Laura Huhtasaari sytyttää somen – Turun isku vahvisti johtoasemaa

Siltä se nyt näyttää. Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari saa tällä hetkellä sosiaalisen median sykkimään paremmin kuin yksikään muu ehdokas.

[jsoncontentimporter
url=”https://api.underhood.co/v2.0/listing/user-listing/qqCENhXyALYckwiZsvZF65wX5t4QBWVQ7Wo1eEduNM” basenode=”data.companies” numberofdisplayeditems=”10″]

[/jsoncontentimporter]

#{index} {name} {score} {changeCharacter}

Osasyy maahanmuuttokriitikon suosioon on Turun puukkoiskun aiheuttama pelko ja viha, mutta Suomen ensimmäinen terroristi-isku ei selitä tilannetta kokonaan.

Huhtasaari nousi Underhoodissa kärkeen jo 17.8., päivää ennen Turun tapahtumia, ohittaen demareiden ehdokkuutta tavoittelevan Tuula Haataisen, jonka somesuosio on ollut viime päivät laskussa. Nyt Haatainen on neljäntenä, Huhtasaaren, Maarit Feldt-Rannan ja Niinistön takana.

Screen Shot 2017-08-24 at 11.37.09

Presidenttiehdokkaiden ja ehdokkuushaluistaan ilmoittaneiden somesuosion kehitys viimeisen kuukauden ajalta

Turun iskun jälkeisenä viikonloppuna Laura Huhtasaaren pisteet saavuttivat huippunsa (6.88/10). Huhtasaaren “Ei hyssyttelyä, ei vähättelyä”-päivitys Facebookissa keräsi 2400 tykkäystä tai muuta reaktiota ja sitä jaettiin 124 kertaa. Kommentteja kertyi yli sata. Ainoastaan Sauli Niinistön samana lauantaina jakama lausunto kansakunnasta ja maahanmuuttokeskustelun tärkeydestä sai enemmän jakoja, vaikka Niinistöllä on 252  305 Facebook-fania. Huhtasaarella vain 6127 seuraajaa Facebookissa.

Huhtasaaren viesti tuntuu purevan hänen seuraajiinsa. Underhoodin tärkeimmässä mittarissa, vuorovaikutuksen kiihkeyttä mittaavassa dialogue score -mittarissa Huhtasaari saa paremmat pisteet kuin yksikään muu ehdokas ja sekä kommenttien, jakojen että tykkäysten määrät ovat erinomaisella tasolla.

Screen Shot 2017-08-24 at 11.50.33

Huhtasaaren ja hänen someyleisönsä yleisimmin käyttämät sanat Underhoodin analyysisivulla

On kuitenkin huomioitava, että Huhtasaaren yleisö on kooltaan melko pieni, vaikkakin ainoastaan Niinistöllä ja Haavistolla on perussuomalaisten ehdokkaan yleisöä suuremmat seuraajamäärät. Underhood tasaa arvosanojaan suhteuttamalla reaktioiden määrät yleisön kokoon, vertailukelpoisuuden vuoksi (lisätietoa algoritmeista tiedesivullamme).

Viime päivinä Huhtasaaren suosio on kääntynyt laskuun. Parhaiten on sosiaalisen median innostusta kasvattanut demareiden Maarit Feldt-Ranta. Kolmantena on Sauli Niinistö ja kovimmaksi istuvan presidentin haastajaksi veikattu Pekka Haavisto on tämän kirjoitushetkellä vasta kuudennella sijalla.

Haaviston huonoja pisteitä selittää epäaktiivisuus sekä Facebookissa että Twitterissä. Haavisto on päivittänyt Facbook-sivuaan viimeisen kuukauden aikana keskimäärin 0,4 kertaa päivässä ja twiitannut harvemmin kuin joka kolmas päivä. Haaviston kynttiläpäivitys liityen Turun tapahtumiin sai vain 15 jakoa.

Ehdokkaiden arvosanat tarkistetaan päivittäin. Vertailuun otettiin mukaan ainoastaan yksi kampanjasivu, koska suurimmalla osalla ehdokkaista ei erillisiä vaalisivuja ole ja koska Sauli Niinistön presidenttistatus rajoittaa kampanjointia Niinistön henkilökohtaisissa kanavissa. Ehdokasrankingin kehittymistä voit seurata tällä sivulla. Lisää tietoa ehdokkaista ja analytiikastamme löytyy klikkaamalla listan nimiä tai osoitteesta Underhood.co.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *