6.12.2017

Montako natsia tarvitaan tekemään 612-marssista natsimarssi? En tiedä, mutta omien arvioidenne pohjaksi voin kertoa muutamia tosiasioita. Eivät ne mitään salaisuuksia ole koskaan olleet, mutta monilla on ihan mielenkiinnon puutteen takia vääriä tietoja. Joidenkin päät ovat sekaisin roskamedioiden syöttämistä valheista.

612-soihtukulkueen järjestää rekisteröimätön yhdistys 612.fi. Se korostaa tapahtuman epäpoliittisuutta ja pelkästään isänmaallista luonnetta. Mukaan on kutsuttu kaikki itsensä isänmaallisiksi suomalaisiksi tuntevat, ja kaikki poliittiset tunnukset on kielletty.

Hyvä näin. Tosiasia kuitenkin on, että natsit ovat aina olleet mukana. Neljä vuotta sitten Suomen Vastarintaliike (nykyisin Pohjoismainen Vastarintaliike) oli tapahtuman aktiivinen järjestäjä. Yhdistyksen jäsenet toimivat silloin jopa kulkueen järjestyksenvalvojina. Liikkeen entinen johtaja Henrik Holappa on kertonut, että koko ajatus oli lähtöisin heiltä. Tarkoituksena oli koota yhteen kaikki äärioikeistolaisesti ajattelevat pienryhmät katto-organisaationa toimivan 612-yhdistyksen alle. Joka vuosi liike on mainostanut aktiivisesti tapahtumaa, ja sen jäsenet ovat osallistuneet siihen heti oman marssinsa jälkeen.

Niin he tekevät tänäkin vuonna. Sekä 612-yhdistys että PVL perustelevat osallistumista sillä, että tilaisuus on avoin kaikille isänmaallisesti ajatteleville. Tässä on minun mielestäni melkoinen ristiriita.

Pohjoismainen Vastarintaliike pyrkii avoimesti kumoamaan nykyisen yhteiskuntajärjestelmän ja lakkauttamaan Suomen valtion korvatakseen sen yhteispohjoismaisella, yhden johtajan johtamalla kansallissosialistisella valtiolla. Tavoitteeseensa se on enemmän kuin halukas pääsemään väkivalloin. Suomen itsenäisyyden kunniaksi järjestettävälle marssille osallistuu siis joukko Suomen itsenäisyyden kumoamiseen pyrkiviä. Ensin he marssivat itsenäisyyttä vastaan yhteispohjoismaisen natsivaltion puolesta. Sitten he riisuvat natsiaatteen ja rupeavat isänmaallisiksi suomalaisiksi.

Uskoo ken haluaa. Isänmaahan se on tietysti yhteispohjoismainen natsivaltiokin, mutta se ei ole minun isänmaani.

Pitäisikö natsien osallistuminen sitten kieltää? Natsien onneksi me emme elä sellaisessa yhteiskunnassa, jota he itse haluavat. Satavuotiaassa demokraattisessa Suomessa saa jokainen marssia. Jokainen saa vastustaa tai kannattaa mitä haluaa. Jokainen saa tehdä omat arvionsa siitä, montako natsia tarvitaan tekemään jostain tapahtumasta natsitapahtuma.

Onnea satavuotiaalle Suomelle ja hyvää itsenäisyyspäivää kaikille lukijoilleni. Pidetään Suomi demokraattisena, vapaana ja itsenäisenä.

Lippu1

 

 

 

Kommentit (34)
  1. Kyllä hävettää tuollaisten “suomalaisten” ja “isänmaallisten” marssijoiden puolesta. He eivät miltään osin edusta sitä suomea, jota esi-isämme ovat puolustaneet ja rakentaneet.

  2. Markku T Koivisto
    6.12.2017, 12:55

    Hyvää Itsenäisyyspäivää Sakari Timonen. Sinä jos kukaan ansaitset sen. Kiitos.

Kommentointi suljettu.