Suuri Vihaviestikilpailu ratkeaa tänään – Raati arvioi bloggaajan saamat vihaviestit

Lämpimästi tervetuloa Suuren Vihaviestikilpailun finaaliin!

Finaaliin on selviytynyt kuusi viestiä, jotka lähetettiin tämän blogin pitäjälle islam-aiheisen kirjoituksen jälkeen. Tänään ratkeaa, mikä viesteistä on kiinnostavin, monipuolisin, vivahteikkain ja, mikä tärkeintä, kaikkein vihaisin!

Aluksi suuri kiitos kaikille vihakirjoitteluun osallistujille. Ilman teitä tätä tekstiä ei olisi koskaan syntynyt. Tästä tekstistä maksettu palkkio lahjoitetaan Helsingin vastaanottokeskuksen Punavuoren toimipisteeseen. Näin jokainen teistä vihakirjoittajista on antanut panoksensa turvapaikanhakijoiden auttamiseen!
Mitä enemmän tätä kirjoitusta luetaan, sitä suuremman palkkion Image maksaa. Jakakaa siis kirjoitusta kuin huomista ei olisi.

Seuraavaksi esittelemme arvovaltaisen raadin.
Viharaatiin kuuluu kuusi tekstin ja ilmaisun ammattilaista.
Antti Holma, näyttelijä ja kirjailija
Anna Kontula, kansanedustaja
Krista Kosonen, näyttelijä
Rosa Meriläinen, johtaja, kirjailija ja poliitikko
Riku Rantala, toimittaja ja kirjailija
Heikki Valkama, Imagen päätoimittaja
Suuri kiitos myös raatilaisille!

Kukin raatilainen antoi viesteille 0-5 pistettä. Arvioissaan viharaati kiinnitti huomiota muun muassa seuraaviin asioihin.

Omaperäisyys – Onko kirjoittaja onnistunut keksimään uudenlaisia solvauksia? Onko teksti tuoretta ja raikasta? Onko näkökulma oivaltava ja omaperäinen?
Kieli – Onko viestissä käytetty rikasta, monipuolista kieltä sekä taitavia lause- ja virkerakenteita? Onko se luettavaa ja kieliopillisesti korrektia? Viittaako teksti itsensä ulkopuolelle?
Selkeys – Onko viesti ymmärrettävä? Käykö siitä ilmi, mitä lähettäjä haluaa sanoa?
Viha – Onko viha aitoa ja uskottavaa? Onko se tylppää ja padottua vai vivahteikasta ja pirskahtelevaa?

Ja nyt, hyvät lukijat, itse viestien pariin!
Viesti aukeaa klikkaamalla kuvaa.


Kilpailija numero 1
Nimimerkki Teräs Muna teoksellaan Tapa itsesi

viharaati1

Unelmoitko hiekkaneekerin kyrvästä vai miksi heitä puolustat?Olet munaa lutkuttava idiootti. Ole edes hyödyllinen idiootti ja mene vokiin jakamaan pillua niin ei partalapsien tarvitse raiskata normaaleja naisia vaan he voivat tunkeutua kaltaisiisi paskakasoihin. Pelle.

Krista Kosonen
Tämä on silmissäni ns. perusvihaviesti. Plussaa nimimerkistä ja hilpeyttä herättävästä termistä ”munaa lutkuttava idiootti”
3 pistettä

Riku Rantala
Nimimerkin valinnalla viestin lähettäjä ilmentää ideaalista ja luultavammin saavuttamatonta minäkuvaansa, mikä kertoo nimimerkin takana olevan jo hieman iäkkäämmän mieshenkilön. Lähettäjä pyrkii välttämään tautologiaa: toisaalta Teräs Muna, mutta sähköpostiosoite teraskyrpa@gmail.com tuo mukaan kaivattuja vivahteita.

Itse vihasanaston valinnassa mennään kuitenkin sieltä, missä aita on matalin. Termit ovat suoraan Rajat kiinni -ryhmän tai MV-lehden perussanastosta: hiekkaneekeri, vok, partalapsi. Toiston avulla syntyy viestin ainoa rytmisesti viehättävä ilmaus sanaparilla ”munaa lutkuttava idiootti” – ”hyödyllinen idiootti”. Varsinainen kompurointi tapahtuu viimeisessä solvauksessa, joka putoaa täysin sitä edeltävästä karkeuksien ja seksifantasioiden peruslitaniasta: ”Pelle.” Tässä vihaajan suojaus ikään kuin putoaa ja maski valahtaa rinnuksille – ”pelle” on pikkuporvarillinen, löysä solvaus. Sitä käyttämällä vihaaja putoaa karskista roolistaan siihen todellisempaan: tuohtuneeksi piipittäjäksi.
2 pistettä

Anna Kontula
Naisen loukkaaminen seksuaalimoraalia epäilemällä on niin nähty. (Freudin jälkeen sitä on muutenkin alettu käyttää varovaisemmin, sillä kaikkihan toki tietävät, että siitä puhe mistä puute.) Teksti avaa kuitenkin myös hienovaraisesti valkoisen kolonialistin syvintä pelkoa – että se lähes eläimeksi demonisoitu etninen toinen ehkä onkin haluttavampi rakastelukumppani kuin tavallinen ja tuttu Teräs Muna.
4 pistettä

Heikki Valkama
Nämä raiskauksia ja kikkeleitä jatkuvasti ajattelevat taitavat olla oma ryhmänsä näissä maahanmuuttokriitikoissa. Nimimerkkiä myöten yhden ajatuksen miehiä.
1 piste

Antti Holma
Kirjoituksen voimattomuus johtuu mitä todennäköisimmin hotrodsisormella rapsutetusta peräaukosta, jonka väkivaltainen kirvely estää laukeamisen. Kirjoittaja ei selvästi ole ollut läsnä vihassaan: kaikki on kuin ulkolukua, kuluneiden toteamusten toistoa. Jos kirjoittaja olisi malttanut käydä huuhtaisemassa peräaukkonsa paprikajauheesta ja pesemässä kätensä, uuden erektion myötä tähänkin vihaviestiin olisi saattanut löytyä väkevämpää kieltä. Aivan kuin Teräs Munan asemesta näppäimistöä käsittelisi Tina Muna, jonka raivo lupsahtaa onttona maahan kuin lopun voimaton ”Pelle.”
1 piste

Rosa Meriläinen
Teksti viittaa helposti tunnistettavaan vihaviestijään, joka on meidän suvakkihuorien vanha tuttu jo 90-luvulta! On ilo seurata, kuinka tamperelainen mies osaa antaa kasvot ja käsitteistön peniskateudelle. Näin rasismi ja naisviha kättä lyö.
3 pistettä

Yhteensä 14 pistettä

 


Kilpailija numero 2
Nimimerkki Mortum Exitus teoksellaan Ihminen ja syöjä

viharaati2

Lopeta Suomen tuhoa ajamasi kirjoittelu ja ota vastuu teoistasi. Suomen kielen kaksi täysin harmitonta sanaa: ihminen ja syöjä. Laitapa ne yhteen. Mitä saat? Meillä on ihka aito sellainen täällä ja laitamme sen tekemään sinusta lopun pian, jos et lopeta mielenvikaista kirjoittamistasi. Älyllinen kapasiteettisi ei riitä asian ymmärtämiseen, mutta uskomme pian Sinuun käyttämiemme äärimmäisten toimien tehoavan kaltaiseesi idioottiinkin.
Yrität silmälaseillasi, hiustenvärjäämisellä ja räikeällä meikkaamisella saada huomion kiinnitettyä pois gargantuaanisesta ruhostasi. Niin te ihrakasat aina teette. Riittääpähän enemmän tekemistä hra. C:lle.
Älä ota varoitustamme kevyesti. Sillä olisi kohtalolliset seuraamukset.

Antti Holma
Ihmissyönnillä uhkaaminen on omintakeista, rohkeaa ja villiäkin. Lisäksi kirjoittaja uskaltaa maalata vastustajalleenkin voimakkaita ominaisuuksia: vastaanottaja näyttäytyy eräänlaisena jättimäisenä Babylonin porttona, jolla on kirjoittamalla kyky tuhota kokonaisia valtioita. Piirtyy kuva tarinasta: päähenkilö Random Latin Words odottaa viimeistä taistelua, jossa kirjoittelija Neiti Gargantua ja säälimätön kannibaali Herra C. ottavat mittaa toisistaan. Otsikkona voisi aivan hyvin olla kirjoittajan tarjoama ”Kohtalolliset seuraamukset”. Tämä gore-pornosta kuvastoaan ammentava vihaviesti kielii myös siitä, että kirjoittaja on joskus yrittänyt masturboida kahden karjalanpiirakan väliin, mutta molemmat piirakat ovat murenneet ja esinahan alle on joutunut riisipuuroa.
5 pistettä

Rosa Meriläinen
Kirjoittajan olisi aina syytä hioa erityisen huolellisesti tekstin ensimmäinen ja viimeinen lause. Tämä on nyt unohtunut. Myös tappouhkaus on huonosti kätketty.
1 piste

Krista Kosonen
Rakastan kirjoittajan tyylikeinoja; sekoittaa keskenään kirjoitusvirheet ja toisaalta sana ”gargantuaaninen”. Ja vihjataanko tässä siis, että ihmissyöjä (tai ”ihminensyöjä”) tulee ja kostaa? Mahtavaa, omaperäistä!
5 pistettä

Anna Kontula
Mortum Exitus ei selvästikään ole mikä tahansa amatöörivihakirjoittelija. Hän ottaa taitavasti vaikutteita sekä kauhun että fantasian tyylilajeista. Latinaperäiset sanat luovat aina pikantisti tunnelmaa. Ainoastaan kömpelö lauserakenne antaa aihetta epäillä, että tekijä ei sittenkään ehkä edusta jotakin suurelle yleisölle tuntematonta sivistyneiden herrasmiesrasistien ihmissyöjäkerhoa.
5 pistettä

Heikki Valkama
Googlaamalla selviää, että Herra C on lutuinen kissa. Kannattaa käydä katsomassa kuvat. Tämä lukenut ihminen kuitenkin tietää Gargantuan. Mutta että ihmissyöjä? Häiriintyneisyysasteikko menee kyllä tappiin.
1 piste

Riku Rantala
Tämän viestin lähettäjä esittelee perussivistystään latinankielisellä, kuolemalla uhkailevalla nimimerkillä, mutta jostain syystä lisää kotisivuosoitteekseen fallossymboleihin keskittyneen sivuston. Jälleen voimme arvella nimimerkin takana olevan iäkkäämmän mieshenkilön: toisaalta haaveet jäykistyneistä siittimistä, toisaalta koululatina – ja värjätyistä hiuksista tai meikkaamisesta noussut ärtymys – viittaavat tähän. Tekstissä on runsaasti svetisismejä, joten kirjoittaja lienee ruotsinkielinen tai sen ikäpolven kynäniekkoja, jotka tapasivat briljeerata ruotsalaisittain.

Viestin ydin on tavanomainen: kuolemalla uhkaus. Vihasanastossa riemastuttaa harvoin käytetty Gargantua-viittaus. Teksti kumpuaa alussa huolesta, ”Suomen tuhosta”, ja kohoaa lopuksi maalaamaan ”kohtalollisia” seuraamuksia. Välissä oleva, kannibalismiin sidottu tappouhkaus on sadunomaisuudessaan jopa infantiili – mitään pelkoa se tuskin kykenee herättämään, vaan toimii lähinnä kirjoittajan itsensä fantasioiden purkamiskanavana. Teksti on taiten kirjoitettu ja ehjä, mutta siitä puuttuu hurmeinen raivo. Kynää pitelevän käden voi kuvitella tärisevän toisaalta raivosta, mutta toisaalta voimattomuuttaan.
3,5 pistettä

Yhteensä 20,5 pistettä


Kilpailija numero 3
Nimimerkki Ali muhamed teoksellaan Lammas

 

viharaati3


Vittu sä lammas oot tyhmä ! Et oikeasti näköjään ymmärrä islamista mitään. Olisi kannattanut pitää turpa kiinni eikä nolata itseään.

Rosa Meriläinen
Vihaviestin lähettäjänimen ja sisällön välinen ristiriita olisi jäänyt tekstin ainoaksi ansioksi, ellei kiinnitetä huomiota siihen, mitä viestissä ei ole: on poikkeuksellinen valinta olla käyttämättä seksuaalisuuden ja sukupuolen käsitteistöä.
2 pistettä

Krista Kosonen
Kielioppi on hyvää, viesti on selkeä, vihainen ja kohdistettu. Vihaviestien Papukaijamerkki!
4 pistettä

Antti Holma
Tämä vihaviesti alkaa lupaavasti, koska sen lähettäjän osoitteesta voi päätellä, että sen on kirjoittanut aito, Suomessa vaikuttava parikymppinen isis-terroristi.
Kritiikki, joka neuvoo, mitä kritiikin kohteen olisi mieluummin tullut tehdä, on vanhanaikaista. Rohkenen kuitenkin käyttää kirjoittajan metodia: Tämän viestin kirjoittamisen sijasta Ahmed 94:n olisi kannattanut polkea polkupyörällä kukkakauppaan, ostaa kolme pitkävartista ruusua, antaa ne äidilleen ja sanoa: ”Kiitos äiti, että annoit minulle elämän. Lupaan joka henkäykselläni kunnioittaa antamaasi lahjaa. Rakastan sinua.”
2 pistettä

Anna Kontula
Viestissä on rehellistä tunnetta, mutta ehkä juuri siksi kirjoittajalla ei ole ollut malttia panostaa ilmaisuun. Loukkaukset ovat kuluneita ja latteita.
2 pistettä

Heikki Valkama
No totta varmasti tämä on Ali Muhammed eikä Hommaforum-aktiivi! Käännöstoimisto Isis.fi on muuten nykyisin Pauhu.fi. Jokseenkin mielikuvituksetonta.
1 piste

Riku Rantala
Nimimerkkivalinnallaan kirjoittaja haluaa ottaa lukijan haltuunsa rinnastuksella, kun hän asettaa vierekkäin tyypillisen musliminimen ja toisaalta terroristiverkoston nimen. Viestin heikon muotoilun perusteella voidaan kuitenkin jopa pitää mahdollisena, että kirjoittaja yrittää kömpelösti esiintyä muslimina, joka muka ojentaa viestin kohdetta väärästä islamintulkinnasta.

Vitun lammas on tavallaan perusavaus, mutta lupaa silti paljon enemmän kuin itse viesti lopulta antaa. Vihaviesti päättyy jopa ymmärtävään ”olisi kannattanut” kehotukseen ja viestin lähettäjästä paljon kertovaan kauhukuvaan ”itsensä nolaamisesta”. Näin vihaviesti 3 alkaa aggressiivisesti, mutta päättyy pienen ihmisen hädän kuvaan – samaan tapaan kuin vihaviesti 1.
2 pistettä

Yhteensä 13 pistettä


 

Kilpailija numero 4
Nimimerkki 9mm teoksellaan Mohammedin Tiltu

viharaati4

Torakka.Olet vihollistaistelijoiden yhteistoimintahuora eli Mohammedin Tiltu.Mitäpä luulet että sinulle tapahtuu kun kansannousu alkaa?

Antti Holma
Jos tietää, että suurin osa ihmisistä pitää netissä anonyymisti vihaviestejä kirjoittavia ihmisiä sosiaalisesti ja varsinkin seksuaalisesti kyvyttöminä epäonnistujina, onko viisasta valita nimimerkikseen 9mm? Sillä halutaan luonnollisesti viitata aseeseen, mutta se antaakin aseen vastustajille: tietenkin anonyymin nettivihan typistäminen mikropeniksestä johtuvaan kateuteen on aivan yhtä tympeää kuin suurin osa anonyymistä nettivihasta ja loukkaa niitä, joilla mikropenis on, mutta juuri siksi kirjoittajan kannattaa olla tarkkana. Tässä viestissä on kuitenkin oma viehätyksensä, nimittäin nettivihassa intertekstuaalisuus on harvinaista. Savolaisen veikeästi Iitin Tiltuun viittaaminen antaa tälle viestille sen tarvitseman kansannousun nollasta kahteen pisteeseen.
2 pistettä

Rosa Meriläinen
Viesti käyttää ansiokkaasti hyväkseen toisen maailmansodan retoriikkaa, vaikka viittaus Moskovan Tiltuun ei aivan kanna. Hyppäys talvi- ja jatkosotafolkloresta suoraan kansannousufantasiaan on draaman- ja surrealismintajua osoittava yllätyskäänne.
4 pistettä

Anna Kontula
Pidän viestin ajallisesta liikkuvuudesta – muutamalla sulavalla lauseella se kytkee nykypäivän sekä kansalliseen historiaamme että sen mahdolliseen tulevaisuuteen. Viestissä kaikuu verenhimoinen metalli, johon toki kirjoittajan nimimerkkikin viittaa. Alun viittaus torakkaan on tavallaan kekseliästä, mutta rikkoo muuten niin eheän kokonaisuuden.
3 pistettä

Heikki Valkama
Lisää väkivaltaa ja nyt vallankumousfantasiaa. Nämä palautteet kyllä heijastavat antajaansa.
1 piste

Riku Rantala
9 mm menee nimimerkkinä suoraan asiaan, mutta mitä kirjoittaja haluaa korostaa .ru-päätteisen verkko-osoitteensa avulla? Trolliuttaan? Maailmankansalaisuuttaan? Toisaalta viestissä viitataan vanhassa kunnon ryssävihan hengessä talvi- ja jatkosotien historiasta tuttuun neuvostoliittolaiseen radiopropagandistiin, Moskovan Tiltuun. Kirjoittaja yhdistää isänmaalliset sotaponnistelut nykyajan rasistien kärsimyksiin puhumalla ”Mohammedin Tiltusta” ja ”yhteistoimintahuorasta”. Aloitus ”Torakka” on reipas ja haukahtava, sillä tuskin siinä post-alfasti viitata Ruger Hauerin menestysalbumin kappaleeseen. Lopun tappouhkaus annetaan jopa leikillisesti: ”Mitäpä luulet?” Hajanainen vihaviesti.
3 pistettä

Krista Kosonen
Pidän nimimerkki 9mm:n tavasta lopettaa vihaviestinsä kysymykseen. Huorittelu vihaviestissä on aika mielikuvituksetonta, mutta ”yhteistoimintahuora”-sanalla irtoaa minulta yksi ekstrapiste. Hyvä 9mm!
4 pistettä

Yhteensä 17 pistettä


Kilpailija numero 5
Nimimerkki Fin Land teoksella Huora huora

viharaati5

huora huora huora huora huora huora huora huora hevosen kyrpä
Hyi vittu sinä olet ruma vittu mene Ruotsiin ruma lesbo feministin vittu
Huora luuska laiska paska vittu huora

Rosa Meriläinen
Viesti käyttää hienosti hyödykseen lavarunoudessakin hyväksi havaittua toistoa, joka tuo viestin rytmiin kiihkeyden vaikutelmaa. Sanavalinnoissaan, tematiikassaan ja välimerkittömyydessään teksti nojaa tiukasti ja tinkimättömästi vihakirjeperinteeseen.
5 pistettä

Anna Kontula
Useimmiten tautofonia on tekstille ongelma, mutta tässä on käynyt juuri päinvastoin. Nasevan ”huora”-sanan toisto luo viestille lähes runollisen rytmin. Toimii erityisesti ääneen lausuttuna. Pisteitä laski kuitenkin viestin lyhyys, tällaisen lahjakkuuden ei kannattaisi tyytyä tavoittelemaan haikumittaa, vaan antaa sanan säilän heilua koko pituudessaan.
3 pistettä

Riku Rantala
Tässä viestissä on mukaansatempaava rytmi ja meditatiivinen tunnelma! Se on teksti, joka houkuttelee lukijansa tulkitsemaan sitä – ensin ehkä vain tapailemalla ja vaimeasti mumisten, mutta pian innostuen jopa voimaperäisesti lausumaan ja hakemaan juuri sellaista mahdollista kokonaisuutta, joka kirjoittajan päässä on ehkä kirjoitushetkellä ollut. Todella inspiroiva teksti, jonka taustalla olevasta vihan ja toisaalta ongelmien eetoksesta voivat tulkitsijat löytää loputtomasti uusia mahdollisia tasoja!

Tuskin on sattumaa, että alussa ”huora” hoetaan raamatullisesti seitsemän kertaa.
”Hevosen kyrpä” voi olla intertekstuaalinen viittaus Timo Hännikäiseen ja Sarastuksen kansallissosialististen narukäsien Facebook-klassikkoon – tai sitten se vain sopii sekä mielleyhtymänä että rytmisesti ”huoran” perään. Kun avauksesta päästään hienoon, ”hyi vittu sinä olet ruma vittu” -toistorakenteeseen, saattaa inspiroitunut lukija kuulla korvissaan hieman naukuvan ja taukojapitämättömän solvausten ryöpyn. Tämä saattaa olla naisen kirjoittama. Lopun ehkä hieman asiaankuulumaton laiskuusviittaus (mutta yllättävyydessään kiehtova), siitä kehotus maastamuuttoon ja aivan viimeiseksi vielä tyylipuhdas kehystäminen ”huoralla” ja ”vitulla”. Täydellinen suoritus oivaltavalta, monitulkintaiselta nimimerkiltä Fin Land!
5 pistettä

Krista Kosonen
Hieno! Kuin nykyrunoutta. Herättää halun lausua tämä ääneen.
4 pistettä

Heikki Valkama
Oho, mikä purkaus. Yläasteen nimittelykisoissa voi pärjätä myös hokemalla.
1 piste

Antti Holma
Tämä runo on kirjoitettu rytmiin, joka syntyy vaahtomuovipatjasta, ilmastointiteipistä, muovikelmusta ja rypsiöljystä valmistettuun tekovaginaan laukeavan pojan hengityksen iskuista palleaa vasten. Laukeamisen päätteeksi kirjoittaja on itkenyt hetken tietämättä syytä. Ehkä hetken hän on nähnyt itsensä ikään kuin huoneen katosta käsin. Vaaleat, paksut reidet, jotka vapisevat kovan lattian polviin aiheuttamasta kivusta, se totaalinen, täydellinen pimeys, joka edeltää näitä sessioita, se sokaiseva halu joka syntyy mielikuvasta, jossa lattiaan teipattu, tajuton nainen on vain hänen, nimimerkki Fin Landin käytössä ja sitten, toisaalta, se mikä jää: kipu polviin ja kysymys siitä, voiko vaahtomuovivaginaa käyttää toistamiseen ilman, että sitä puhdistaa.
10 pistettä (viisi ensimmäistä lasketaan)

Yhteensä 23 pistettä


Kilpailija numero 6
Nimimerkki RipuliHomo teoksella Lesbo

viharaati6

lesbo

Rosa Meriläinen
Nimimerkki RipuliHomo ansiokkaasti kiteyttää nimimerkissään rasistien anaaliseksifiksaation. Tiedoksi: nai ne heterotkin perseeseen. Varsinainen viesti ei mene maaliin, sillä vain RipuliHomon omassa todellisuudessa on jotain häpeällistä olla homoseksuaali tai musta.
2 pistettä

Krista Kosonen
Nimimerkiltä Ripulihomo olisin odottanut enemmän! Lasketaanko tätä edes vihaviestiksi?
1 piste

Anna Kontula
Viesti on lyhyt, tylsä ja epäinformatiivinen. Ainoa piste tulee visuaalisuudesta.
1 piste

Heikki Valkama
Lesbo? Kaikista mahdollisista nimityksistä? Kas kun ei ”hetero!”
1 piste

Antti Holma
Twitter-käyttäjä RipuliHomon viestistä voi lukea mm. seuraavat asiat:
L = Lukukyky. Yksi ihmisen tärkeimmistä ominaisuuksista. Ei tarkoita vain kykyä lukea tekstiä, vaan myös kykyä nähdä se, mitä ei ole kirjoitettu.
E = Esimerkillisyys. Millaisen jäljen haluan jättää itsestäni tuleville polville? Mitkä ovat arvoni? Miten projektoin niitä maailmaan?
S = Samuus. On tärkeämpää keskittyä siihen, mikä meitä yhdistää kuin siihen, mikä meitä erottaa.
B = Balanssi. Voisi väittää, että RipuliHomoa ei ole ilman UmmetusHeteroa, mutta vastakohtien etsimisen asemesta voisi kysyä, onko olemassa sellaisia tiloja, jossa ihmisten erilaiset tilanteet ja lähtökohdat voisivat tukea tasapainoa sen horjuttamisen sijaan.
O = Onanointi. Kun on itselleen hyvä, osaa olla sitä paremmin myös muille.
5 pistettä

Riku Rantala
Vihaviesti hyödyntää uutta mobiiliteknologiaa ja sosiaalista mediaa, joten se on selvästi nuoremman henkilön kirjoittama. Nimimerkki @RipuliHomo on kuitenkin ilmeinen, ja sen tavoitteet jäävät itsessään saavuttamatta. Itse viesti pyrkii naivistiseen ilmaisuun, mutta koko hanke ikään kuin kuivuu kasaan jo ennen lopetusta, mitä puuttuva piste ja puuttuvat aihetunnisteet alleviivaavat. Kultakalan keskittymiskyky lienee etsiytynyt jo seuraavaan vihan kohteeseen. Piti sisällään paljon mahdollisuuksia, mutta on tämän kisan heikoin suoritus.
0 pistettä

Yhteensä 8 pistettä


JA NÄIN ON SUURI VIHAVIESTIKISA RATKENNUT!

Voittajaksi selviytyi nimimerkki Fin Land modernilla runoteoksellaan Huora huora.
Tuomaristo arvosti viestin rytmiä, intertekstuaalista viittailua sekä vihaviestiklassikoiden ja modernin runouden yllättävää yhdistelmää. Vihaa pidettiin aitona, jopa hengästyttävänä, ja sen ilmaisua rytmikkäänä, jopa meditatiivisena.

Kilpailu on nyt suljettu, eikä uusia kandidaatteja enää hyväksytä kisaan. Paljon onnea voittajalle ja vielä kerran kiitos kaikille osallistujille sekä tuomariston jäsenille!
Ja muistattehan jakaa kirjoituksen, jotta saamme vastaanottokeskukselle soman potin. Kiitos!

Kommentit (54)
  1. Esa Kauppila
    9.10.2016, 12:55

    Jumalauta, lois-ta-vaa!

  2. Mahtava juttu!!!!

    Tällaisten oksennuttavien kirjoitusten perusteella, mitä jotkut toisia puolustavat ja ihmisiä ihmisinä arvostavat saavat niskaansa, en voi muuta kuin olla äärimmäisen huolissani a) mielenterveyden hoidosta sekä b) älykkyyden tason laskusta maassamme.

    Hatunnosto julkisuudelle, toivottavasti tästä ”kisasta” seuraa jotain hyvää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *