Tilannekatsaus

Hallitus elää kohtalonhetkiä enkä kirjoittamista aloittaessani tiedä onko hallitus lopettaessani enää pystyssä. Suurin osa kansasta ei edes ymmärrä mistä tässä sotessa on kysymys. Tältä se näyttää:

memla

Kuva: Memla

Ei kysymys kuitenkaan ole alueiden määrästä, vaan rahasta ja vallasta. Kokoomus on jo vuosia ajanut palvelutuotannon siirtämistä yksityiselle sektorille eli kansainvälisten suuryritysten päästämistä kahmimaan verovaroja. Tätä tarkoitetaan, kun vaaditaan rahan seuraavan potilasta. Suurilla alueilla se käy helpommin kuin pienillä, jossa paikallisilla päättäjillä on enemmän sananvaltaa. Keskusta on tuonut mukaan maakuntien itsehallinnon, jota se puolestaan on ajanut vuosia. Maakuntahallinnossa avautuisi paljon luottamushenkilö- ja virkapaikkoja nimenomaan Keskustalle.

Perussuomalaisille käy kumpi malli tahansa, koska heidän ministerinsä ovat tavalliseen tapaan ihan kuutamolla. Heitähän ei kiinnosta mikään muu kuin maahanmuuttajien sosiaalietuuksien alentaminen ja oman osaamattomuuden peitteleminen. Uutena ilmiönä on tullut mukaan myös menneisyyden peitteleminen ja selittäminen parhain päin.

Ns. maahanmuuttokriittiset jatkavat entisellä linjalla levitellen täysin perättömiä huhuja. Yksi heistä jo esitteli asearsenaaliaan vastaanottokeskuksen liepeillä, kuten oli odotettavissa. Hän lienee noudattanut erään kotkalaisen kaupunginvaltuutetun neuvoa tervehtiä tulijoita perinteisesti konepistoolilla. Vuosia jatkunut kiihotustyö tuottaa tulosta ja on vain ajan kysymys milloin tulee ruumiita. Tämä on tietenkin Suojelupoliisin ja joidenkin bloggaajien mielestä vain hysteriaa, sillä kaikkihan tietävät juuri turvapaikanhakijoiden olevan niitä terroristeja. Tätä tosiasiaa ei muuta se, että kaikki tähän asti terroritekoihin syyllistyneet ovat olleet kantasuomalaisia ja lisää innostuneita näyttää löytyvän etsimättä.

rajat kiinni

Ei mene meillä hyvin. Hallitus kompuroi vallanhimon sokaisemana ja osan kansasta on sokaissut viha.

 

 

 

 

Kommentit
 1. 1

  Petri sanoo

  Tiedän tapauksia, että moniosaajien toimesta pahoinpidellyksi tulleen suomalaisen rikosilmoitusta ei ole kirjattu ja siten rikosta ei ole tapahtunut. Ettei ”ikäviä huhuja” leviäisi.

  En luota enää Suomen poliisiin. Käsittämätöntä, että suomalaisiin ulkomaalaisten taholta kohdistuneet väkivaltarikokset painetaan villasella.

  • 1.1

   Thomas sanoo

   No jos kerta varmasti tiedät, voit varmasti esittää todisteita? Muuten voit kuulopuheidesi kanssa painua muualle.

  • 1.2

   Saku Timonen sanoo

   Taatusti tiedät, kun olet itse keksinyt tapauksen tai lukenut siitä netissä. Normaalisti poistaisin kommenttisi, mutta olkoon nyt näyttönä siitä typeryydestä, jota saan siivota blogistani päivittäin pois. Onko sinulla muuten näkemystä tuosta sotesta?

  • 1.3

   stunned sanoo

   Hourit käsittämättömiä. Hae apua, koska puheidesi perusteella kärsit hahmotuskyvyn puutteesta. Tai sitten olet vain hommalaisten asialle laittama spämmääjä.

  • 1.4

   sanoo

   Minä taas tiedän tapauksia, joissa Siriuksesta tulleet vihreät miehet ovat asentaneet hampaisiin lähettimiä, joiden signaalit kuitenkin voi blokata foliohatulla.

 2. 2

  katri punoo sanoo

  Tiedän useita tapauksia joissa on tapahtunut ja varmasti sattunut koska olen kuullut niin jolatakin joka oli lukenut jostakin niin kun joku oli niin kertonut ja vaikka en itse ollut paikalla niin kyllä se on näin enkä usko poliisiin hallitukseen paaviin enkä pispalan kunnanjohtoon mutta magneettimediaan ja mitävitsiä lehteen.

 3. 3

  AH sanoo

  Ilmainen vinkki: Tänään on uutisoitu Saksan nopeutetusta turvapaikkamenettelystä. Tästä on luultavasti tyypillisillä foorumeilla jo ilakoitu ja vaadittu samaa meille, mutta sama on jo käytännössä toiminnassa Suomessa. Kuten Saksassakin, se koskee vain ihmisiä joiden hakemukset ovat selvästi ilman mitään perustetta, joita Suomeen ja Saksaan tulleista hakijoista on hyvin pieni osuus. Suomen kohdalla oli kesällä albaanit, jotka on jo ajat sitten käännytetty kielteisten päätösten kera. Irakilaisia, afgaaneja, somaleja ja syyrialaisia tällainen ei siis Saksassakaan koske.

 4. 4

  Pera2 sanoo

  Miten usko kaikkiin virkamiehiin/poliiseihin/poliitikkoihin/mediaan on mennyt näin nopeasti? Harvoin kuitenkaan ihmiset poliisinkaan kanssa on suorassa kontaktissa kuin enimmillään puhallutuksessa.

  • 4.1

   stunned sanoo

   Maailmalla luotto poliisiin on aika kehno yleisesti. Ehkä Suomessa on vain ollut luottamus erityisen korkealla, ja nyt on tultu lähemmäs muita. Salaliittoteoreetikot eivät ole ennenkään luottaneet viranomaisiin, miksi nytkään maahanmuuttopoliitisessa diskurssissa.

   Aarnion keissi on oikeasti huolestuttava takaisku poliisille viranhaltijana, mutta nuivat eivät tietenkään kohdista epäluulojaan sinne, missä kala haisee, vaan tehtailevat omiaan tyhjästä nyhjäisten.

  • 4.2

   Wol sanoo

   Kun ympärillä ja samanmielisissä on enemmältikin väkeä jonka kosketus poliisiin on toistuvaa ja tapahtuu yleensä aamuyöstä paikallisbaarin portsarin toimiessa välittäjänä, ja jonka tarinat ja ’porukkamystiikka’ värittävät maailman voimakkaasti, tulee väistämättä eteen se, että ’luottamus’ virkavaltaan horjuu, ainakin sanoissa.

 5. 5

  child.of.the.oil sanoo

  Tätä ne lahtarit juuri haluaa, että kun todellisten asioiden käsittely on heidän käsittelyssään että rahvas harhautetaankin jaarittelemaan jostain ihan muusta ja lahtarit saa tahtonsa läpi. Sote on kivasti saatu häivytettyä mamuviha sumuverhon taa. Siellä jaetaan nyt sullemulle pelimerkit vuosikymmeniksi eteenpäin. Eikö kiinnosta? Häh?

 6. 6

  pitkäaikaistyötön sanoo

  Hoh, hoh. Mikähän uskottava lähde vahvistaa vastaanottokeskuksen liepeillä aseiden kanssa kiinni jääneen henkilön maahanmuuttokriittiseksi? Ei ainakaan linkattu uutinen. Tämä blogi alkaa menemään ihan MV-linjalle. Uutisia referoidaan omilla oletuksilla vahvistettuna. Tuloksena on ihan samaa perätöntä huhujuttua, jota kritisoidaan.

   • 6.1.1

    pitkäaikaistyötön sanoo

    Linkkaamassasi uutisessa sanotaan:
    Poliisi on kommentoinut tapausta toistaiseksi varsin niukasti. Hakolan (Helsingin poliisilaitoksen viestintäjohtajan, ylikomisario Juha Hakola) mukaan tämä johtuu siitä, että tutkinta on edelleen suhteellisen alussa. Motiivista, rasistisesta tai mistä tahansa muustakaan, ei ole vielä tietoa.
    ”Vain epäilty pystyy sitä avaamaan. Emme voi alkaa arvailemaan”, Hakola tyytyy toteamaan.

    Tässä vaiheessa kukaan meistä ulkopuolisista ei tiedä, mitä siellä oikeasti on tapahtunut. Omien ennakkoluulojensa pohjalta voi tietysti luoda mielikuvia. Jos vastaanottokeskuksen liepeillä nainen joutuu seksuaalisesti ahdistelluksi, niin joillekin ensimmäinen mielikuva on, että kyseinen ahdistelija on turvapaikanhakija. Onko sekin OK?

    En halua puolustella enkä vähätellä mitään, kunhan peräänkuulutan älyllistä rehellisyyttä ja yksissä standardeissa pysymistä. Jos vaatii muilta uskottavia lähteitä väitteilleen, niin silloin pitää pystyä tarjoamaan sellaisia myös omille väitteilleen.

    • 6.1.1.1

     stunned sanoo

     Siellä on linkki uutiseen. Epäilty saa kyllä itse kumota epäilyt maahanmuuttokriittisyydestä, kunhan ensin avaa motiivejaan. Siihen asti motiiveista voidaan käydä keskustelua. Näin nämä asiat vaan koetaan.

  • 6.2

   keke sanoo

   Siis luinkohan nyt ihan oikein että pitkäaikaistyötön on huolestunut sellaisesta ilmiöstä jossa uutisia tulkitaan omien oletusten pohjalta sekä levitellään perättömiä huhuja?

   • 6.2.1

    pitkäaikaistyötön sanoo

    Taisit lukea ihan oikein. Tosin, kommenttisi lienee sarkasmia potenssiin viisi. Ei se mitään. En ole huumorintajuton.

  • 6.3

   Jussi Pelkonen sanoo

   Se on aivan se ja sama, oliko kyseinen henkilö ”maahanmuuttokriittinen” (tämä oli muuten viimeinen kerta, kun käytän kyseistä ilmaisua…) tai ei. Se on aivan se ja sama, istuiko kyseinen henkilö autossaan lähellä turvapaikanhakijakeskusta vai Nuorgamissa. – Jos kaverilla on mukana autossa aseita ja muuta sälää, jätkä täytyy ottaa talteen!

  • 6.4

   Angie sanoo

   Hoh hoh vaan itsellesi. Tuskinpa se asemies maahanmuuttomyönteinenkään oli.

 7. 7

  aaaw sheeeet sanoo

  Voe voe, uskaltaako Saku hyökätä Nur Mohamedin kimppuun – Tuskin. Koska muuten #rasismi.

  ”Minua hämmästyttää suuresti, että viranomaisten ja ministerien loogiseen argumentaatioon suhtaudutaan suorastaan hysteerisen tunteellisesti. Malliesimerkki tästä on Imagessa blogaava Saku Timonen (sd.), joka ei näytä ymmärtävän tilanteen vakavuutta.”

  http://caalim68.puheenvuoro.uusisuomi.fi/205971-suojelupoliisin-uhka-arvio-on-otettava-vakavissaan

  • 7.1

   Saku Timonen sanoo

   Minä olen jo vuosia sitten jättänyt bloggaajien keskinäisen nokittelun taakseni. Siitä ei hyödy kukaan eikä se kiinnosta ketään.

 8. 8

  hepa-60 sanoo

  Tässä Sakun kirjoituksessa on kaikki se oleellinen sanottu mitä tästä asiasta voi sanoa.Niin,että kiitokset taas kerran.

 9. 9

  sanoo

  Eilen kuuntelin Radio Suomen juontaja-toimittajaa ja emeritusprofessori Esko Valtaojaa, joista viimemainittu sanoi ihmisen näkökannan olevan vääristynyt, koska tämä haluaa kuulla koko ajan negatiivisia uutisia. Ja myös saa mitä haluaa. Jos huvittaisi, kertaisin kirjahyllystäni Tollen tekstiä kärsimyskehosta, mutta totean vain näiden olevan yleisiä ihmisen toimintamekanismeja. Toisinaan ne muuttuvat itsensä toteuttavaksi ennusteiksi, joskus jopa ovat realistisen varovainen suhtautumistapa maailmaan, mutta juuri tässä meidän ajassamme ne ovat täysin kohtuuton ja lähes yhteiskuntavaarallinen ajattelutapa.

  Lets face it, kyllä tämä netissä yleisessä kulussa oleva vainoharhainen täyskura on näin kovassa menekissä ihan tietystä syystä. Siitä, että se on ruokaa sille pahalle tahdolle, rankaisutarpeelle, alistamistarpeelle ja oman muita ylemmäksi määrittelemänsä sosiaalisen aseman markkeeraamiselle(ainakin joidenkin muiden, alimpana ei halua olla kukaan). Tällä kansalla on siten vain sellainen hallitus, kun mitä se ansaitsee tai millainen kansa niin sellainen hallitus. Loputtomiinko sitä kuvitellaan näsäviisastelun, fantsun hokemisen ja ison hymyn kantavan?

  Se on vain sillä tavalla, että ei näin mitään kestävällä pohjalla olevaa yhteiskuntaa rakenneta. Ei, koska homman nimi on silloin silkka keskinäinen kyräily ja toisen sortaminen joka käänteessä. Tämän muistutti minulle mieleen eilen päättynyt Montesquieun Persialaisten kirjeiden 21 vuotiskertaus trogdygoliittien tapauksessa. Ehkä joillakuilla on moisiin kielteisiin ilmiöihin ryhtyessä suorastaan hauska ja epäilemättä joku voisi niillä tienatakin, mutta rohkenenpa epäillä ettei olla tultu ajatelleeksi asiaa pidemmälle. Mitäs sitten kun se seuraava tyyppi antaa ajatuksesi mukaisesti kirvestä sinulle?

 10. 10

  LL sanoo

  ”Maakuntahallinnossa avautuisi paljon luottamushenkilö- ja virkapaikkoja nimenomaan Keskustalle.”

  Tämä on kriisinpaikka, hallituspuolueille. Tokihan myös ehkä tuleville perussuomalaisille ex-kansanedustajille pitää olla jokin virkatehtävä jossain. Hallintohimmelissä on aina joki oksa ex-kansanedustajalle.

  SoTe uudistus on useiden miljardien julkisen rahan käyttöä ja siirtoa. Nyt jo julkista rahaa siirtyy, nimenomaan terveydehuollosta, yksityiselle sektorille. Terveysbisnes takoo rahaa, uskokaa hyvät ihmiset, miljoonia euroja. Osa suomalaisista terveysalan yrityksistä siirtää voittonsa veroparatiisimaihin, joka tarkoittaa sitä että verotulojamme siirtyy verottajan ulottumattomiin. Sosiaalipalvelualan yritystoimintaakin on jo Suomessa.

  Veikkaisin pelkkänä kansalaisena, että Kokoomus haluaa ajaa yksityisiä ammatinharjoittajia ja yrityksiä sosiaali- ja terveyspuolelle kaikkein voimakkaimmin. Kolmannen sektorin mukaan ottaminen palveluntuotantoon tarkoittaa järjestöjen vapaaehtoistyötä. Sitä, että osa julkisista palveluistamme tuotetaan vapaaehtoistyönä tai palkattomana työnä. Järjestöt käyttävät jo nyt hyväkseen työttömiä ja maahanmuuttajia, joten tässä saa olla tarkkana.

  Semmoista tuli mieleen itse kirjoituksesta.

  Kummallista on, että entistä enemmän Sakun kirjoituksia kommentoivat matukriittiset tilastonikkarit, siis ihmiset, joita vaivaa vain sisäiset pelot sekä ahdistus kuin mikään elämää oikeasti uhkaava asia tai pelko tai tosiasia (jota taas useimmat työttömät ja muihin torjuttuihin tai halveksuttuihin ihmisryhmiin kuuluvat saavat kokea useasti).

  Jos hallitus kaatuu, niin kansalaiset ne vaan jatkavat elämäänsä. Niin se elämä kulkee.

  • 10.1

   pitkäaikaistyötön sanoo

   Omasta puolestani voin kertoa, että tällä viikolla tuli täyteen 10 vuotta työttömänä. Hyvinvointiyhteiskunnan tuho on kyllä konkreettinen uhkaava asia, joka koskettaa kaikkia itseni kaltaisia, joiden elämä on kokonaan tai osittain sosiaaliturvan varassa.

   Lyhyellä aikajänteellä oikeistohallituskin on pakotettu rahoittamaan lainarahalla lakisääteisen sosiaaliturvan ja maahantulijoiden elättämisen. Mutta… kukaan ei saa enää Suomen taloutta sellaiseen kasvuun, että pitkällä aikavälillä saataisiin rahoitettua lisääntyvä maahantulo ja kasvava työttömyys. Edessä loputon kasvava velkakierre. Tulevaisuus on hyvin synkkä.

   Itse olen tänä syksynä alkanut taipumaan siihen, että ero EU:sta ja eurosta on ainoa tie, joka Suomen voi pelastaa. Muuten emme voi kuin odottaa ja katsoa, mitä tapahtuu ja miten meille käy.

   Hyvinvointivaltion kannalta ongelma on se, että maahantulijoilla ei ole sellaista kulttuurillista taustaa, jonka pohjalta olisi rakennettu hyvinvointivaltiota tai nähtäisiin sen arvoa. Tämä meidän hyvinvointivaltiomme on heille vain hyväksikäytön kohde.

   Kapitalistien motiivi rajattomaan maahanmuuttoon on se, että sillä saadaan luotua Suomeen halpatyömarkkinat ja kumottua työväenliikkeen saavuttamat työehdot. Anarkistit toivovat maahanmuuttokaaoksen myötä yhteiskunnan hajoamista. Keskustan, Vihreiden ja maltillisen vasemmiston motiivit lienevät sitten vain sinisilmäistä idealismia ja uskoa siihen, että oma aate voittaa islamin.

   • 10.1.1

    stunned sanoo

    Jos suomalaiset haluavat kääntyä islamiin, niin minkäs teet. Itse uskon, että jatketaan kuten ennenkin — sulautetaan ja maallistutaan. Natseilla ei ole mitään ratkaisuja työkalupakissaan, koska populismi ja nationalismi saavat kannatuksensa ja elinvoimansa kriiseistä. Kriisit menevät ohi ja normiarki alkaa taas.

    Työttömyys on ongelmista ainoa todellinen ja pysyvä. Islam on keppihevonen. Aikoinaan Rooman valtakunnassa kristittyihin suhtauduttiin samoin. Imperiumi kaatui kuitenkin talouteen, ei kristinuskon voittokulkuun. Lue Tacitusta.

    ”Consequently, to get rid of the report, Nero fastened the guilt and inflicted the most exquisite tortures on a class hated for their abominations, called Christians by the populace. Christus, from whom the name had its origin, suffered the extreme penalty during the reign of Tiberius at the hands of one of our procurators, Pontius Pilatus, and a most mischievous superstition, thus checked for the moment, again broke out not only in Judæa, the first source of the evil, but even in Rome, where all things hideous and shameful from every part of the world find their centre and become popular. Accordingly, an arrest was first made of all who pleaded guilty; then, upon their information, an immense multitude was convicted, not so much of the crime of firing the city, as of hatred against mankind”.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Tacitus_on_Christ

    • 10.1.1.1

     LL sanoo

     Palaan SoTeen. Sen verran siitä aamulla luin, että sen sanotaan olevan lähempänä keskieurooppalaisia käytäntöjä kuin pohjoismaisia hyvinvointivaltion malleja. Ei kuuloista hyvältä. Valinnanvapauslaki, jota näemmä tiedotuksessa korostetaan, merkitsee kyllä satavarmasti valinnanvapautta vain harvoille ei kaikille.

     Olet oikeassa, pitkäaikaistyötön, että pohjoismainen hyvinvointivaltio on kaikkein uhanalaisin. Mutta sitä ei tuhoa maahanmuuttajat vaan vallassa oleva poliittinen ideologia. Suomeen on aina, koko historiansa ajan, tullut väkeä muualta ja meille tulee vastakin. Erilaisa uskontokuntiakin meillä on aina ollut useita. Valtion täydellinen erottaminen uskonnollisista yhteisöistä, siis luterilaisen ja ortodoksisen kirkon erityisasemat voitaisiin purkaa kokonaan. Silloin yksikään kirkkokunta, uskonnollinen yhteisö, ei olisi valta-asemassa.

     Suomi on länsimainen oikeusvaltio, eikä uskonnollisten eeposten kautta johdettu valtio. Vaikka meillä onkin kansanedustajia, jotka ensijaisesti vetoavat Raamatun tulkintoihin eduskunnassa tehtävässä lakityössä. Toinen tärkeä eduskunnan tehtävä on taloudenhoito. Taloususkonnot ja ideologiat ovat nekin eräänlaisia uskovaisuudenlajeja, mutta ne sentään pyrkivät jonkinlaiseen tieteellisyyden. Eräänlaista ”Jumalan sanaa” taloususkontokin on.

     On myönnettävä, että talouskeskusteluissakin nousee silloin sun tällöin esille uskonnollinen vakaumus ja näkemykset. Kristittyjä ja muslimeja erottaa talousasioissa ainakin tämä: muslimit eivät hyväksy lainkaan koronkiskontaa. Joka sallitaan laajalti kristityissä valtioissa

  • 10.2

   trals sanoo

   Niinpäs, kolmatta sektoria tarvitaan, mutta sen merkitystä ei saa tarpeettomasti paisuttaa. Tokihan osa oikeistosta näkisi mielellään niin, että iso osa hyvinvointipalveluista tuotettaisiin ns. vapaaehtoisvoimin( lue söpöt ja suositut pärjäisivät). Kolmas sektori ei juurikaan työllistä oikeasti ja aidosti kuin vain johtoporrasta. Olen tämän huomannut, kun olen kiertänyt ns. järjestöpuolella työkokeiluissa ja palkkatukitöissä.

   • 10.2.1

    LL sanoo

    Radiota kuunneltuani (onpa hyviä toimittajia puheohjelmiussa, täytyy nyt kehua) SoTe uudistus vaikuttaa monimutkaiselta jutulta, mutta minulle taviskansalaisena kirkastui pari asiaa. Kuntien päätösvalta ja itsemääräämisoikeus kaventuu. Valta keskittyy maakuntatasolle ja ministeriöihin. Kolmannen sektorin rooli ja palveluiden valvonta ja laadunvarmistus on hyvin epäselvää ja epävarmalla pohjalla.

 11. 11

  mistä halvalla? :) sanoo

  Kaikki terveet miehet voisi kohtapuiolin istuttaa lakisääteisesti kolmeksi vuodeksi invapyörätuoliin kivääri kädessä. 16 tuntia vuorokaudessa jokainen mies määrättäisiin päivystämään eteisessä valmiina toivottamaan mahdollinen tunkeilija saatanan helvettiin. Naiset määrättäisiin hoitamaan uroiden välttämätön passaus ja tuuraus nukkuma-aikoina. Samaisen käytännön voisi toteuttaa joka puolella maailmaa niin ei tulisi pakolaisia. Uskon, että tämä tyydyttäisi tasapuolisesti kaikkien primitiiviset tarpeet. 🙂