Henkistä laiskuutta

Ihmisten henkinen laiskuus on tehokas ase kaikkien populistien käsissä. Populistikellokkaat pystyvät syöttämään henkisesti laiskoille kansalaisille oikeastaan ihan mitä tahansa ja kaikki menee täydestä.

Eilisessä TV 2:n Islam-illassa kysyttiin Suomen nuorimmalta imaamilta mitä islam sanoo homoseksuaalisuuteen. Imaami Abbas Bahmanpour vastasi, että siitä tulee kuolemantuomio. Hän täsmensi vielä, että aktilla täytyy olla neljä todistajaa.

Pahaltahan tämä kuulostaa eikä kukaan järjissään oleva voi tällaista tuomiota hyväksyä. Pidetäänpä nyt kuitenkin mielessä, että imaami vastasi kysymykseen uskonnollisen opin näkökulmasta. Jos kristityltä papilta kysytään mikä on Raamatun mukainen rangaistus homoseksuaalisuudesta, niin vastaus on lähes sama sillä erolla, että Vanha Testamentti ei puhu todistajista mitään.

Tästä tosiasiasta eivät piitanneet populistit eivätkä heidän puheistaan riehaantuneet henkisesti laiskat. Koko päivä on sosiaalisessa mediassa kauhisteltu sitä, että imaami oli vaatimassa kuolemanrangaistusta Suomen homoille. Imaamista on tiettävästi jo tehty esitutkintapyyntöjä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja olenpa nähnyt jo uhottavan lapinleukujen käyttämisestäkin.

Iso osa uhoajista ei ole omien sanojensa mukaan tuota ohjelmaa edes nähnyt, mutta se ei haittaa vauhtia. Riittää, että joku sanoo jonkun sanoneen jotain, niin henkisesti laiska alkaa rapistella puukontuppea.

Päivän keskusteluissa on myös useaan otteeseen muistutettu, että kansanedustaja Kimmo Sasi on vaatinut shariaa Suomeen. Yksikään muistuttaja ei muista missä ja tarkkaan ottaen mitä Sasi on sanonut, mutta ei silläkään ole väliä. Kun joku sanoo Sasin näin sanoneen, niin se riittää henkisesti laiskalle.

Minä muistan mitä Kimmo Sasi sanoi. Hän ei vaatinut shariaa Suomeen, vaan ehdotti tutkittavaksi mahdollisuutta käyttää shariaa siviilioikeudellisena rinnakkaisjärjestelmänä siltä osin kuin se on yhteneväinen Suomen lainsäädännön kanssa. Tällainen järjestelmä on käytössä ainakin osittain Englannnissa.

Sasin esitys oli huolimaton ja osoitti vain sen, että hän on unohtanut Suomen oikeusjärjestelmän perusteet. Suomessa käytetään vain Suomen lakia eikä laki salli minkään uskonnollisen tai muun tapaoikeuden käyttämistä. Ei edes siinä tapauksessa, että tapaoikeus on yhteneväinen lain kanssa. Jos laki ja tapaoikeus ovat samanlaisia, niin tapaoikeus on tarpeeton. Laista poikkeavaa tapaoikeutta ei tässä maassa edes voida harkita otettavaksi käyttöön.

Tätäkään eivät siis populistien villitsemät kuumapäät tiedä tai muista. Jos heille siitä muistuttaa, niin he sivuuttavat tosiasian. Hyvä uho menee hukkaan, jos kiinnittää liikaa huomiota siihen, mitä oikeasti on sanottu.

Nyt jään odottelemaan kommentteja, joiden lähettäjät eivät ole lukeneet tätä tekstiä kunnolla tai ollenkaan, vaan joille joku on sanonut, että nyt se suvakkipaska kannattaa homojen kuolemantuomiota ja vaatii shariaa Suomeen.

Näinhän tämä ”keskustelu” toimii.

Kommentit
 1. 1

  Oiva Varjos sanoo

  Täsmälleen samanlaisena velloo muuten tää uraanikeskustelu Talvivaaran ympärillä. Tai muutenkin vihreillä, kuten Soininvaaran kaivoslaki-kommenteista voi lukea. Tunteet ja aatteet puhuvat…

 2. 2

  matti sanoo

  yhta huvittavaa on sekin etta po.kuumakallet on aina valmiina jos homoja saa kivittaa vaikkapa Pride-tapahtuman yhteydessa

 3. 3

  Matti Tuononen sanoo

  Olikos sillä immaamilla omaa mielipidettä tai varmaan on mutta tuliko asia edes esille.

 4. 5

  sanoo

  Niinhän se tosiaan toimii. Internet tarjoaa kuumakalleille otollisen kasvualustan. Ennen vanhaan Turun Sanomat oli kaikille sama. Se oli mikä oli mutta melko objektiivinen Googleen verrattuna. Internet antaa jokaiselle omaan viiteryhmään sopivia hakutuloksia, mainoksia, uutisia ja keskusteluita. Niin ollen moni ääriliikkeen kannattaja kuvittelee että enemmistö suomalaisista on samaa mieltä asioista. Eiväthän he tiedä muusta, heidän nettinsä antaa heille lähinnä heidän poliittista aatemaailmaansa tukevaa materiaalia ja se muu, ne Turun Sanomat ja tämä blogi nähdään sitten niin kuin se nähdään.

 5. 6

  tauno lehtonen sanoo

  En jaksanut katsoa Islam-iltaa kuin reippaan puoli tuntia. Taas kerran toimittajat halusivat saattaa Suomessa asuvat islamistit syyllisiksi terrorismiin, maailman valloitukseen ja kaikkeen pahaan. Etsimällä etsittiin, ja löydettiin, eri asioita jotka poikkeavat suomalaisesta uskonkäsityksestä ja yhteiskunnallisesta olemisesta, ikäänkuin me eläisimme yhteiskunnassa joka edustaa ainoaa oikeata, humaanimpaa ja ylivertaisesti parempaa.

  Kaiken kruunasi (minun katsomassani osiossa) se, kun toimittaja kauhisteli sitä, että suomessa on 26, vai oliko se 28 moskeijaa. Eipä tainnut toimittaja parka tietää, että Suomessa saattaa olla jo keskikokoisessa kaupungissa samanverran kirkkoja ja seurakuntasaleja sekä lisäksi vielä eri lahkojen kokoonttumis- ja hartauspaikkoja.

  Perimmäiseksi kysymykseksi minulle, vähäisen katsomiseni jälkeen jäi, milloin järjestetään keskusteluilta jossa käsitellään niitä asioita jotka yhdistävät (uskontoon puuttumatta) maahanmuuttajia ja ”kantasuomalaisia”. Vain näitä yhdistäviä asioita löytämällä voidaan kaikenlainen epäluulo ja kyräily saada loppumaan.

 6. 7

  Oscari sanoo

  Tervehdys, kyllä asiallisuus varmaan on suurelle osalle suomalaisista edelleenkin keskeistä. Tietenkin netti antaa mahdollisuuden räyhääjillä räyhätä ja mut-ihmisille tilaisuus luulla, että he edustavat oikeata tietoa.

  UudenSuomen puheenvuorossa kirjoittaa tänään Beyar Mustafa todella mielenkiintoisesti ja analyttisesti. Joskin siellä nämä mutu-henkilöt taas levittelevät ”tieteellisia” näkemyksiään.

  kirjoitus löytyy osoiteesta: http://beyarsolawi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/152793-oliko-islam-uhka-vai-ei

 7. 8

  ykshomo sanoo

  Kiitos Saku, Taas Kerran järjettömän hyvästä kirjoituksesta. Asiaa alusta loppuun.

 8. 9

  Tuula H. sanoo

  Tama henkinen laiskuus on kylla yksi yleismaailmallinen piirre ihmiskunnassa, ja ehka lisaantyy nain kriisiaikoina kun ihmisilla on paallimmaisena huoli toimeentulostaan. Oli hyva etta otit puheeksi. Suomessa tama islami-asia sita ruokkii liikaakin tehden siita spektaakkelia. Niinpa TV:n ei tarvitse liikoja selitella muita hallituksen todelliseen toimintaan liittyvia polittisia onglemai, kuten budjetit ja leikkaukset. Tuollaiset TV- keskustelut eivat auta integraatiota, vain yhteinen toiminta tyopaikoilla ja vapaa-ajan yhteydessa auttaa eri kulttuurien jasenten lahestymistamista.