Vihaviestikilpailun hedelmät saapuivat vastaanottokeskukseen

suomenmestari2

Kiitos teille yli 200 000 ihmiselle, jotka kävitte lukemassa Suuresta Vihaviestikilpailusta! Jokainen klikkaus kerrytti pottia, ja klikkailun hedelmät ovat nyt saavuttaneet Punavuoren vastaanottokeskuksen.

Vastaanottokeskuksen ihana, joustava ja kaikin puolin upea henkilökunta oli ilomielin juonessa mukana. He toivoivat, että suoran rahalahjan sijaan summalla ostettaisiin suomen kielen oppikirjoja, ne kun ovat varsin hintavia ja kysyntä on valtava. Tämä sopi tietysti erinomaisesti.

Sijaitsen nyt Brysselissä, mutta pomoni Miapetra Kumpula-Natri ja kollegani Niilo Toivonen suostuivat hankkimaan kirjat ja toimittamaan ne Suomen-reissulla vastaanottokeskukseen. (Miapetra lisäsi pottiin omista rahoistaan vielä kymmenen prosenttia, siitäkin suuri kiitos.) Kirjoja ostettiin ensin käytettyinä, ja kun käytetyt loppuivat Helsingistä, kävi Niilo ostamassa vielä pari kirjakauppaa tyhjäksi käyttämättömistä.

Minulta on kysytty muutamia asioita Vihaviestikilpailuun liittyen. Vastaan niihin tässä.

Lisäsikö Vihaviestikilpailu vihaviestien määrää?
Ei. Etukäteen luulin, että lisäisi. Sitten keskustelin parin tuttavan kanssa, jotka myös saavat paljon vihapostia. Heidän kokemuksensa oli, että julkstaminen ei lisää häriköintiä. Totesin saman: itse asiassa vihaviestit vähenivät hieman.

Miksi juuri Punavuoren VOK?
Asuin Punavuoren vastaanottokeskuksen lähellä monta vuotta. Sitten muutin Kallion vastaanottokeskuksen naapuriin, mutta jotenkin Punavuori tuli silti ensimmäisenä mieleen.
Aina joskus nimbyilijät katsovat tarpeelliseksi huomauttaa, että mikäli itse “joutuisin” asumaan vastaanottokeskuksen lähellä, suhtautumiseni turvapaikanhakijoihin olisi “erilainen”.

Voinko itse lahjoittaa jotain vastaanottokeskukselle?
Kyllä.
Osa vastaanottokeskuksista kertoo tarpeistaan täällä.
Punaisen Ristin kautta voit lahjoittaa tavaraa tai rahaa tai ryhtyä vapaaehtoiseksi.
Turvapaikanhakijoiden tuki järjestää toimintaa turvapaikanhakijoiden hyvinvoinnin ja kototutumisen edistämiseksi. Siellä voi muun muassa lajitella ja jaella vaatteita tai auttaa kielen oppimisessa.
Refugees Welcome -yhdistyksen kautta voit tarjota turvapaikanhakijalle kodin.

Koska Suuri Vihaviestikilpailu järjestetään seuraavan kerran ja miten voin osallistua?
Vihaviestikilpailu on nyt suljettu eikä uusia ehdokkaita oteta enää vastaan. Tällä hetkellä on menossa Kirjoita Blogisteille Tosi Kivasti -kilpailu. Voit osallistua kommenttikentässä.

Vielä kerran kiitos kaikille lukijoille ja Vihaviestikilpailun arvovaltaiselle tuomaristolle! Lempeää ja valoisaa adventtia kaikille.

suomenmestari

 

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *