#turpo-selvitys yhdessä kappaleessa

Noin viikon uutiset teki sen mihin edes Janne ”Rysky” Riiheläisen yli vuoden ja 59 merkinnän verran eloa ja tietoa suomalaiseen turvallisuuspoliittiseen keskusteluun pumpanneet Hesarin turpo-korkkarit eivät pystyneet. Jukka Lindström & Noin viikon uutiset julkaisi amerikkalaisen harjoituskohun keskellä biisin Maihinnousuvene.

Jukka Lindström & Noin viikon uutiset: Maihinnousuvene
Oivasti sanoitettu kappale pitää sisällään kaikki varovaisen suomalaisen YYA-henkisen vakauspolitiikan pelot, kauhut ja reaktiot. Vuoden #turpo-hitti on syntynyt. Samalla osuva ja asian ytimeen menevä parodiointi osoittaa, että suomalaisen turvallisuuspoliittisen keskustelun ilmapiiri on vapaampi.

Harvassa ovat asiat, joista ei voi keskustella; kritiikki, jota ei voi esittää; auktoriteetit, joiden sanomat purematta niellään ja dosentit, joka herkeämättä päivystävät pravdan vartijoina. Tästä kiitos kuuluu monille, mutta muutamia henkilöitä nimeltä mainitakseni, nostan hattua seuraaville:

  • Rysky, joka vuoden ajan teki massiivisen työn Hesarin Turvallisuuspolitiikan Korkeajännityksen parissa hankkimalla tietoa ja keskustelemalla siitä. Perinnöksi jäi Hesarin vaikeasti ymmärrettävän päätöksen jälkeen tehtävä suomalaisille hakea tietoa ja keskustella. Ryskyllä on onneksi taas enemmän aikaa kirjoittaa omaa erinomaista blogiaan, joka on herännyt kevääseen.
  • The Ulkopolitist, joka elokuussa 2014 tuli ulos kaapista ja on sen jälkeen jatkanut yhä paremman ja monipuolisemman turvallisuuskeskustelun airueena.
  • Jarno Limnéll, joka aikanaan avasi julkisen turvallisuuskeskustelun sotilaille ja jatkaa kestävän suomalaisen yhteiskunnan rakentamista kirjoittamalla, tutkimalla ja kehittämällä.
  • Ulkopoliittinen instituutti, jonka tutkijat ovat alkaneet kirjoittaa havainnoistaan ilman tieteellisesti vertaisarvioitua ja julkaisuprosessin läpikäynyttä paperia. Myös julkaisuna lyhyempi kommentti on tuotteena iso palvelus tavalliselle lukijalle, vaikka itsekin olen ollut mukana tuottamassa paksumpaa ja kuivempaa paperia.

Voit seurata mainittuja Twitterissä: Rysky, The Ulkopolitist, Jarno Limnéll, Ulkopoliittinen instituutti.

Facebookista löydät myös yhteisösivuina The Ulkopolitistin ja Ulkopoliittisen instituutin.

Instagramista löytyy The Ulkopolitist joka osaa viestiä kieli poskella.

Koska musiikista on kyse, niin allekirjoittanutta voit myös seurata Spotifyssa. Tiiviiseen #turpo-tunnelmaan pääsemisessä minua auttaa hyvä musiikki, suosikkini on Annika Nordgren Christensenin soittolista Försvarsbloggen. Sotilasmusiikkia fanittaville suosittelen omaa soittistani Military.

//James

Kommentit (0)