Kuri ja järjestys

Perussuomalaisten kansanedustaja, perustuslakivaliokunnan jäsen ja Helsingin kaupunginvaltuutettu Tom Packalén haluaisi pisteyttää vuokra-asuntojen asuinalueet asteikolla 0–5 ja sijoittaa huonoiten käyttäytyvät asukkaat nolla-asuinalueille. Sinne keskitettäisiin myös poliisin palveluita, sosiaalihuoltoa ja kolmannen sektorin toimintaa.

Packalénin mukaan vuokralaisten olisi mahdollista muuttaa hyville alueille ja jos ei kykene asumaan asunnossaan, niin joutuisi tuetulle nolla-alueelle. Nolla-alue vaatisi kansanedustajan mukaan merkittävän kokoisen asuinalueen palveluille ja sen pitäisi olla muista asuinalueista erillään.

Perustuslakivaliokunnan jäsen ei tunne perustuslakia. Sen 9 §:ssä sanotaan näin: Suomen kansalaisella ja maassa laillisesti oleskelevalla ulkomaalaisella on vapaus liikkua maassa ja valita asuinpaikkansa. Lainkohta ei kaipaa kummoista tulkintaa. Perustuslaki sallii vuokra-asunnon tarjoamisen mistä tahansa, mutta se ei oikeuta pakottamaan ketään muuttamaan minnekään.

Jo pelkkä ajatus asuinalueiden pisteytyksestä ja tiettyjen ihmisten sijoittamisesta tiukemmin kontrolloidulle eriltyisalueelle herättää hyvin ikäviä ajatuksia.

Packalénin selitykset eivät valaise asiaa yhtään. Hän on perustellut ideaansa sillä, että nämä nolla-alueet olisivat itse asiassa parempia alueita runsaamman poliisin, sosiaalihuollon ja kolmannen sektorin palvelutarjonnan ansioista. Jos oikeasti näin olisi, niin silloin kaikki haluaisivat muuttaa nolla-alueelle eikä kukaan muuttaisi sieltä pois käskemälläkään.

Packalén näkee sosiaaliset ja taloudelliset ongelmat järjestyshäiriöinä, jotka saadaan kitkettyä pois kurilla ja järjestyksellä. Jos niitä ei saada poistettua, niin ainakin rupusakki on saatava niputettua helpommin kontrolloitavaan muotoon. Packalén vaikuttaa enemmän auktoriteetteihin ja käskyttämiseen perehtyneeltä poliisimieheltä kuin asioita laajemmin ajattelevalta kansanedustajalta.

Tästä aiheesta on kirjoitettu jo paljon, joten löydätte helposti vertailuja Varsovan ghettoon ja keskitysleireihin. Ne minullekin ensimmäiseksi tulivat mieleen. Niin taisivat tulla monille muillekin. Packalénin ajatus on tyrmätty laajasti eikä kannattajia juuri löydy.

Löytyy sentään joitain. Ainakin vanha julkinatsi Leon Degrelle eli Klaus Elovaara suorastaan hurmaantui ajatuksesta. Hän herätteli henkiin ikuiset unelmansa keskitysleireistä ja kaasubusseista: leon ja packalen Elovaaralle ei tietenkään tullut mieleen, että ei niille erityisalueille välttämättä maahanmuttajia ja viherpunikkeja sijoitettaisi. Sinne asutettaisiin osa hänen kavereistaan. Kyllä minua hävettäisi, jos joskus esittäisin jotain sellaista, jota julkinatsit varauksetta kannattavat.

Kommentit
 1. 1

  Oscari sanoo

  Saku hyvä, eilen ei päässyt seivustollesi, meni aina blogipalvelun tuottajan sivustolla. Pelästyin, että häiriköitsijät ovat tehneet jotain blogillesi.

  Mutta asiaan. Kirjoitat kun oikea ihminen tuosta herran Pa……lenin ajatuspierusta. Noinko joku olle edes tosissaan tuollaista esittäessään? Ilmeisesti hän ja hänen hengenheimolaisensa, johon olet tärmännyt, ovat piikkilanka-aitojen puolestapuhujia. Olen pettynyt suomalasiin, jotka eivät ole oppineet mitään menneisyydestä.

  • 1.1

   Saku Timonen sanoo

   Blogini oli tosiaan epäkunnossa muutaman päivän. Syy ei ole ihan tarkalleen selvinnyt. Nyt koko blogi on siirretty uuteen osoitteseen sakutimonen.com, mutta uudet jutut näkyvät myös entisilä sivuilla. Blogi näkyy ja elää siis kolmessa eri osoitteessa.

 2. 2

  sanoo

  Mutta olisihan se paljon kätevämpää Tompallekin, löytäisi kaikki perussuomalaiset ystävänsä yhdeltä asuinalueelta jatkossa.

 3. 3

  sanoo

  Minusta kollega Tompan ehdotus on kerrassaan loistava, jos tasapuolisuuden nimessä kaikki rikkaat pakkomuutetaan Siposeen. Heille pitää tarjota aktiviteetteja – kuten omarahoitteinen Guggebheim,laskettelurinteitä, loistovenesatamia ja merinäköalaa sekä kaikkea muuta mukavaa tilille pölyttyvien rahojen kuluttamiseen.