Nettietsiviä ja puolikuuhulluja

Kaipauksella muistelen niitä aikoja, jolloin jostain asiasta tietämättömät halusivat oppia ja ottaa asioista selvää ennen kuin rupesivat julistamaan mielipiteitään suureen ääneen varmoina totuuksina. Netti on valitettavasti nostanut esille juuri sellaiset, jotka eivät meuhkaamistaan asioista mitään tiedä, mutta joilla omasta mielestään on hallussaan Ehdoton Totuus. Heidän ei tarvitse ottaa asioista selvää, koska heillä on lainsäädännönkin ohittava Mielipide.

Kun viime tiistaina kerroin Lieksan ns. maahanmuuttokriittisten tempauksista, niin sen jälkeen olen taas saanut siivota sähköpostia ja fb:n yksityisviestilaatikkoa kuin keväisiä tienvieriä koiranpaskasta. Lisäksi erilaisissa fb-ryhmissä on ahkerasti todistettu Lieksan kaupungin verkkosivuilta pengottuihin ja usein asiaan liittymättömiin asiakirjoihin vedoten minun tyhmyyteni.

Lieksalaisten kunniaksi on sanottava, että sieltä päin on postia tullut hyvin vähän ja siitäkin osa on postiivista palautetta. Sen sijaan parhaat Lieksan kunnallishallinnon ja Kuntalain omatekoiset asiantuntijat löytyvät ihan muualta päin Suomea. Kuppi täyttyi ja nämä hörhöt pääsevät blogiini. Kaikkia en voi vaatimattomalla julkisuudella kunnioittaa, mutta pahimmat kiusanhenget pääsevät esille.

Ehdottomasti ilkein ja tietämättömin on jossain Keski-Suomessa asuva ”nettietsivä” Mikko Parantainen. Hänen toimintansa motiivina ovat pelkkä pahansuopaisuus ja tyhmyydensekainen ilkeys. Hän kuvittelee tietävänsä jotain kunnallisalasta ja siksi hän löytää jatkuvasti uusia todisteita Lieksan maahanmuuttajien hyysäämisestä ja tehdyistä virkavirheistä.

Tai oikeastaan ei hän itse netistä mitään löydä, mutta joku toinen linkittelee hänelle asiakirjoja. Parantainen ei vieläkään ole löytänyt Lieksan kaupunginhallituksen 17.3. pidetyn kokouksen koko pöytäkirjaa, vaikka juuri siitä mellastaa koko ajan. Hän ei ymmärrä jakamiaan asiakirjoja. Hän ei tiedä mikä on kunnanhallituksen otto-oikeus ja hän luulee, että talousarviota ei voi hyväksymisen jälkeen muuttaa.

Ei se mitään, tietämättömyyden vielä ymmärtää. Parantainen ei kuitenkaan halua tietämättömyytensä paljastuvan. Siksi hän ei koskaan suostu julkiseen keskusteluun kanssani, vaan estää minut vaikkapa omasta ryhmästään Demari vapaa Lieksa ryhmä. Avoimiin ryhmiin hän ei tule tai jos tulee, niin katoaa kommentteineen heti minun ensimmäisen oikaisuni jälkeen.

Parantainen juttelee mielellään yksityisviestein ja julkaisee ne. Se on ihan laillista ja hänen tapauksessaan osasin sitä odottaa, mutta tämä nettietsivä on epärehellinen. Hän jakaa keskustelun copypastena ja muuttelee viestejä näyttämään itsensä kannalta paremmilta. Sitten hän hihkuu voittaneensa taas 6-0.

Pistetään yksi esimerkki. Parantainen kyselee ryhmissään (joihin minä en siis voi kommentoida), että joko olen lähettänyt lehdille lupaamaani oikaisua. Näin olen kuulemma luvannut:

parantainen a

Näyttäisi siltä, että minä olen luvannut lähettää jotain oikaisua. En ole, oikaisusta puhuu Parantainen itse:

paranatainen

Että tämmöinen sananvapaussankari, joka muuttelee toisten sanomisia ilmeisesti oman sananvapauskäsityksensä nimissä. Sitten kaikille tiedoksi, että minulle on turha lähetellä fb:ssä ilkeitä yksityisviestejä.

Eilen illalla eräs herra halusi keskustella kanssani avoimesti, mutta ei missään tapauksessa julkisesti. Hän sai tällaisen vastauksen ja samantapaisen tulevat samaan kaikki muutkin törkyilijät:hevonvittu

Kommentit
 1. 1

  Hanna sanoo

  Konstit on monet, sanoi rasisti, kun kommentteja muutti itseään miellyttäviksi. Normikansalaisten on aika vaikea ymmärtää, mihin kaikkeen nämä kykenevät.

 2. 2

  tauno lehtonen sanoo

  Oliko se pulttiboisissa vai missä, kun Aake Kalliala esitti jokapaikanasiantuntija Parantaista? Olisikohan tämä Parantainen sama hahmo, mutta eri henkilön esittämänä. Ainakin ”asiantuntemus” on samaa luokkaa.

 3. 4

  -K. sanoo

  Sakun tietotaidon tuntien, sääliksi käy. Kaikkia osapuolia.
  Itse en jaksaisi vääntää jonninjoutavien trollien kanssa, olenkin kyllä laiskansutjakka. Ehkäpä joskus trollaajat ja trollattavat lopettavat netissä vääntämisen ja menevätkin vaikka lenkille? Aina voi toivoa mutta silloin ahkerat F5 naputtelijat jäävät paitsioon.

 4. 5

  jp jokillakso sanoo

  Hienoa dialogia noissa privaviesteissä. Niitä on ilo lukea. 😉 Tämä Parantainen vaikuttaa kyllä oikein kunnon mielipuolelta.

 5. 6

  sakutimonen sanoo

  Mikko Parantaiselle tiedoksi: Minulla ei ole kommentointioikeutta sinun fb-sivullasi ”Demari&Sakari vapaa Lieksaryhmä”, joten sinä et kommentoi enää koskaan minun blogiani. Sirkka Halonen ei myöskään mainosta omaa rasistista ryhmäänsä ”Lieksa maahanmuutto kuvia” minun blogissani. Poliisi saattaa olla kyllä ryhmästäsi kiinnostunut, koska olet listannut sinne maahanmuuttajiin liittyviä rakennuksia ihan valokuvien kanssa.

 6. 7

  Pasi sanoo

  Moi Sakari! Katselin tuota ”Lieksa maahanmuuttokuvia” sivua enkä löytänyt sieltä mitään paheksuttavaa mielestäni? Kuvia asuinrakennuksista ja muutaman henkilön, jota ei voi kuvista tunnistaa.

 7. 8

  Pasi sanoo

  Vielä hieman jatkan eli kysymyshän ei ole ryhmästä vaan ”Lieksa maahanmuuttokuvia” sivusta. Ei siis ole jäseniä vaan muutama tykkääjä, kun on sivusta kysymys. Sivulla kerrotaan kuitenkin asioita, joita meidän veronmaksajien on hyvä tietää kuten kuinka yhteisissä kiinteistöissä eletään ja asunnoissa asutaan…Näistähän ei meille julkisesti kerrota vaan minusta tällainen tiedottaminen on avoimen rehellisen yhteiskunnan kannalta hyvin tärkeä asia…Toivonkin siis lisää rehellistä avoimuutta ja uskallusta kertoa asioista niiden omalla nimellään mitään pelkäämättä ja salailematta.

  • 8.1

   sakutimonen sanoo

   Tule keskustelemaan sinne sivulle äläkä spämmää bogini esittelysivua. Minä olen keskustellut Lieksa maahanmuuttokuvia-sivulla melkeinpä enemmän kuin sivun ylläpitäjä. Sinua sen sijaan ei siellä näy. Sitten jankutat täällä, että minusta ei ole keskustelijaksi.