Finni persposkessa

Jim-kanava on muutaman viikon ajan uusinut 90-luvun sarjaa Kaverille ei jätetä. Pari päivää sitten näytetyssä jaksossa oli tuttu perustarina jutun muuttumisesta levitessään. Miehellä oli takapuolessa finni, joka häiritsi hänen vaimoaan intiimissä tilanteessa. Vaimo kertoi asiasta nauraen työkaverilleen, mutta sen sattui kuulemaan sivullinenkin.

Juttu lähti liikkeelle ja paisui ihan mielettömäksi. Kun alkuperäinen finnimies kuuli sen uudelleen, ei hän tietenkään tunnistanut siitä itseään. Tarinan mukaan aidsia sairastava, sukupuolielimensä syövän ja epäonnistuneen sukupuolenvaihdoksen takia menettänyt, halvaantuneena makaava seksihullu huumekauppias oli tappanut kymmeniä ihmisiä aidsiin ja huumeisiin.

Näinhän nämä tarinat syntyvät. Tänään taisin lukea uuden urbaanitarinan synnyn Pauli Vahteran Iltalehteen kirjoittamasta blogista. Pitkässä jutussa oli näet yksi sellainen asia, johon kommentoijat ainakin facebookissa ovat hanakasti tarttuneet. Kyse oli maahanmuuttajaperheen lasten polkupyöristä.

Vahtera oli Mikkelissä nähnyt maahanmuuttajaperheen neljä lasta, joilla kaikilla oli upouudet vaihdepyörät. Tästä hän muitta mutkitta veti sellaisen johtopäätöksen, että polkupyörät oli hankittu harkinnanvaraisella toimeentulotuella.  Asia oli Vahteran mielestä niin ilmiselvä, että hän haastoi kaikki muuta väittävät todistamaan väitteensä. Lapset olivat ymmärtääkseni Vahteralle täysin tuntemattomia.

Tämä yksityiskohta näytti rupeavan kovasti kiinnostamaan samanmielisiä kommentoijia. En ole kaikkia kommentteja seurannut, mutta osaan arvata jutun tulevat käänteet. Kohta joku kertoo, että maahanmuuttajat saavat ilmaiset loistoasunnot, huonekalut, autot, kultakellot ja käyttörahaa niin paljon, että huutelevat Mersun ikkunasta hävyttömyyksiä suomalaisille köyhille. Tämä on ilman muuta ihan varma tieto, koska tuttu sosiaalityöntekijä oli asian kertonut työkaverin tutun äidille.

Jos joku haluaa nämä jutut uskoa, niin eipä häntä estääkään voi. On aivan turha yrittää puhua vaikkapa sosiaalityöntekijöiden ehdottomasta vaitiolovelvollisuudesta tai edes vedota terveeseen järkeen. Kohta minäkin saan kommentteja, joiden mukaan olen sinisilmäinen hölmö epäillessäni näitä ihan varmalta taholta tulleita tietoja.

Ennen kuin lähetätte niitä kommentteja, niin lukekaa nyt kuitenkin edes hiukan oikaa tietoa täältä-_faktaa_maahanmuuttajien_sosiaaliturvasta_ja_asumisesta

Kommentit (0)