Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Vippi aamukrapulaiselle

Eräs facebook-kaverini kirjoitti seinälleen, ettei halua olla mitenkään ilkeä kreikkalaisille, mutta nyt ei oikein olisi sitä 300 euroa lainattavaksi, kun olisi itselläkin tarvetta. Siihen toinen vastasi, että hän puolestaan saattaisi ihan mielellään lainata vaikka 30 000 euroa joltakulta, joka ei koskaan enää halua niitä rahojaan nähdä. Takaisinmaksua hän ei tietenkään lupaa varmaksi, ei edes korkoja. Sen sijaan voisi uhata, että jos et nyt lainaa sen verran, niin tulen myöhemmin lainaamaan paljon enemmän, ja silloin on annettava.

Näinhän tämä homma kansantajuisesti menee. Vanhanen, Katainen, Korkman ja muut asiantuntijoiksi itsensä ylentäneet puhukoot hienoilla termeillään, mutta me ymmärrämme asian ihan vaan terveellä järjellä. Saattaa jopa olla, että me näemme asian kirkkaammin ja selväjärkisemmin.

Kun Vanhanen ja Katainen käyvät ulkomailla ministerikokouksissa, tulee aina mieleen se entinen kaikkien takanapäin naureskelema markkinamies, joka pelasi rikasta isäntää vaikka housunpersaus repsotti rikki. Vähän samalla tavalla tämä dynaaminen duo tuntuu lupailevan Suomen veronmaksajien rahoja milloin minnekin, nyt Kreikkaa rahoittaneille sijoittajille.

Jos minä vippaan kaksikymppisen aamukrapulassaan tärisevälle alkoholisoituneelle kansakoulukaverille, niin hän ilahtuneena vakuuttelee maksavansa varmasti takaisin heti huomenna tai viimeistään ensi viikolla. Vaan ei maksa, enkä minä edes kuvittele hänen maksavan. Silti minun oletetaan uskovan, että krapulahorkkainen Kreikka toimii jotenkin vastuuntuntoisemmin.