joka oli kuollut myös Bostonissa.

Näille salaliitttoreoreeetikoille ei näytä koskaan tulevan mieleen, että ehkäpä kyseessä onkin salaliitto juuri heitä vastaan. USA:n hallitus saattaa julkaista tahallaan manipuloituja kuvia ihan vain sitä varten, että salaliittouskovaiset tarttuisivat täkyyn ja paljastuisivat nenästä vedettäviksi hölmöiksi.

Vaarallisempia ovat ne salaliiton etsijät ja löytäjät, jotka ovat ruvenneet julkaisemaan mitä kuvottavimpia kirjoituksia Alppilan koulun tapahtumien taustoista. Esille on kaivettu alaikäisen koululaisen perhetaustan kaikki yksityiskohdat ja niitä levitellään sillä oikeudella, että tuomioistuimen asiakirjat ovat julkisia. Tunkion tonkijat voisivat kyllä katsoa mitä Rikoslain 24 luvun 8 § sanoo yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä.

Nämä kirjoittelijat ovat tietenkin ns. ”maahanmuuttokriittisiä”. He ovat löytäneet tapahtumien taustalta mittavan salaliiton, johon kuuluvat rehtorin lisäksi myös ainakin Kokoomus, Lions Club, apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen sekä tietysti presidentti Tarja Halonen. Sanomattakin on selvää, että salaliiton tarkoituksena on monikultturia edistämällä tuhota perinteinen suomalainen elämänmuoto.

Eilisen susi-illan katsomisen lopetin siinä vaiheessa, kun kuvaan tuli salakaadoillaan leveilevä Kari Tikkunen. Ohjelmassa olisi pitänyt kertoa, että Tikkunen on paljastunut ihan selkärangattomaksi ukoksi. Hän on ollut oikeudessa epäiltynä salametsästyksestä, mutta muuta näyttöä ei ollut kuin hänen omat puheensa. Nekin hän tietysti miehekkäästi kiisti.

Katsomisen keskeyttämisen takia en tiedä oliko ohjelmassa myös niitä, jotka näkevät ihmisten ilmoille tahallaan vapautettuja pantasusia koko ajan kaikkialla ympärillään. Olen muuten ihmetellyt sitä, että koskaan ei näe missään valokuvia pihamailla kiertelevistä ja ikkunoista irvistelevistä susista. Luulisi, että semmoisen kuvan saa nykyisin helposti.

Raamatun sananlaskuissa sanotaan näin:

Survo hullua huhmaressa, survimella kivien seassa: ei erkane hänestä hänen hulluutensa. (San. 27:22)

Uskon tuon ja siksi olen jo tänään poistanut facebook-kavereista muutaman pahimmista salaliittoteoreetikoista. Lisää lähtee sitä mukaan kuin heitä ilmestyy. Heillä on oma viihdearvonsa, mutta liika on liikaa.

Kommentit
 1. 1

  Joni Pelkonen sanoo

  Niin, melkein kaikilla on nykyään kännykkä jossa on vähintään kamera, usein jopa mahdollisuus kuvata videokuvaa. Silti koko tämän jo vuosia kestäneen susipelottelun aikana ei ole julkaistu yhtäkään, yhtään ainutta videota tai edes valokuvaa sudesta tai sen paremmin karhusta, ilveksestä tai ahmasta, joka lähestyisi pelottomasti ihmistä. Iltapäivälehdet julkaisisivat sellaisen varmasti heti. Taitaa olla paljon melua tyhjästä koko juttu, tai olisi, ellei susikauhun takapiruina häärisi porukka joka näyttää monin tavoin hyötyvän ihmisten pelottelemisesta.

 2. 2

  sami sanoo

  Sen verran nyt sanoisin, että kun blogisi aihe on aika usein ihmisten duunin puolustaminen, niin nyt Alppilan opettajaa tutkitaan jo valtakunnansyyttäjän taholta. Pikku-Eerikan kaamea tapauskaan ei saanut siltä taholta mitään reaktiota aikaiseksi, joten miksi nyt sitten tämä tapaus?

  Poliisi ei ole havainnut rikosta tapahtuneen, joten oma arvaukseni on, että laittomasti irtisanotulle (määräaikaisen duunisuhteen lopettaminen ennenaikaisesti) opettajalle haetaan joitain ikäviä perusteluja, joilla erottamisesta vastuussa olevat tyypit voivat luistella tilanteesta selville.

  Miksi syyttäjä tutkii tapausta, jossa poliisi ei ole havainnut mitään väärää? Minusta juttu haisee. Annetaan asian edetä. Ehkä siihen tulee jokin selvyys jossain välissä.

 3. 3

  sakutimonen sanoo

  Minä en ota kantaa oppilaan käytökseen enkä opettajan erottamiseen. Panin vain merkille, että jotkut ovat onnistuneet valjastamaan tämänkin tapauksen oman maahanmuuttajien vastaisen asiansa edistämiseen. Niinhän he tekevät kaikissa mahdollisissa ja mahdottomissa asioissa.