Retkiruoka = paras ruoka

Moni tietää, että olen vähän vinksahtanut näihin vintage-vekottimiin. Tänään löytyi Tuusulan Femmatori -kirpparilta erittäin hieno Primuksen retkikeittiö. Ei ollut hinnallakaan pilattu – vain 10 euroa. Putsaan ja puunaan vehkeen ja etsin siihen sopivan liittimen/letkun ja otan sen ensi kesänä käyttöön valokuvaus-roadtripeillä. Retkimuonat nousee aivan nextille levelille kun pääsee kokkailemaan kahdella levyllä yhtäaikaa! On mulla vähän nykyaikaisempiakin vehkeitä tähän tarkoitukseen, mutta tykkään vetää asiat pikkasen överiksi ja esim. retkiruoka on yksi juttu jonka kanssa tykkään hifistellä. Syksyn lofoottireissullakin kokkalin muutaman kerran aika komeet sapuskat, ihan vain itselleni. Kerran yhdellä hienolla uimarannalla paistoin turskapihvit jotka sujautin lämpimien tortillojen väliin tuoreiden vihannesten kanssa. Oli aika taivaallisen makuista ja tietysti se miljöö oli myös puoli ruokaa. Vieläkin vesi herahtaa kielelle kun muistelen sitä hetkeä.
Primus Type 2063/1

Retkiruoat on oikeastaan aina ollut lähellä mun sydäntä. Harrastin nuorempana vaeltamista ja osallistuimme myös muutaman kerran erävaelluskilpailuihinkin. Kerran yhdellä tällaisella muiden leuat loksahti yöpaikalla kun vetäsimme rinkoista esiin valkoiset posliinilautaset. En enää muista mitä ruokaa kokattiin, mutta jotain erittäin tilanteeseen epäsopivaa se oli. Erätaitokisoissa ei koskaan pärjätty, mutta parhaat sapuskat oli aina meidän tiimillä.

Primus Type 2063/2

Muutama Lapinvaelluskin on tullut tehtyä ja aina näilläkin reissuilla on ollut yhdeksi illaksi joku aivan speciaali ruokaidea juomineen. On muuten suht juhlavaa viilentää cokistölkki tunturipurossa ja nauttia se kairassa hyvän ruoan kanssa nuotion äärellä.

Primus Type 2063/3

Täytyy tämän uuden keittimen kanssa ottaa aika varovasti ja tarkastaa ettei siinä ole vuotoja. Tosin tuo on erittäin laadukkaan oloinen vehje ja kaikki osatkin on metallia. Letkun ja liittimen tuo vielä kaipaa ja sitten vaan kohti uusia ruokaseikkailuja! Näen jo itseni jossain vuonolla tuon kanssa tekemässä ruokaa ja toisella levyllä Bialettista sieraimiin kantautuu tuoreen jälkiruoka-kahvin tuoksu. Huhhu!

Primus Type 2063/4Lopuksi vielä vinkki jos kaipaat mahdollisimman överiä retkiruoka-resepti blogia: se on Bonfire Appétit.  Tekee mieli retkelle kuin noita reseptejä lukee!

Jätä kommenttia jos sulla on joku överi ja hyvä resepti tai muunlainen vinkki retkiruokailuun!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *