Klovneja ja vihaa

Huumori on kaikkien ääriaatteiden pahin vihollinen. Sen saivat viime viikonloppuna kokea Soldiers of Odin -järjestön katupartiot, kun ainakin Joensuussa ja Kemissä kaduille ilmestyi Kyllikin siskoja jakamaan hyvää tuulta ja positiivista asennetta.

Tampereella katupartiot saivat seurakseen pellepartio Loldiers of Odinin. Pidän tätä ideaa erinomaisena muuten, mutta yhden neuvon antaisin vastaisen varalle. Älkää menkö iholle, vaan alleviivatkaa omaa sanomaanne pysyttelemällä vaikkapa vain kymmenenkin metriä katupartion takana. On ihan turha provosoida ja myös katupartiolla on oikeus kävellä kaduilla ilman että kukaan tulee nykimään hihasta. Samat säännöt koskevat kaikkia.

Vanhan sanonnan mukaan harakan nauru ärsyttää vain sitä, joka aavistaa olevansa naurettava. Niin kävi nytkin ja sen kertoo vaikkapa vain lyhyt vilkaisu Loldiers of Odinin Fb-sivulle tai Rajat kiinni -ryhmään. Käykää itse katsomassa miten siellä raivotaan isänmaan, sotaveteraanien ja raiskausfantasioiden nimeen. Raiskausta toivotaan tietenkin sekä klovneille että Kyllikin siskoille, niin oppivat suvakkiämmät olemaan loukkaamatta suomalaista miestä ja isänmaata.

Mistä tällainen viha syntyy? Ei se synny itsestään, vaan se on synnytetty jo vuosia sitten ja sitä on hoivattu ja kasvatettu. Sen aloitti Jussi Halla-aho jo kauan sitten ja hän on koko ajan saanut uusia ihmisvihaajia liittymään joukkoihinsa.

Tänään en kirjoita tämän enempää, sillä haluan teidän katsovan tämä Jussi Saarelman videon. Haluan teidän katsovan sen ajatuksella. Varatkaa 11 minuuttia aikaa ja miettikää, miten helppoa on saada yllytettyä kansanjoukot vihaan ja väkivaltaan. Älkää antako huijata itseänne siihen joukkopsykoosiin.

 

Muistutan taas, että sallin vain asiallisia kommentteja omalla nimellä. Tästä blogista ei tehdä anonyymien keskustelupalstojen kaltaista Augeiaan tallia.

Kommentit
 1. 1

  Terho Sulkala sanoo

  Ihan totta. Itseänikin huoletti noita videoita katsellessa että miten lähelle siinä mentiin. Tietenkin se on SoO:lle kunnia-asia että ”ketään ei hakata ilman syytä” ja tässä varmasti koeteltiin hermoja. Onneksi mitään ei sattunut, eikä vastaisuudessakaan tarvittaisi marttyyreja. Noin lähelle meneminen on melkeinpä väkivaltaa itsessään.

 2. 2

  jukka mäkinen sanoo

  ”On ihan turha provosoida ja myös katupartiolla on oikeus kävellä kaduilla ilman että kukaan tulee nykimään hihasta”

  Kuinka minulla on kuva, että aikaisemmin täällä ei olisi sallittu katupartioiden kulkemista kadulla? Hyvä mikäli mielipide muuttunut (tai minulla väärä kuva ajatuksistanne). Kaikilla on oikeus kulkea kaduillamme vapaasti ja sitä ilman laillista syytä ei saa rajoittaa…. ei edes puheissa

  • 2.1

   esko reino sanoo

   ”Kuinka minulla on kuva, että aikaisemmin täällä ei olisi sallittu katupartioiden kulkemista kadulla? ”
   Sinulla on tuo kuva koska olet ihan tietoisesti päättänyt näin asian tulkita, riippumatta siitä mitä todellisuudessa on kirjoitettu. Tätä tulkintaa ei pysty kukaan, paitsi sinä itse muuttamaan.

   esko

  • 2.2

   Väinö Lilius sanoo

   Homma on tainnut olla sellainen että uusnatsipartiot PITÄISI kieltää, poliisin PITÄISI valvoa ja poliitikkojen PITÄISI vastustaa aktiivisemmin mutta kun sitä ei ole tapahtunut ja Suomen laki pätee tästä huolimatta niin standardina noudatetaan Suomen lakia eikä omaa.

  • 2.3

   Minna Ylitalo sanoo

   Lakipykälistä sopii aina keskustella, mutta ei kai lain tulkinnasta käytännössä sentään blogeissa päätetä. Vaikka osalla suomalaisista näköjään onkin se harhakäsitys, että hallitusta ja viranomaisia käskytetään riekkumalla ja uhkailemalla somessa.

 3. 3

  tari palmroth sanoo

  Ei kai sitä nyt ihan mitä tahansa voi suustansa päästellä. Olen kuullut huhua että on olemassa sellainenkin asia kuin itsekritiikki ja sen lisäksi hyvä käytös. Tuntuu tosin että ainakin verbaalinen itsekritiikki on hakusessa. Olisikohan vähän opettelemista.

 4. 4

  Jorma Vilokkinen sanoo

  Olisikohan syytä saada muutos myös alatyyliseen ja vihanpitoa ruokkiviin kommentteihin, joissa nämä katupartioiden suojelevan toiminan suosijat yhtä kaikki toivovat raiskausta klovneille ja Kyllikin siskoille niin, että oppivat suvakkiämmät olemaan loukkaamatta suomalaista miestä ja isänmaata.

  Pientä ristiriitaa…

 5. 5

  Mervi Oikonen sanoo

  Olipa hieno video, vaikka hektiseen elämäntapaani toki liian pitkä.
  Loldiersin julkaisema video Tampereen katupartiosta esitti pienen porukan onnettomia, lannistettuja partiolaisia jotka eivät olisi herättäneet minkäänlaista huomiota ilman ympärillä riekkuvia pellejä. On ikävää että kaikilla ei ole avoimempaa maailmankuvaa, mutta minkäs teet.
  Kuinka kouluissa on onnistunut opetussuunnitelma jonka perusteissa on jo vuosia ollut suvaitsevaisuus ja monikulttuurisuus?

 6. 6

  T. K. Lehtinen sanoo

  Myös minulla on oikeus kävellä kadulla, koskematta, häiritsemättä ja väkisinsuojelematta. En halua porukkaa, jolla on mielestään kaikki oikeudet (mm sivustollaan sallia naisten h**raksi haukkumisen) muttei velvollisuuksia. Poliisikoulussa, terveydenhuolto-oppilaitoksissa ja pelastusopistolla on opiskelijahaut, jos vilpitön halu on auttaa, valvoa ja suojella.
  Ja samaa mieltä Sakun kanssa, pitäkää, pellet, homma hauskana, näkyvä ärsyttäminen ei ole hauskaa, koska pointti.
  Niin, ja te asioista perillä olevat: Pitääkä ”partiolle” olla näytettävissä turvattomuuspaikattomuushakemattomuustodistus, saadakseen kulkea rauhassa?

 7. 7

  Liisa Rautavuori sanoo

  Ei Halla-aho mitään keksinyt. Ilmiö syntyi jo silloin, kun vieras apinalauma ilmestyi viidakosta omalle reviirille.

  • 7.1

   Riitta Häkkinen sanoo

   En ihan ymmärtänyt kommenttiaisi Liisa.
   Reaktiot niihin vieraisiin ovat kyllä ihan ihmisten omia.
   Miksi joku sanoo ”tervetuloa” ja kiinnostuu uusista tulijoista ja joku joutuu vihan valtaan?

  • 7.2

   timo harju sanoo

   Entä kun se apinalauma laskeutui sieltä puusta alas? Onko sillä yhtään enempää moraalia kuin sillä pöllöllä, joka jäi sinne puuhun?

   Monelle Halla-aho edustaa ihmisen kehityksen ja itseilmaisun ylintä astetta. Tänään Mestari ilmoitti kannattavansa kaasuaseiden merkittävää vapauttamista. Siis Suomella on persulainen EU-parlamentaarikko, joka oikeasti kehottaa kaduilla kulkevia ihmisiä aseistautumaan. Eikä Mestarin äänistä riippuvainen Soini-parka uskalla lausua poikkipuolista sanaa.

  • 7.3

   Väinö Lilius sanoo

   ”Ei se ollu meijän syy, mitäs lutka pukeutui tollai!”

 8. 8

  Kiki Merilahti sanoo

  Jukka Mäkiselle: ei taida olla ihan yksinkertainen asia. Katupartioilla on oikeus kulkea kaduilla. Ihmisillä on oikeus kulkea kaduilla rauhassa. Mutta poliisilain perusteella voidaan rajoittaa sellaisen joukon kulkemista, jolla on selvästi rasistinen motiivi. Odinin sotilaat ovat selvästi ilmaisseet rasistiset motiivinsa ja heillä on johtajinaan ihmisiä, joilla on väkivaltarikostaustaa, joten poliisin olisi mahdollista rajoittaa heidän katupartiointiaan. Silti yksityiset ihmiset eivät ole siinä asemassa, että saisivat tehdä niin. Eikä ole kauhean fiksuakaan mennä häiriköimään kosketusetäisyydelle.

  Olen edelleen sitä mieltä, että Odinin sotureita tai muitakaan valkoisen rodun vaalijoita ei kaduille tarvita partioimaan. Silti heilläkin on oikeus fyysiseen koskemattomuuteen ja heillä on oikeus myös liikkua joukkona. Niin kauan kun eivät luule, että heillä on oikeus käydä käsiksi muihin ihmisiin jonkin katupartioinnin nimissä.

  • 8.1

   jukka mäkinen sanoo

   Ei ole yksinkertainen asia

   Minä olen ollut sitä mieltä, että he saavat kulkea ja havannoida mikäli haluaa. Mikäli näkevät rikollista, niin saavat informoida viranomaisia.
   He eivät saa ”pitää järjestystä” tai muutenkaan rikkoa lakia.

   Se että johtajina on väkivaltarikoksista tuomittuja ja tuomionsa kärsineitä ei anna oikeustusta rajata heidän kulkemistaan saati jonkun samaa sakkiin kuuluvan oikeutusta

   Minustakaan heitä ei tarvita kaduilla enkä kaipaa vaikka olisivat poissa, mutta en olisi rajoittamassa heidänkään oikeuksiaan

   Täällä monet olleet sitä mieltä, ettei he saisi partioida kaduilla. En jaksa etsiä tuolta aikaisemmista blogeista, mutta varmaan kiinnostuneet voi käydä katsomassa

   • 8.1.1

    sanoo

    Jukka Mäkinen unohti yjt-perusteisen sekä poliisilakipohjaisen väkijoukon hajoittamisen sekä yksittäisen henkilön paikalta poistamisen. Ne kuuluvat poliisivaltuuksiin ja koskevat niin normaaliväestöä, tuomittuja rikollisia kuin rasisteja ja antirasistejakin. Tämä ei tarkoita katupartiolaisten kieltämistä vaan toiminnan lopettamista, jos se on häiritsevää tai vaarallista. Ns. puserolaki taas kieltäisi ne, mutta sellaisen säätäminen on huomattavan vaikeaa a) toimivaksi b) valvottavissa olevaksi c) sopimaan nykyiseen perusoikeusmyönteiseen maailmaan. Siitä sopii heittää vitsiä, jos on lukenut muinoin todella olemassaolleen lain soveltamisesta ja valvonnasta vuoden 1936 Poliisikäsikirjasta, eikä ties mistä netissä.

    Jos siis on tarve leikkiä tämän blogin vänkäämisviskaalia tai vastarannakiiskisyysasessoria, voi tietysti tulla tarve rakentaa tämänpäiväinen paasaus sen inttämisen varaan, että kenen tahansa normaalipäisen tuntema SOO:n karttamisreaktio tai Sakarin tekemä oikeudellisen valintojen kartoitus pyrkimykseksi kieltää se katupartioiminen kokonaan. Ja sitten nähdä ristiriita partioinnin huumorin kautta kritisoimisesta bloggaajan tekemään kriittiseen huomautukseen. Vaikka en minä sillä, se se vasta humanismia ja perusoikeusmyönteisyyttä onkin, että puolustaa niidenkin oikeuta, joita ei itse voi sietää. Hurraa! Tai sitten se on sitä mille näyttääkin, eli oman tappiollejäämisen karttelua sanottavan puutteessa, kun rohkeus ei riitä oman virtuaalisen saarnaustilan ottamiseen.

 9. 9

  Harri Hakala sanoo

  ”Huumori on kaikkien ääriaatteiden pahin vihollinen.”
  Pätee kaikkeen ääriajatteluun. Äärimmäisen rasisminvastainen ei osaa nauraa etnisyys-/kulttuuristereotypioilla ratsastaville vitseille.
  Osa sellaisista on toki törkeän mauttomia ja suhtautuvat selkeän vihamielisesti kohteena oleviin etnisyyksiin, kulttuureihin tai uskontoihin. Osa taas ei.

 10. 11

  Heikki Sormunen sanoo

  Video on karu tarina siitä, miten helppoa vihan lietsominen on. Lumipalloefektikin tulee hyvin esiin, kun alun nettikirjoittelu johtaa partioitten perustamiseen ja vihan lietsonta väkivallaksi.

  Sekin videota katsellessa tuli mieleen, että sen tekijät taitavat tulla leimatuksi hyysäreiksi, suvakeiksi ja mädättäjiksi, James Hallan propagandan luomiksi virtuaalihahmoiksi, jotka vaanivat kaikkialla. Siihen joukkoon kuuluvat kaikki, jotka eivät ole ”kriittisiä”. Kannattaa muistaa sekin, että Norjassa yksi ”kriittinen” tappoi 77 ”hyysäriä”.

  Huolestuttavaa on sekin, että nykyisin puhutaan kahdesta ääripäästä, joiden välille pitäisi saada aikaan vuoropuhelua. Siinä unohtuu kokonaan se tosiseikka, etteivät James Hallaa mestarinaan pitävät vuoropuhu, vaan levittävät omaa vihapuhettaan.

  Nykyisin ”ääriryhmään” siis kuuluvat myös ne, jotka eivät lietso vihaa.

  • 11.1

   Jussi Hakala sanoo

   Kammottavintahan tässä on, että maahanmuuttoradikaalien retoriikka vielä luokin tuon toisen ääripään sitä vastustamaan (enkä oikeasti pidä ”monikulttuurius on rikkautta itsessään” kerhoa ollenkaan katupartioita järkevimpinä joskaan en yhtä väkivaltaisina kieleltään tai teoiltaan). Sitten joskus, kun tämä massahysteriä lakkaa – jätän tässä pahaenteisen ”jos lakkaa” kohdan pois välistä – niin sen luoma toinen ääripää jää vielä elämään ja ärsyttää parin vuosikymmenen kuluttua sen ajan kriittisistä uusia katupartioita uuteen semifasismiin.

  • 11.2

   Pipsa Mäntykangas sanoo

   Ollakseni jo 58-vuotias,tämän ei pitäisi yllättää.Mutta se tekee sen silti.Naisten raiskauksista tms.tehdään prosenttilukuja? Kuulutaanko me sitten johonkin Mc prosenttiklubiin,niissähän prosentti tarkoittaa,että tässä ollaan perimmäisen äärellä,eli tapettukin on ja saatu prossan merkki nahkatakin selkämykseen…minut aikoinaan raiskasi ihan suomalainen,vaalea sinisilmä.Olenko miettinyt missä tilaston uumenissa sekin käsiteltiin.En. Toivuin hiljalleen, mutta moni muu ei ole yhtä onnekas pyristellessään kokemuksesta eroon. Vaikka kulttuureissa eroja,ihan naapurin Kalle voi syyllistyä siihen,mistä muita niin kärkkäästi syytetään……

 11. 12

  Jore Puusa sanoo

  Viha johtuu suuresta määrästä purkautumattomia epäoikeudenmukaisuuksia alkaen 1918 kesästä. Suomessa yhteiskunta on jättänyt kaiken käsittelemättä. Me tarvitsemme oikeuskomission, joka käy läpi kaiken — vaikkapa detaljina -90 alun pankkikriisin– jolloin tuhansia perheitä tuhoutui takausapparaattiin.
  Viha siirtyy taustalle tungettuna lapsille. Nyt someraivo on se koski, jossa kaikki virtaa, kun kansa saa vihata ilman pelkoa isän piiskasta.
  Mutta.
  Suomen peruskoulu ja EVL kirkkonne ovat epäonnistuneet täysin eettisyyskasvatuksessaan ja yleissivistyksen antajina. Sen seurauksena kaikki purkautuu. Lukeneisuus noin 20-30 miehillä on next to nolla ja he raivoavat eniten somessa. Kuten tuhat kertaa olen kirjoittanut, kuvasin urallani yli 8000 haastattelua kaikkialla ja olen nähnyt tämän tulevan. Viha tulvii vasta kun toimittaja lähti ja jäin kaffeelle, haastateltava sanoi usein, ettei hän kehdannut sanoa mitä ajattelee, mykistymisen oire. Suomi on kuin vanha viemäriputki, jota pitää kasassa enää maali, kun siihen hipaisee, tulvii paska ulos.

  Sen lisäksi että jotkut harvat käyvät taistelua vastapuoltamme kohtaan selittämällä tuhannenteen kertaan rauhallisesti että rasismi sopii hyvin valtaapitäville, koska sen taakse saadaan sullottua oman maamme ongelmat, voisi myös laajempi yleisö alkaa miettiä ongelman syytä —eikä vain sitä miltä katupartio näyttää pilottitakeissaan.
  Pitää miettiä perimmäinen syy, muuten tässä käy huonosti. Ajatelkaa rasisteja ja fasisteja uhreina, joita pitää auttaa näkemään. Osa heistä on avun ulkopuolella –kuten aina yhteiskunnassa, suurin osa voidaan saada takaisin tunteviksi ihmisiksi.
  http://rasismiavastaan.blogspot.fi/

  • 12.1

   Jore Puusa sanoo

   Totuuskomission ei oikeuskomissiota. Anteeksi virhe. Siis Etelä-Afrikan malli.

  • 12.2

   Heikki Sormunen sanoo

   Totta sikäli, että vihaa todellakin paitsi lietsotaan, niin myöskin käytetään hyväksi. Halla-aho nostaa palkkaa EU-parlamentista, hänen vaalipäällikkönsa persujen puoletoimistosta. Joukko Suomen Sisun kellokkaita istuu eduskunnassa. Piilevää katkeruutta hyväkseen käyttäen ja vihaa lietsoen Hitlerkin aikoinaan nousi valtaan. Silloin syyllisiksi kaikkeet nimettiin juutalaiset, nyt mamut.

   Totta sekin, että elittikin saattaa olla tilanteesta tyytyväinen. Se saa rauhassa tehdä mitä lystää, kun ”kriittiset” mesoavat maahanmuuton kimpussa ja ylläpitävät illuusiota, jonka mukaan maamme kaikki ongelmat johtuvat maahanmuutosta, eikä pientä eliittiä hyödyttävästä uusliberalistisesta politiikasta. Siinäkin historia toistaa itseään. Moni saksalainen mahtisuku vahvistui natsivallan aikaan.

 12. 13

  Pekka Heikura sanoo

  Olen lopettanut kokonaan heikosti moderoitujen keskustelujen seuraamisen. Tämä johtuu siitä, että pyrin suojelemaan omaa hyvinvointiani ja siksi, etten usko niistä ”keskusteluista” löytyvän mitään tärkeää. Kyse on myös ajankäytöstä. En noudata siksi kehoitustasi mennä katsomaan mihinkään FB-ryhmään reaktioita liittyen Loldiers of Odin tempausta kohtaan. Tiedän ne etukäteen.

 13. 14

  Riitta Parpala sanoo

  Ihmettelen tässä vain sitä, että yksi mies löytyy ihan nimeltä mainittavaksi. Että juuri hän yksin vastaa rasismin noususta?? En lähtisi noin karusti alleviivaamaan. Jokainen perussuomalaisia osittain kannattava ei ole rasisti. Suomessa on aika laaja bäwstönosa, joka ei koe yhdenkään puolueen vastaavan omia toiveitaan. Yleensä joku on lähinnä. Moni ei välittäisi mistään puoluesidonnaisuudesta vaan äänestää henkilöä. Äänestin itse Saulia pressaksi ja perussuomalaista naista eduskuntaan. Molemmat ovat töissä, tietääkseni. No se klovni juttu oli muuten vain ihan tyhmä tempaus.

 14. 16

  sanoo

  SOO Joensuu ei partioi tulevana viikonloppuna, uutisoi Karjalainen kerhon tiedotteen perusteella. Sattumaa, seuraus rajun luokan provokaatiota koskevasta uhkakuvasta, mediallisen pakkohaastattelun&konfrontaation pakoilua vaiko jokin muu selitysmalli mitä en tullut ajatelleeksi? Sekä onko tämä ymmärrettävä sakin lopun aluksi, jonka syyt ovat virallinen torjunta, sanktiointivalmius ja huomattavasti luultua pienempi kansan tuki(voisi lähes laittaa lainausmerkkeihin)? Myönnettävästi yksi ainoa havainto ja vielä ei olla edes siinä ajankohdassa, johon tiedotteen ilmoitus kohdistuu, mutta näinhän se on käynyt toisinaan muulloinkin. Lopettamisilmoitus jää sitten tulematta kokonaan.

  • 16.1

   sanoo

   No, voihan senkin tietysti ”tueksi” kääntää, että enemmistö kansasta peräti sallisi katupartioinnin, kun asiayhteys on istuvan hallituksen ennätyksellisen inhotun ministerin aloite niiden kieltämiseksi lailla. Teillä näppäimistösoturikasarmissako on yhä niin, että saatte lukea vain foorumillenne linkitetyn uutisaineiston tai jollain hyväksytyllä linkkilistalla olevan materiaalin? Sen mitä off-linen aikana edusti esikunnan tiedotusosaston sanomalehdistä tekemät tiivistelmät, joita pidettiin perusyksikön pääkäytävän keskivaiheen ilmoitustaulun ohessa olevassa kansiossa/laatikossa. Joskin silloinkin sai omalla rahalla tilata mitä lehtiä vain itse halusi ja vähemmissä varoissa olevat lukea niitä sotilaskodissa.

 15. 17

  Pekka Rantamäki sanoo

  Tampereen katuja tallasi kaksi pellejoukkiota, joista toiset olivat klovneja

 16. 18

  Teemu Laitinen sanoo

  Huolestuttavaa tilanteessa mielestäni on se, että katupartiot on hiljaa hyväksytty, jopa hallituksen puolesta. Muutama kriittinen kommentti tuli, mutta siinä kaikki.
  Eli nyt kokoontumis vapauden nimissä rasistisen aatteen kyllästämä ryhmä harjoittaa valvontaa/vainoa tiettyä kansanryhmää kohtaan ja toivoo, että pääsisi opettamaan jonkun maan tavoille.
  Mitä tapahtuisi, jos puistossa joku nainen huutaisi: ”raiskaus, raiskaus!” ja lähistöllä sattuisi kävelemään turvapaikanhakija. Tutkitaanko ensin ja sitten hutkitaan, vai päinvastoin?

 17. 19

  Tauno Virtanen sanoo

  Iltasanomien mukaan poliisi joutui puuttumaan pellejen aiheuttamaan häiriköintiin:

  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1453001020720.html

  Toisin sanottuna pellet häiriköi odinin poikien iltakävelyä. Kyseessä siis ennalta suunniteltu provosointi yritys, joka meni vituiksi. Miten tästä tulee ihan vasemmiston soihtukulkuetta vastaan tehty hyökkäys? Ettei vaan jäljet johtaisi sylttytehtaalle.

  Mielenkiintoista, että Timonen näkee häiriköinnin positiivisena ja odinin poikien täysin laillisen toiminan haitallisena….

  • 19.1

   Saku Timonen sanoo

   Kuulut näköjään siihen runsaslukuiseen joukkoon, joka pyrkii kommentoimaan juttujani lukematta niitä. Luepa. Sanon selvästi, että pitää pitää etäsisyyttä. Ja luettuasi voit häipyä ja pysyä poissa.

   • 19.1.1

    Tauno Virtanen sanoo

    Katos…. Suurella ja mahtavalla Saku Timoselle oli virhe jutussaan, jonka toki sitten näemmä on muuttanut (ja sensuroinut huomautuksen asiasta)… Toki ei sitten viitsinyt ottaa omaa vittuiluaan pois.

    Tiesitkös Timonen, että hyviin tapoihin kuuluu kertoa jos muuttaa kirjoitustaan jälkikäteen….

    • 19.1.1.1

     Pipsa Mäntykangas sanoo

     Kyllä ainakin minä luin jo eka kerralla,että hän kehotti pitämään etäisyyttä,tietääkseni tekstiä ole muutettu. Ja olin Timosen kannalla joten tuo hyökkäys sinulta Tauno aika yllättävä

 18. 20

  Urho Timonen sanoo

  Huumori on vaikea laji ja sitä nämä kusipäät eivät hallitse ollenkaan.

 19. 21

  Minna Ylitalo sanoo

  Fundispatrioottien uhkailun kohteena on vaihteeksi Kokoomuksen kansanedustaja Sari Raassina, joka kertoi omakohtaisesta kokemuksestaan ahdistelun uhrina. Raassina kun julkeaa muistuttaa, että häirintää on ollut yhteiskunnassa ennen turvapaikanhakijoitakin. Suomalaista naista uhkaillaan parhaillaan vaikenemaan kantasuomalaisten tekemistä seksuaalirikoksista.

  http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/mies-tarttui-rinnoista-kansanedustajaksi-pyrkinytta/2218210

  • 21.1

   matti lahtinen sanoo

   Raassinan olisi pitänyt tehdä tapauksesta heti rikosilmoitus, nyt on todennäköisesti myöhäistä. Nyt herääkin sitten kysymys, miksi hän nyt vasta avautuu tapahtuneesta?

 20. 22

  Mari Hyytiäinen sanoo

  Ottamatta kantaa muiden kuin viranomaisten katupartioinnin oikeutukseen Suomen kaduilla, ihmettelen tätä naamioitumisen tarvetta mielipideilmaisun yhteydessä ilmiönä. On todella outoa, jos kokee ettei voi oikeusvaltio Suomessa ilmaista mielipidettään muuten kuin naamioituna vaan tarvitsee paeta vastuuta naamion ja roolin taakse.

  Koen, että naamioituneena esitetty mielipide on yhtä fiktiivinen kuin roolihahmo, joka sen esittää. Vanhakantaiset suomalaiset ovat tottuneet kohtaamaan toisensa omilla kasvoillaan ja omalla nimellään. Toivon tämän osan kulttuuriperintöämme säilyvän.