Suolet sankkoon!

Eräällä muutama vuosi sitten kuolleella isolla ja karskin näköisellä miehellä oli tapana murista ja kovemmallakin äänellä karjahdella äkkiarvaamatta pelottavan kuuloisia asioita. ”Luulot pois! Suolet sankkoon!” oli hänen tavallisin sanomansa kylänraitilla. Paikkakuntalaiset tiesivät hänet täysin vaarattomaksi mielenterveyspotilaaksi, mutta oudompi säikähti varmasti synkältä näyttävää ja kamalia  murahteluja päästelevää miestä.

Hänen puheistaan olisi voinut tehdä rikosilmoituksen laittomasta uhkauksesta, mutta siitä ei olisi ollut mitään hyötyä. Hän ei kohdistanut viestiään suoraan kenellekään ja syyntakeettomana hän ei ollut vastuussa puheistaan. Monesti hän sanoi terveisensä minullekin, mutta tiesin hänet vaarattomaksi. Sitä minä taas en tiedä, onko kirjailija Jussi K. Niemelää nylkemisellä ja suolistamisella julkisesti uhannut ”Leon Degrelle” vaarallinen vai vaaraton.

Viisas katsoo eteensä, joten Niemelä lisäsi uusimmat uhkailut jo valmiiksi vireillä olevaan esitutkintaan. Rikoslain 25 luvun 7 § sanoo asiasta näin:

Joka nostaa aseen toista vastaan tai muulla tavoin uhkaa toista rikoksella sellaisissa olosuhteissa, että uhatulla on perusteltu syy omasta tai toisen puolesta pelätä henkilökohtaisen turvallisuuden tai omaisuuden olevan vakavassa vaarassa, on tuomittava, jollei teosta muualla laissa säädetä ankarampaa rangaistusta, laittomasta uhkauksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Uutisoinnin mukaan Niemelä on arvostellut kärkevästi omissa teksteissään joidenkin perussuomalaisten ja Suomen Sisun toimintaa. Kun lukee vaikkapa hänen viimeisintä merkintäänsä pirkanmaalaisperussuomalaiset-uhkaavat.html , niin vähän ihmetyttää poliisin asiasta antama lausunto. Poliisi pitää tapahtunutta lähinnä aatteellisena yhteentörmäyksenä ja sanoo kärkevää alatyyliä käytetyn puolin ja toisin.

Minun mielestäni Niemelä on ollut kärkevän tyylin käyttäjä, mutta se alatyyli on ollut kokonaan vain toisen osapuolen valinta. Enpä ole huomannut Niemelän uhkailevan ketään edes luunapilla, mutta nämä toiset keskustelivat julkisesti hänen osoitteensa hankkimisesta ja nylkypuukon kanssa porukalla kylään menemisestä. En siis asettaisi näitä keskusteluja ihan samalle viivalle.

Saattaahan Degrelle olla tämän tuntemani miehen kaltainen vaaraton ja syyntakeeton huutelija, mistäpä minä sen tietäisin. Ehkä sekin asia sitten aikanaan oikeudessa selviää.

Kommentit (0)