Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Yksityistettyä lainvalvontaa III

Pikku-uutisen mukaan oikeusministeriö aikoo esittää vankien kuljetuksen ja kuljetusten vartioinnin täydellistä yksityistämistä. Vihreä oikeusministeri on siis pinnannut paitsi oikeusjärjestelmän perusteiden luennot, niin myös onnistunut jotenkin läpäisemään valtiosääntöoikeuden tentin ymmärtämättä perustuslaista yhtään mitään.

Kansalaisen, vaikkapa kuinka häijyn roiston, fyysínen koskemattomuus on perustuslain suojaama. Siihen voidaan puuttua vain viranomaistoimin ja vain viranomainen voi käyttää tätä viranomaisen julkista valtaa. On täysin kestämätön ajatus, että voittoa tavoitteleva yksityinen yritys käyttää julkista valtaa. Sellainen ei ole vain perustuslain hengen, vaan myös kirjaimen vastaista ajattelua. Ministerö ja ministeri menevät yksityistämisinnossaan liian pikälle.

Tämä on taas yksi etappi sillä tiellä, jonka päässä häämöttää yksityistä voittoa tavoitteleva anarkia. Yksityiset poliisivoimat ottavat kiinni ja vievät yksityiseen tuomioistuimeen yksityistä lakia rikkoneen kansalaisen. Sieltä yksityinen kuljetusyritys vie hänet yksityisesti ylläpidettyyn vankilaan. Kaikki kirjoittavat laskun yhteiskunnalle