Värifilmin kehittäminen kotona

Toteutin pitkäaikaisen haaveeni ja aloin kehittämään värinegatiiveja kotona. Ensimmäisen satsin tehtyäni kummastelin ainoastaan sitä, miksi en ole aiemmin alkanut hommaan. Se on nimittäin ihan yhtä helppoa kuin mustavalkofilmin kehittäminen. Tietyssä mielessä jopa hiukan helpompaa. Ainoastaan ensimmäisen vaiheen eli kehittämisen lämpötila on tarkkaa, mutta sekään ei ole ongelma kunnollisella digitaalisella lämpömittarilla. Kehitysaikakaan ei saa olla sinne päin vaan tarkalleen 3:15min. En tässä vaiheessa jaksa kirjoittaa seikkaperäisiä ohjeita, kun en usko tämän olevan yleisesti kiinnostavaa. Vai onko? Jätä kommenttia. Youtubesta toisaalta löytyy yllinkyllin seikkaperäisiä ohjeita jos kiinnostuit asiasta.

Kuvasin viime vuonna yli 200 rll filmiä ja itse kehittämällä tulen jatkossa säästämään pitkän pennin. Labrassa kehitys maksaa noin 8 euroa ja itse kehittämällä hinta jää alle 1 euroon. Lisäksi itse kehittämällä ei tarvitse maksaa labbikselle ylimääräistä tietyistä erikoistekniikoista kuten pushaus/pullaus, crossaus, bleach bypass jne.

Filmirintamalla on ollut muutenkin viime aikoina ilahduttavaa kuhinaa. Kodak on ilmoittanut alkavansa valmistaa uudelleen takavuosien suosittua Ektachromea ja italialainen Film Ferrania on tuomassa ihan lähiaikoina markkinoille mustavalkoisen elokuvafilminsä, jolle kuvasivat monet tunnetut elokuvaohjaajat mukaanlukien Roberto Roselini, Federico Fellini, Pier Paolo Pasolini jne. En malta odottaa päästä testaamaan tuota mustavalkofilmien klassikkoa.

[vimeo 197269585 w=640 h=360]

Ei postausta ilman omia valokuvia. Alla muutama viime aikainen valokuva ja esimerkki itse kehitetyistä filmeistä. Kuvattu Fuji GW690iii kameralla Kodak Portra 400 -filmille. Itse kehitetty huoneessa, jota vaimoni kutsuu kodinhoitohuoneeksi (minä pimiöksi).

c41_blog-1 c41_blog-5 c41_blog-4 c41_blog-3 c41_blog-2

Kommentit (4)
  1. Laita vaan vähän tekstiä kehityksestä. Ja vaikka digitoinnistakin. Mukavahan suomenkielistä tekstiä on lukea.

    1. Voisin tehdä pikku artikkelit molemmista jutuista jossain vaiheessa! Suomeksi näitä juttuja on netissä aika vähän.

      Antti

  2. Ohjeet ja vinkit värifilmin kehityksestä suomenkielellä olis aika jees. Mukavaa kun törmäsin sun blogiin heti kun googlasin värinegatiivin kehitys. Olen kokeilemassa ekaa kertaa itse värinegojen kehitystä.

    1. Moikka Anna,

      Joo laitan jossain vaiheessa! Toisaalta se on aika suoraviivaista hommaa jos on vähänkin kokemusta MV -filmin kehityksestä. Ohjeita löytyy esim youtubesta paljon.

      Ja kiva kun eksyit blogiin, toivottavasti tykkäät!

      Antti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *