Avoin kirje larppaajilta

Siinä teille Odinin soturi. (Kuva: Geo DE)
Siinä teille Odinin soturi. (Kuva: GeoDE)

Hyvät suomalaiset somekeskustelijat ja toimittajat,

Kuluvan vuoden aikana monia väkivaltaisten rasistiryhmien, esimerkiksi Soldiers of Odinin ja Suomen Vastarintaliikkeen, jäseniä on ryhdytty kutsumaan humoristisesti natsilarppaajiksi.

Me, joukko suomalaisia larppaajia, haluamme huomauttaa, että ko. ryhmien jäsenet eivät ole natsilarppaajia. Sen sijaan he ovat mm. natseja.
Natsin ja natsilarppaajan erottaa siitä, että edellinen on oikeasti natsi ja jälkimmäinen ei ole.

Myöskään muut äärioikeistoryhmät eivät larppaa vaan pelottelevat ja pahoinpitelevät ihmisiä. Mitä tulee Soldiers of Odiniin, larppaajat tuntevat Norjan jumalhistorian todennäköisesti merkittävästi paremmin kuin esimerkiksi naisia 2000-luvun Suomessa hakkaava SoO:n molopää.
Lisäksi larppaajat voivat halutessaan kompensoida huonoa itsetuntoaan todella isolla viikinkimiekalla, eikä sitä näin ollen ole tarpeen kompensoida uhkailemalla erivärisiä ihmisiä. Tai ketään muutakaan.

Pyydämme, että natseja ja muita äärioikeistolaisia kutsuttaisiin tästedes natseiksi ja äärioikeistolaisiksi. Lisäksi toivotamme uudet harrastajat mukaan niin toista maailmansotaa kuin viikinkiaikaakin käsitteleviin larppeihin. Kutsu ei koske natseja, koska emme halua natseja larppeihin tai mihinkään.

Ystävällisesti,
Suomalaiset larppaajat

Kommentit (3)
  1. Kokoomuksen äänestäjänä pyytäisin, että natseja eli kansallissosialisteja ei kutsuttaisi oikeistoksi.

  2. Kyllä minä mieleni jälleen niin pahoitin 🙁

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *