Wakandan mystiset ihmeet saapuvat elokuvateattereihin

”…Ja voittaja on ’La La Land’…no wait…Moonlight! The winner is Moonlight.” Olipa noloa. Kerrassaan.

Mustat elokuvat – kuten Hollywoodissa kuvaillaan elokuvia joissa on mustia näyttelijöitä enemmän kuin yksi – ovat viime aikoina rikkoneet kaikenlaisia ennätyksiä. Moonlightin Oscar-pysti, Get Outin saama vastaanotto, Hidden Figures-elokuvan menestys, Girl Trip. Ajat, ne ovat muuttuvii. Puhutaan siis teollisuudenalasta, jossa on pitkään istunut vahva usko siitä, että elokuvat, joissa on mustia sankareita tai mustien historioita eivät kiinnosta suurta (valkoista) yleisöä. Tai etteivät mustat kuluttajat omaisi ostovoimaa, jonka vuoksi heitä varten kannattaisi tehdä elokuvia.

Tähän aikaan kuuluu myös Marvelin Black Panther-elokuva. Tähän kohtaan disclaimer:  kulutan Marvel-elokuvia siinä missä kuka tahansa. Oikeastaan Marvel voisi pukea Aku Ankan trikoisiin ja viittaan pelastamaan mystistä Ankkaplaneettaa ja katsoisin sitäkin. Olen katsonut melko varmasti kaiken, mitä sen logon alta on tullut.

Nyt Marvel maailmassa, jota eivät enää hallitse valkoiset setämiehet ja heidän käsityksensä siitä, mikä on kiinnostavaa, laittaa valkokankaille Black Panther-elokuvan. On mustia sankareita trikoissa Wakandan ihmemaassa; sotureita, joiden sukupuoli ei ole cis-mies. Räjähdyksiä, erilaisia härpäkkeitä ja maailman pelastaminen agendalla.

Yhdysvalloissa Black Panther-elokuvan ennakkomyynnissä lippujen myynti on ylittänyt aiemmat Marvelin ennätykset – se on päihittänyt ennakkomyynnissä jopa Captain America – Civil Warin, Yhdysvalloissa (!). Suomessa ennakkomyynti on suunnitteilla tätä kirjoittaessani.

Yhdysvaltalaiset mediat povaavat, että mikäli Black Panther elokuvasta tulee Marvelin suurin tähänastinen kassamagneetti, alalla tullaan näkemään muutoksia. Saas nähdä.

Niin tai näin, tammikuun mä oon eniten innoissani tästä elokuvasta. Maassa, jossa on menossa presidentinvaalit.

.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *