Samuli Isola: 84 vuotta Apua
Sunnuntaina 19.2.1933 ilmestyi Apu-lehden ensimmäinen numero 4 000 kappaleen painoksena. 16-sivuisen lehden sivuilta löytyi pakina, rakkausnovelleja ja seikkailuja, vitsejä, sarjakuva, talviluontokuva, karikatyyri Paavo Nurmesta, kilpatehtävä, ristisana sekä kolme tietoiskua ja elämänohjetta.
Suomi eli vaikeaa aikaa: oli työttömyyttä ja hätäaputöitä. Siihen tarpeeseen Yrjö ja Aune Lyytikäinen perustivat Apu-lehden, jota myivät vain perheelliset työttömät. Jokaisesta myydystä kahden markan lehdestä työtön sai 1,25 markkaa. Lehti oli jo silloin heikomman puolella.
84 vuotta myöhemmin Apu on koko Suomen lehti, tärkeä osa meidän suomalaisten yhteistä tarinaamme. Lehti on elänyt kansan kanssa sotavuodet, jälleenrakennuksen ja toivon ajan, maaltamuuton, juppivuodet, uuden laman ja teknologiahuuman.
Apu vierailee syrjäkylillä ja julkkisten häissä, tivaamme vastauksia ministereiltä ja kerromme tarinoita tavallisista suomalaisista. Olemme maailman kriisipesäkkeissä ja siellä, missä ilon hetket syntyvät. Avusta keskustellaan aitovierillä ja Arkadianmäellä.
Teemme tästäkin eteenpäin lehteä, joka koskettaa, viihdyttää, selventää ja pysyy tutkitussa tiedossa. Tänä aikana, kun faktoja väännellään maailman mahtavimpienkin taholta solmuille, on tärkeää, että johonkin voi tässä maailmassa luottaa. Apuun voi.